Ma 2020 november 27. Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.
Varga Judit parádés válasza a hőzöngőknek

Varga Judit parádés válasza a hőzöngőknek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Még a járvány idején is támadják Magyarországot.

A koronavírus-járvány idején az európai összefogás és az egységes cselekvés helyett ismét Magyarországot támadja az Európai Parlament (EP) – mondta az igazságügyi miniszter az MTI-nek pénteken. Varga Judit szerint az EP által pénteken elfogadott állásfoglalás Magyarországgal kapcsolatban valótlan megállapításokat tartalmaz.

A miniszter a koronavírus-járvány elleni küzdelemre irányuló összehangolt fellépésről szóló európai parlamenti állásfoglalás kapcsán azt mondta, az EP-nek ahelyett, hogy hamis állítások alapján támadja a magyar jogállamiságot és ismét a 7. cikkely szerinti eljárást sürgeti az Európai Bizottságnál, inkább a járvány elleni védekezésre kellene összpontosítania.

Varga Judit szerint alaptalanok az alapvető jogok biztosítását megkérdőjelező vádak, mert a magyar koronavírus-törvény minden tekintetben megfelel a jogállamiság kritériumainak. Hozzátette: „vannak más európai országok, akik a mienknél jóval kisebb mozgásteret adtak saját nemzeti parlamentjeiknek a kormány intézkedéseinek felügyeletére”.

A politikus megerősítette: Magyarországon a koronavírus-törvény a veszélyhelyzet végéig van hatályban, és csak olyan veszélyhelyzeti rendeletek meghozatalára ad lehetőséget a kormánynak, amelyek összefüggésben vannak a járvány elhárításával. „Ráadásul az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a kormánynak adott felhatalmazást, így tehát az EP valótlanul állítja azt, hogy Magyarországon határozatlan időre hirdették ki a veszélyhelyzetet” – jegyezte meg. 

Az igazságügyi miniszter kiemelte: Brüsszelben a világjárvány idején sem mondtak le a kettős mérce alkalmazásáról Magyarországgal szemben. „Olyan valótlan állítások alapján ítélnek el minket, minthogy nálunk a kormány gyengíti az Országgyűlés rendkívüli felügyeletét, holott az Országgyűlés a megszokott rendje szerint továbbra is ülésezik” – szögezte le.

Hozzátette: mindezt az az EP mondja, „amelynek működése az elmúlt napokban a káoszhoz állt a legközelebb”. „Akik egész nap az EU egységéről beszélnek, azok ismét megtettek mindent azért, hogy még a világjárvány elleni fellépésben se lehessen egységet létrehozni” – fogalmazott.

Varga Judit megjegyezte: szomorú, hogy világjárvány idején „egyes politikai erőknek arra van idejük, hogy a Magyarországgal szembeni rágalomhadjárataikat folytassák”. „Aki nem tud segíteni, az ne is akadályozzon minket” – kérte Varga Judit.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Életmód (1) Heti lámpás (245) Belföld (5) Irodalmi kávéház (492) Gazdaság (655) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Mozi világ (440) Mondom a magamét (4934) Kultúra (6) Politika (1571) Nagyvilág (1452) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (1905) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Vetítő (37) Egészség (50) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>