Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
Változnak az idők nyugaton

Változnak az idők nyugaton

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sokan, sok mindent írtak már a Nádas Péter kortárs magyar író körül kialakult botrányról.

Egy dolgot azonban muszáj még megjegyeznünk. Sajnálatos, ami a legnagyobb, kortárs magyar író díjazása körül kialakult. Ez már maga a szocializmus. Ahol már a teljesítmény már egyáltalán nem szempont, csak az számít, hogy kinek milyen a bőrszíne.

Már csak egy lépésre van a Nyugat attól, mint amikor az afro-amerikaiak nem járhattak ugyanabba az iskolába, vagy nem ülhettek ugyanarra a buszra, mint a fehérek. És nem akarok a történelem még sötétebb korszakaira emlékeztetni, de a fehérgyűlölet tekintetében jó úton járunk azok felé is. Itt már nem az számít az, hogy ki a tehetséges, ki nyújt nagyobb teljesítményt, hanem az, hogy a woke-őrületben az elvtársunk-e az illető, vagy hordozza-e azokat a jegyeket, amiket a liberálfasiszták a jóemberkedésük jegyében ráerőltetnek az egész világra.

Nádas esete nem egyedi. Elég csak a néhány héttel ezelőtti Eurovíziós Dalfesztivál győztesére gondolni, a Nemo nevű fiúlány ugyanis vitatható teljesítményét azzal acélosította a zsűri előtt, hogy vállaltan nembináris (értsd: akik nem kizárólagosan férfiként vagy nőként azonosítják magukat) versenyzőként mérette meg magát.

De rémálmokat okozott számomra a holland fiúlány szépségkirálynő, Rikkie Valerie Kollé is, aki szintén azzal vált igazán gyönyörűvé a döntőbírók szemében, hogy átesett jó pár átalakító műtéten. Ettől persze még szép nem lett, de woke-komform igen. És hát azért kellett az Amerikai Egyesült Államokban megbocsájtani a BLM mozgalom heteken át tartó puszítását, rombolását, rablását, mert javarészt színesbőrűek voltak az elkövetők és egy afro-amerikai ember szerencsétlen halála adta az indítékot.

Az értékek teljes felhígulása magában foglalja a valódi teljesítmény teljes eljelentéktelenedését is. A szép most már a csúnya lesz, a rossz most már jó lesz, a bűn pedig büntetlen marad, de persze csak ha szektába tartozó személyt érinti a dolog. Tiszta Orwell. Visszatérve pedig a mostani botrányra. Minden tiszteletem mellett, elismerve Nádas Péter írói nagyságát, azt azért nehéz lenne elfelejteni, hogy Nádas egy alkalmat sem hagyott volna ki az elmúlt években, hogy időről időre belerúgjon a woke őrület ellen sokszor egyedül harcoló Orbán-kormányba. Vagy magába a miniszterelnökbe is.

Csak néhány idézet tőle. „Kelet-Európai maffiaként működik a Fidesz” – mondta 2022-ben a Neue Zürcher Zeitungnak. „Orbán csodálja az erőt. Orbán egy félelemmel teli ember”, aki „mindentől fél, akárcsak Putyin” – mondta egy másik német lapnak. „Nem tudta meghatározni, hol vannak a határok, hol a határ a jobboldal és a fasiszták között. Miután a mai napig lebegteti, a csőcselék beáramlott abba a politikai rendszerbe, amelyet felépített, és soha többé nem tudja megvédeni magát a csőcseléktől” – beszélt a fideszesekről a Magyar Narancsnak jó pár évvel ezelőtt.

Sajnos visszanyalt a fagyi.

Kedves Nádas Úr! Az „előkelő” német barátai most csúnyán elbántak Önnel. Sajnos már elmúlt az a világ, amikor elég volt tehetséges magyar írónak lenni – na meg utálni hangosan Orbán Viktort – ahhoz, hogy elismerjék munkásságát nyugaton. Ennél most már több kell: vagy afrikai bevándorlónak, vagy transzneműnek, esetleg nembinárisnak kell lenni.

Változnak az idők.

Vezető kép: MTI/Kovács Anikó

Both Hunor

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Mondom a magamét (7668) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Kultúra (9) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2819) Autómánia (61) Gazdaság (711) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Szépségápolás (15) Életmód (1) Tereb (146) Gasztronómia (539) Egészség (50) Történelem (18) Heti lámpás (320) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>