Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
Vadai Ágnes nagyon durván kimutatta a foga fehérjét

Vadai Ágnes nagyon durván kimutatta a foga fehérjét

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ágikát még így nem látták, az biztos!

Vadai Ágnes, a DK alelnöke és Kiss László (Momentum-DK-MSZP-PM-LMP) óbudai polgármester állításai súlyos csúsztatásokat tartalmaznak, egyértelműen a politikai tőkekovácsolás céljára felhasználva a gyermekbántalmazás problémáját – reagált Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a III. kerület előző polgármestere arra, hogy a DK szerint Óbuda előző, fideszes városvezetése eltitkolt egy pedofilügyet.

A DK alelnöke csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a gyanú szerint egy önkormányzati óvodában dolgozó óvónő korábban pedofil felvételeket készített a rábízott gyerekekről, ráadásul az esetről a III. kerület akkori fideszes önkormányzati politikusai, köztük Bús Balázs volt polgármester is tudtak.

Bús Balázs csütörtöki közleményében azt írta: a 2019 márciusában indított nyomozás során az előző önkormányzati vezetés teljes körűen együttműködött a nyomozó hatóságokkal és az érintett óvoda vezetésével.

Az érintett óvodapedagógus munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették, a folyamatban lévő nyomozás érdekeire figyelemmel és az ügy felderítése érdekében a nyomozó hatósággal egyeztetve és iránymutatásai alapján jártak el mindenben. A teljes diszkréció a nyomozóhatóság kifejezett kérése volt, tekintettel a feltételezett bűncselekmény súlyára és tárgyára – mutatott rá.

Bús Balázs kitért arra is, hogy Kiss László egy nagyon fontos tényre nem hívja fel a figyelmet az ügy kapcsán, ugyanis a nyomozás idén áprilisában, azaz az ő polgármestersége idején zárult le és történt meg a vádemelés.

Ez az jelenti: már az új önkormányzati vezetésnek volt lehetősége arra, hogy egy már lezárult nyomozást követően, a vádemelésben megfogalmazottak alapján vizsgálatot indítson, és tegyen lépéseket a hasonló esetek megelőzése érdekében – írta.

Bús Balázs hangsúlyozta: az előző vezetés minden, gyermekeket érintő, bántalmazással összefüggő és egyéb ügyben segítséget nyújtott mind a szülőknek, mind a pedagógusoknak, kiemelt hangsúlyt helyezve a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékony működtetésére.

Így teljes körű pszichológiai és jogi segítséget ajánlott a III. kerület korábbi vezetése az érintetteknek, amelynek költségét az önkormányzat magára vállalta – közölte.

„Kiss László polgármester ebben a rendkívül érzékeny ügyben politikai pedofíliát valósít meg, a nyomozás lezárásából adódó kötelezettségeit az előző vezetést hazug módon megvádolva teljesíti” – fogalmazott.

Hozzátette: sajnálják, hogy az ügyet csak így sikerül kezelnie, és az egyébként üdvözlendő prevenciós intézkedéseit politikai köntösbe bújtatva, az előző vezetést rágalmazva igyekszik eladni.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Mozi világ (440) Mozaik (83) Mondom a magamét (6147) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2341) Politika (1581) Egészség (50) Sport (729) Heti lámpás (259) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (513) Belföld (7) Gazdaság (665) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Nagyvilág (1465) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Tereb (141) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>