Ma 2022 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
Vadai Ágika hülyeségeket beszél

Vadai Ágika hülyeségeket beszél

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez már tényleg mindennek a teteje!

A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy az Ukrajnából kiutasított beregszászi magyar konzul a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt számoljon be arról, hány Kárpátalján élő magyar állampolgárt fenyeget veszély.

Vadai Ágnes, a bizottság DK-s alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap több száz, magyar állampolgárságot felvett ember adatait hozta nyilvánosságra, akiket hazaárulónak tart és deportálna.

Az országgyűlési képviselő a kialakult helyzetért a magyar kormányt okolta. Szerinte a kabinet csak kihasználta a Kárpátalján élőket, mert a "választáson kellett a szavazatuk, de utána odadobták őket az oroszoknak és az ukrán szélsőjobbnak". A kettős állampolgárok adataival eredetileg csak a magyar állam rendelkezett, de a szélsőséges ukrán honlap készítői azt állítják, hogy a listát az orosz titkosszolgálatoktól lopták - jegyezte meg.

A DK továbbra is úgy gondolja, hogy aki soha nem élt Magyarországon, az ne szavazhasson, de ugyanakkor meggyőződése, hogy szót kell emelni minden magyarért - szögezte le a politikus.

Arra a kérdésre, hogy mit tennének, ha a DK lenne kormányon, Vadai Ágnes azt felelte, hogy akkor ilyen helyzet ki sem alakulhatott volna. Milyen biztonsági körülmények uralkodhatnak a beregszászi konzulátuson, ha oda bejuthat egy ukrán határőr, aki rejtett kamerával felvételeket készít az állampolgársági vizsgáról? - kérdezett vissza a frakcióvezető-helyettes. Hozzátette, olyanok is magyar állampolgárságot kaptak, akik erre nem lettek volna jogosultak.

Vadai Ágnes hangsúlyozta, a megoldás az lenne, ha a két ország kormányai folyamatosan tárgyalnának az ukrajnai magyarok érdekében, mert ezt az ügyet "ökölrázással" nem lehet megoldani.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (513) Tereb (141) Mondom a magamét (6057) Mozi világ (440) Nagyvilág (1465) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Sport (729) Életmód (1) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2304) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Belföld (6) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (664) Heti lámpás (259) Történelem (14) Egészség (50) Szépségápolás (15) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>