Ma 2023 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Trump, Csurka, Orbán

Trump, Csurka, Orbán

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Vigyázat, csúsztatás-csimborasszó következik, amúgy népszavás módra!      

Nem vagyok nagy Népszava-olvasó, de munkám miatt többször is a kezembe kerül. Általában a címlapnál tovább nem szoktam jutni, no, nem azért, mert ne lenne érdekes(???), pusztán csak abból az okból kifolyólag, hogy normális a vérnyomásom, és nem minden esetben szeretném feljebb tornászni.

Ám, mivel éppen üdülést foganatosítok kiscsaládommal, gondoltam belefér egy langy meleg nyári délutánba az átlapozása (arra most egy mondatnál többet nem is bitorolnék magamtól és a kedves olvasóktól, hogy effektíve úgy néz ki, mint a rossz emlékű Népszabadság – mert gondolom, ez direkt van).

Jöjjön a „gyönyör”!

A lap (esküszöm, többet nem írom le, hogy Népszava) ]]>vezércikkében]]>

a sajnálatos Charlottesville-i események (ismeretes: egy szélsőbalos tüntetésbe belehajtott autóval egy szélsőjobbos figura, egy ember meghalt. Szörnyű. Tényleg!) tükrében a szöveggyáros megtalálta Orbán Viktor felelősségét.

Nézzük az első csúsztatást, illetve elhallgatást:

-arról, ugyebár, liberáliséknál nem szól a fáma, hogy a szélsőbalos tüntetők biztosítást végző rendőröket támadtak meg, fejeltek le – rendőröket, nem ellentüntetőket!

Majd kibújik a szög a zsákból (csúsztatás 1-2)

  • Trump reakciójából (nevezetesen, hogy mindkét oldali tüntetők cselekedeteit elítélte) kiindulva Charlotesville-ből Washingtonon át, már Budapesten vagyunk.
  • A szerző szerint a Ku Klux Klan tombolt az amerikai kisvárosban, ami ahhoz hasonlatos, hogy Csurka István pártja, a MIÉP 1998-ban bejutott a magyar parlamentbe, és Orbán Viktor (az akkori és mostani magyar miniszterelnök) nem vonta kétségbe a választások eredményét, ezáltal kollaborált a nácinak titulált MIÉP-el.

De mindez nem elég (csúsztatás 3)

  • a szerző úgy folytatja, hogy Orbán Viktor kezdetben kokketált, sőt (és itt jön a lényeg) „meleg hangon nyilatkozott a szárnyait bontogató Jobbikról”.  A betűmilliomos ebből azt szűri le, hogy Orbán Viktor a szélsőjobb szavazataira hajt, a középre, azaz „befelé” tartó Jobbikkal szemben. (Milyen megengedőek az újlipótvárosi gyerekek egy idő óta a Jobbikkal?)

Végül a korona is megérkezik erre a csúsztatás-halmazra (nem fogjátok elhinni, de nem én teszem fel a poént a cikk végére – engedem kibontakozni a szerzőt):

  • Azt mondja, hogy a most „bezzeg (!!!) felemlegetett zsidó veje és a judaizmust a házasság kedvéért felvevő lánya” (mármint Trumpé) miatt levonta a tanulságot.  Azaz Trump megtért?! Vagy mi?! Zavaros az egész…
  • az Egyesül Államok elnöke „megtért”, azaz elhatárolódott a szélsőjobbtól, ellentétben a magyar miniszterelnökkel

mivel Orbán Viktor nem foglalt állást a

  • Charlottesville-i eseményekkel kapcsolatban, máris náci? - Mi van?!

    Utóirat: az ]]>ominózus cikk]]> alatt (különben) a magyarok nagy barátja, Charles Gati éppen a Zorbán kormányt dicséri. Hogy is írja: de jó, hogy a magyar kormány felveszi a harcot a dohányzás ellen, mert az rossz, és halálhoz vezet. Sőt, odáig merészkedik, hogy ilyen betűket is le mer írni egymás után a magát szociáldemokratának feltüntető napilapban: „A remekül szervezett úszó- és vízilabda-világbajnokság…”

Nocsak!

Csókol benneteket: Eleméry T. Olivér

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Nagyvilág (1306) Kultúra (6) Életmód (1) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (9) Mondom a magamét (6833) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (263) Szépségápolás (15) Egészség (50) Autómánia (61) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Politika (1581) Jobbegyenes (2619) Vetítő (30) Gazdaság (681) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Irodalmi kávéház (521) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>