Ma 2021 január 27. Angelika napja van. Holnap Károly, Karola napja lesz.
Tordai, a szegény ember rocksztárja

Tordai, a szegény ember rocksztárja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Abból is az elfuserált, karizma nélküli fajta. Cserébe bunkó.

Még a 80-as években történt, alsó tagozatos voltam a beszédes nevű tatabányai Ságvári Endre általános iskolában. Összegyűltünk kisdobos- és úttörő egyenruháinkban a nagy légterű lépcsőfordulóban, ahol az ünnepség egyik részeként néptáncosok léptek fel. Az egyik felsős diák kifigurázta, kigúnyolta a produkciót, amin társai nevettek, de pechjére ezt az iskolaigazgató észrevette. Az iskolaigazgató, aki egy keményvonalas kommunista hírében állt, de tekintélyét tudása és intézményvezetői képességei alapján is kivívta, megállította az előadást. A döbbent csend közepette lehívta a srácot az osztálya kötelékéből, majd megszégyenítve egy méretes fülest adott neki, és visszazavarta a helyére, majd folytatódott torkon ragadt hangulatban az ünnepség.

Igen, ma ez a néhai igazgató egy szaftos perre számíthatna, igen, ott és akkor mi is éreztük, hogy ez egy súlyos és megalázó büntetés volt. És igen, mind úgy éreztük, hogy mégis jogos volt.

Ma ez az akkori diák tulajdonképpen Tordai Bence is lehetne.

Tordai Bence odapofátlankodott Áder János és Kövér László mögé, széttrollkodta a közjogi méltóságok ünnepi készülődését, majd kigúnyolva őket, tornasorba illő vigyázzállással karikírozta ki azok parlamentből való kilépésük utolsó pillanatait.

Kedves Tordai Bence szülei és egykori pedagógusai!

Ugye most Önök is szégyellik magukat, ugye most Önöknek is ég az arcuk, hogy Bencus mennyire vagánynak hiszi magát? Könyörgöm, vallják meg, hogy nem erre nevelték!

És te, Tordai Bence, az ünnepnapra felvett piros kockás favágóingeddel, meg a rissz-rossz vicceiddel végképp kiírtad magad a komolyan vehető politikusok köréből. Neked a politikus lét az rocksztárság, egy jó poén. Te csak arra játszol egy ideje, hogy pofán vágjon egy kormánypárti politikus, egy rendőr, egy katona, a köztársasági őrezred vagy egy köztévés biztonsági őr. De az a rossz hírem, Bencus, hogy ők nem fognak. Ellenben egy átlag jóérzésű magyar állampolgár előbb-utóbb meg fogja tenni.

Tedd el ezeket a filmanyagokat a gyerekeidnek, akik majd utólag megnézik, mennyire rebellis vagány volt a fater, hogy kigúnyolta a köztársasági elnököt és a parlament elnökét! Tedd el, hátha majd ők is elhatárolódnak tőled egy napon!

Én egy igazán rugalmas, a szólásszabadság, a vitriolos humor és a vulgaritás tekintetében egy kifejezetten liberális nézeteket valló jobboldali konzervatív vagyok.

De amit te és Jakab Peti haverod műveltek egy ideje, az nálam is kiveri a biztosítékot. És őszintén mondom, valahol sajnálva minden egyes hazánkból külföldre távozó honfitársam döntését, Jakab esetében és a te esetedben kifejezetten kérem, hogy takarodjatok el mihamarabb innen, mert láthatóan semmi nem szent nektek! Nemhogy szakrális, hanem erkölcsi értelemben sem.

(Az írás a március 15-i Paláver műsorban került felolvasására a Karc FM-en; a szerző a Karc FM főszerkesztő-helyettese.)

Lentulai Krisztián - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Tereb (140) Történelem (14) Vetítő (37) Sport (729) Mondom a magamét (5062) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (249) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1453) Autómánia (61) Jobbegyenes (1953) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (503) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Gazdaság (656) Belföld (5) Politika (1571) Életmód (1) Egészség (50) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>