Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Több millió migráns bébi áraszthatja el Amerikát

Több millió migráns bébi áraszthatja el Amerikát

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Trump nagyon nagy bajban!

Egy jogi kiskapu miatt automatikusan megkapják az amerikai állampolgárságot az illegális migránsoknak az USA területén megszületett gyermekei. Az eddig így állampolgárságot szerzett illegális bevándorlók közül jelenleg csak a kiskorúak 4,5 millióan vannak. Ezért igazából már csak a Soros-féle migrációszervezők leállításával fékezhető meg a migránsáradat.

Európa 2015 óta folyamatosan szembesül a szervezett és tömeges migráció több millió fős hullámaival, és ezt a napjainkban Amerika is elkezdte megtapasztalni a déli határainál.

Az illegális migrációnak az Amerikai Egyesült Államokat is elérő, a népvándorlással egyenértékű tömegessé válása ellen viszont jelentős részben a jogi akadályok miatt nem tud elég hatékonyan fellépni az amerikai kormányzat.

Az Amerika déli határa felé tartó migránskaravánok illegális migránsai közül például szinte mindenki joggal gondolhatja azt, hogy ha eléri az Egyesült Államok határát, akkor azzal már félig megfogta az Isten lábát, azaz szinte biztos, hogy idővel majd bejuthat az USA területére. Ha másként nem is, akkor majd a már ]]>amerikai területen megszületett gyermekeik révén]]> sokan biztosan Amerikában maradhatnak.

Donald Trump amerikai elnök éppen ezért már több alkalommal is jelezte, hogy az amerikai jogrendben jelenleg meglévő migrációs törvények alkalmatlansága miatt az illegális migránsokra vonatkozó jogi szabályozás átalakítását fogja kezdeményezni a törvényhozásban. 

A problémát az okozza, hogy bár Amerika deklaráltan egy bevándorlóország, azonban az ország jelenlegi idegenrendészeti és migrációs jogszabályai, eljárásai gyakorlatilag nem alkalmasak a mostani szervezett és tömeges illegális migránsáradat megfelelő kezelésére, annak megfékezésére. 

Részben az okozza a gondot, hogy a korábbi és kisebb illegális bevándorlószámra kialakított eljárásrend szerint – a határon bűncselekményt elkövetőket kivéve – minden bevándorló úgy adhatta be a menedékkérelmét vagy a letelepedési kérelmét, hogy annak elbírálásáig az Egyesült Államok területén maradhatott. 

Másrészt pedig az is komoly gondot okoz, hogy a nyugati világban Kanada mellett az Egyesült Államok az egyetlen olyan ország, amely automatikusan amerikai állampolgárságot ad minden, a területén megszületett gyermeknek. 

A nagyrészt Közép- és Dél-Amerikából érkező illegális migránsok pedig kihasználják a migráns gyerekeket védő amerikai törvényi háttér teljes egészét. Ez pedig nagyrészt annak a lehetőségnek a kihasználását jelenti, hogy az illegális migránsoknak az amerikai területen született gyermekeinek járó automatikus amerikai állampolgárság révén a törvénytelenül bevándorolt szülők más és hosszabb ideig tartó elbírálás alá esnek, mint az egyesült államokbeli tartózkodást amerikai állampolgárságú gyermekek nélkül kérő migránsok. Ezeket a gyerekeket – az őket kísérő jogi kiskapu nyújtotta tartózkodási lehetőségre utalva – az amerikai sajtó előszeretettel hívja horgonybébiknek. 

Csak a 18 évesnél fiatalabb korosztályban ]]>4,5 millió]]> olyan amerikai állampolgár van, aki illegális bevándorlók amerikai területen megszületett gyermekeként kapta meg az amerikai állampolgárságát. Rajtuk kívül már több millió olyan felnőtt állampolgára van az USA-nak, akik illegális migránsok amerikai földön született gyermekeikként kaptak amerikai állampolgárságot. 

A becslések szerint a horgonybébikhez kötődés révén az USA területén maradt, de amerikai állampolgárságot nem kapott, azonban időközben a hatóságok látóköréből kikerült migránsok száma 10-20 millió fő közötti lehet. 

Az amerikai Kongresszusi Költségvetési Hivatal becslése szerint a 2017 és 2027 közötti időszakban minimum 600 ezer migráns horgonybébi megszületése várható, ami legalább 26 milliárd dolláros pluszköltséget jelent az Egyesült Államok költségvetése számára. 

Az amerikai jogi szabályozás elavultsága jó példa Európa számára is, hogy tenni kell valamit a határok védelmének fokozására és az illegális migráció leállítására. Az biztosan látszik, hogy az EU meglévő határvédelmi és idegenrendészeti szabályainak a mindenkitől megkövetelt betartása mellett el kell érni az illegális migráció szervezésének leállítását is. Ma már a hamis illúziókat kergető migránsok valóságra döbbentésétől, valamint az őket lelketlenül a migrációra csábító szervezőknek és embercsempészeknek a megfékezésétől várható a tömeges bevándorlás érezhető csökkenése.

Vincze Viktor Attila -]]> www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (535) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Egészség (50) Mondom a magamét (7429) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Politika (1582) Mozaik (83) Autómánia (61) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Életmód (1) Mozi világ (440) Vetítő (30) Sport (729) Történelem (17) Belföld (10) Heti lámpás (306) Jobbegyenes (2764) Nézőpont (1) Gazdaság (699) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>