Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
0c56999966c8a851efd9eab26952b885.png

Téves következtetések

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Bécs mellett megtalált bevándorlók tragédiája kezdi rádöbbenteni az európai politikusokat, hogy tényleg nagy a baj. A gond az, hogy téves következtetéseket vonnak le.

Hetvenegy bevándorló, köztük négy gyermek halt kínhalált abban a járműben, amelyet tegnap találtak meg Bécs mellett. A hír letaglózó és józanésszel felfoghatatlan. A migránsok halálát minden bizonnyal embercsempészek okozták, akik magukra hagyták áldozataikat a koporsóvá váló teherautó rakterében. Az első gondolat a részvété, a második pedig az, hogy az embercsempészeket minden eszközzel üldözni kell. Nem lehet kellően hangsúlyozni, hogy a modernkori népvándorlás egyik hajtómotorjai azok a pénzéhes embercsempészek, akik kíméletlenül visszaélnek áldozataik kiszolgáltatottságával és hiszékenységével.

A csempész-teherautó tragédiájával kapcsolatban mai ]]>nyilatkozatában]]> az osztrák belügyminiszter biztos átlépési pontokat javasolt az EU külső határaira, ahol szét tudjuk választani a gazdasági bevándorlókat a valóban menedékjogra jogosult háborús menekültektől.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter elképzelése jól hangzik. Igazságosnak, racionálisnak, egyszerűnek, fekete-fehérnek tűnik. A probléma csupán az, hogy a politikus felvetése teljesen irreleváns, megvalósíthatatlan és elhibázott. Nézzük meg, miért?

1. Kezdjük ott, hogy eleve rossz az osztrák politikus asszony megközelítése: A csempész-teherautó minden valószínűség szerint nem az EU külső határán hozta át a menekülteket, hiszen ilyen formában nem jutott volna át a magyar-szerb határon. Az embercsempészek a teherautót a migránsok Európai Unión belüli szállítására használhatták: valamelyik távolabbi nyugat-európai vagy skandináv ország lehetett az úti céljuk. A külső határokkal kapcsolatos elképzelések tehát nincsenek kapcsolatban a schengeni határokon belüli embercsempészettel.

2. A javaslat megvalósíthatatlan, hiszen a magyar határra érkező napi 3000 migráns közel fele háborús menekültnek vallja magát. Ez a szám ráadásul növekedni fog azután, hogy Angela Merkel bejelentette: az Unió tárt karokkal fogadja a háborús menekülteket. Nincsenek papírjaik, nem tudják igazolni származási országukat. Napi több ezer azonosíthatatlan embernél lehetetlen eldönteni, ki menekült és ki megélhetési bevándorló. Hiszen éppen ez a bevándorlás egyik legsúlyosabb kérdése, amelyet a magyar kormány már hónapokkal ezelőtt jelzett. Ha az osztrák belügyminiszter még mindig nem érti, hogy minden bevándorló menekültnek vallja magát, hogy bejuthasson az EU-ba, ha az európai politikusok ezt még mindig nem tudták felfogni – és úgy tűnik, nem – akkor nagyobb bajban vagyunk, mint gondolnánk.

(Illegális bevándorlók]]> Macedóniában.]]>)

3. Még ha a javaslat megvalósítható is lenne (nem az), akkor is őrültség volna több millió menekültet befogadni Európába. Csak Szíriából 4 millióan keltek útra az utóbbi időben. Az európai gazdaságok és jóléti rendszerek nem képesek ekkora embertömeg ellátására, integrálására. Feltéve, ha közben saját társadalmunk időseiről, betegeiről és gyerekeiről és gondoskodni szeretnénk. 

4. Ha Merkel kancellár legutóbbi nyilatkozata már EU-s doktrínává is vált, ha már kész tény, hogy minden háborús menekültet be fogunk fogadni, az is súlyos problémákat vet fel. Vélhetően ugyanis jó pár háború lesz még a világon, nagyon sokan fognak menekülni, és hatalmas tömegek úti célja lesz Európa.

Az Európai Unió a modernkori népvándorlást mindeddig tehetetlenül szemlélte. A tegnap napvilágra került tragédia után az osztrák politikusok kapkodni kezdtek. Ennek a kapkodásnak a terméke az osztrák belügyminiszter javaslata is. Ám egy ilyen súlyos helyzetben a kapkodás csak rossz válaszokhoz vezethet. Ideje lenne egész Európának szembenézni a valósággal ahelyett, hogy a rossz megoldásokat újabb rossz megoldásokkal próbálják toldozgatni.Lánczi Tamás - politikai tanácsadó

]]>www.hirado.hu]]> - Mozgástér-Blog

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (665) Gasztronómia (539) Egészség (50) Mozaik (83) Történelem (15) Sport (729) Jobbegyenes (2345) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Politika (1581) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6154) Mozi világ (440) Heti lámpás (259) Nagyvilág (1465) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (7) Életmód (1) Irodalmi kávéház (513) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>