Ma 2021 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Tévedett Kósa Lajos

Tévedett Kósa Lajos

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Aknamunka Magyarország Ellen.

Tévedett Kósa Lajos, amikor a határon túli magyarokkal szembeni érzéketlenséget rótta fel a hétfői parlamenti vitában Szabó Tímeának, a Párbeszéd Magyarországért társelnökének.

A politikus hölgy nagyon is csordultig tele van érzelmekkel. Felszólalása közben a válóperes bírók által jól ismert eszelős tűz lobogott a szemében. A kisemmizett, megcsalt asszonyé, aki valójában még mindig rajong szerelméért, de ezek az érzések már átfordultak azonos fokú, elvakult ellenszenvvé.

A társelnökben olyan érzések dúlhatnak, mint abban a nőben, aki szemtanúja lehetett, amint kedvese egy nyitott sportkocsiban, oldalán egy szőke bombázóval, éppen a határnak veszi az irányt. A kerekek kipörögnek, és a varázslatos erdélyi táj már ott lobog a csajszi szőkeségében.

A megcsalt asszony erre az aranysárga hajzuhatagra zúdítja minden eszeveszett gyűlöletét. Mert, amint a Bíborhegy című horrorfilmben elhangzik: „amit a szerelemért teszünk, sokszor ocsmány, csupa veríték és megbánás. A szerelem megéget, megnyomorít, kifordít önmagunkból.

Szörnyűséges és szörnyeteget csinál.” Szabó Tímea, megnyilvánulása szerint halálosan szerelmes Erdélybe, az ízes beszédű székelyföldi atyafiakba. A Párbeszéd szónoka az önleleplező, elszabadult indulataitól megriadva futott ki az ülésteremből, anélkül, hogy felszólalására a választ meghallgatta volna.

Lényegében maga elől menekül. Mert érzi, hogy a gyűlölet érzésén kívül minden más álságos, amit képvisel. Párbeszédet hirdet, ami pedig valamiféle kölcsönösséget feltételez. Legalább látszólag, a másik véleménye is számít valamit.

A sistergő indulat, a partner sértegetése azonban eleve kizárja a kölcsönösséget. Inkább a saját belső zűrzavarát teszi láthatóvá, amitől még frusztráltabbá válik. A Párbeszéd erőltetett pártformációtól a Magyarországért felhívás végképp hamisan cseng. Legfeljebb így lenne hiteles: Aknamunka Magyarország Ellen. Nem meglepő, hogy a legfrissebb felmérés szerint ez a párt még a parlamenti küszöböt sem éri el, alig három százalékon áll. A biztos szavazók körében a Kétfarkú Kutya Párt is jócskán megelőzi.

A jónép nem kedveli a fúriákat. Persze mindezt Szabó Tímea és szűk köre aligha érzékeli. Ők testesítik meg a hamis konszenzus jelenségét, amikor az adott közösség, elszakadva a valóságtól, azt feltételezi, hogy mindenki úgy gondolkodik, ahogy ők. Szabó Tímea, kikeveredve a szerelem-gyűlölet sötét verméből, bizonyára egy kedves, szerethető teremtéssé válhatna.

A politika nem az ő terepe, ott nem sok babér, legfeljebb pénz terem számára. A gyűlölet viszont gyengíti az immunrendszert – amelyre pedig mostanság nagy szükség van –, növeli a koronavírus kockázatát.

Csak drukkolni lehet, nehogy Tímea megfertőződjön, és rászoruljon egy olyan tapasztalt, életek százait megmentett „hentes” segítségére, mint amilyen az orvostudományok kandidátusa, Kásler Miklós.

Kruppa Géza - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2008) Szépségápolás (15) Egészség (50) Kultúra (6) Belföld (6) Autómánia (61) Gazdaság (657) Nagyvilág (1454) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Tereb (140) Flag gondolja (33) Életmód (1) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (505) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Heti lámpás (254) Politika (1578) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Mondom a magamét (5232) Vetítő (37) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>