Ma 2023 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
Teddy, a nagyon független, szomorú bohóc

Teddy, a nagyon független, szomorú bohóc

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
Attól, hogy nem kíváncsiak rád az emberek, még nincs diktatúra, Teddy.

Azért szeretem Kálmán Olga műsorát nézni, mert örömmel tölt el, hogy így már legalább egynél több nézője akad, aki tényleg létezik. Dolgozataim mindenkori ihletője ő. Ezúton is köszönöm neki, hogy van. Nekem. Meg annak a kevés nézőjének. Nem véletlenül titkosak a nézettségi adatok. De egyúttal, a fű alatt kiderülnek olyan eddig titkolt csodák, miszerint Para-Kovács Imrének van humora.

A humor ugyanis ugyanolyan relatív, mint a hülyeség és a szépség.

Ha teszemazt három csúnyácska lány mellé odaáll egy kevésbé csúnyácska is, akkor a kevésbé csúnyácskát hajlamos az ember már-már szépnek látni. A kevésbé csúnyácska lányok egyébként gyakran alkalmazzák is ezt a természetes optikai tuningot. Jelesül, hogy csúnyácska lányokat választanak best frend foreverjeiknek (bff).

A kevésbé humoros és már-már szélsőségesen objektivolga minden bizonnyal ezért ülteti hétről hétre le magával szembe a teljesen humortalan Farkasházi Tivadart, amit Teddy ezt azzal hálál meg, hogy olyanokat mondd, hogy: „Magyajojszág diktatúja. Azéj nem mondom, hogy autokjácia, mejt az embejek azt hinnék, hogy kjessz tanfojamja jájok.”

Mielőtt még valaki gúnyolódással vádolna, tudom: nem illik beszédhibával viccelni… de hát a HetiHetesben is annyiszor kedveskedtek vele, Olgáék pedig szeretnek pereskedni, így kénytelen vagyok betűre pontosan idézni Teddyt, a szomorú bohócot.

Aki nem ért farkasházyul azoknak fordítok. (Háromszor néztem vissza, mire megértettem!): „Magyarország diktatúra. Azért nem mondom, hogy autokrácia, mert az emberek azt hinnék, hogy KRESZ-tanfolyamra járok” – mondja… “És nem vagyok humojista.” – teszi hozzá gyorsan.

Tudjuk, Teddy, az iménti mondatoddal bizonyítottad, hogy a legkevésbé sem vagy vicces!

Szándékosan.

Mert egyébként miazhogy, nagyon is.

Mert például annál mulatságosabbat már régen hallottam, amikor Tivadar azt bizonygatja egy nagyon hosszú monológban, hogy ő világ életében középen állt. Hogy ő nem baloldali. Hogy ő független.

Komolyan hallani véltem, ahogy az operatőrök a kamera mögött elfojtják kitörni készülő röhögésüket. Nem mernék megesküdni rá, de szerintem Para-Kovács is elmosolyodott a nem szándékos tréfa hallatán.

Persze Teddy…

Te független vagy.

Te nem vagy baloldali.

Ühüm.

Nekem azért rémlik, hogy a Heti Hetesben mindig Fideszt szidalmaztad. Tök mindegy, hogy ellenzékben, vagy kormányon voltak.

Emlékszem arra is, mikor azt mondtad, hogy a humor ellenzéki műfaj.
Csak amikor megbuktattad a Fideszt (te nyilatkoztad, hogy így volt. Büszke is voltál rá) és a haverjaid kerültek kormányra, akkor valahogy nem sikerült tovább vinni ezt a humormindigellenzéki dolgot. Továbbra is Viktorékat ütötted.

Egyébként ehhez jogod van. Szabad országban élünk. Demokráciában. Csak nem kéne ekkora marhaságokat mondani, hogy te mindig középen álltál. Mert te soha a megveszekedett életben nem álltál középen.

Soha.

És az a helyzet, hogy kábé 4 éve ezt a bődületes hazugságot még nyugodtan, minden különösebb pulzusemelkedés nélkül elmondhattad. De már nem. Már kiegyensúlyozottabbak a sajtóviszonyok. Mi meg fogjuk írni.

Teddy egyébként valami követhetetlenül homályos okfejtésbe is belekezdett annak bizonyításául, hogy diktatúra van. Szerinte az a diktatúra, amikor nem tőle rendel az M1. Szerintem meg az észak-koreai kivégzett tízezrek egészen máshogyan definiálnák a diktatúra fogalmát. Csak, hogy meghaltak.

Attól, hogy nem kíváncsiak rád az emberek, még nincs diktatúra, Teddy.

Ja, és de. Küldetéstudatod van. Litkai és KAP jól látja. Egyébként ők viccesek. Meg a Bödöcs. Az jó ellenzéki humor.

Olga műsorában még elhangzottak olyan izgalmas dolgok is Para-Kovács szájából, mint például, hogy a magyar emberek többsége hülye, és ezért van még hatalmon Orbán.

De hivatásos/megélhetési trollokkal nem foglalkozom. Van szerencsétlennek elég baja.

Például, hogy Olgához kell járnia haknizni.

Apáti Bence - ]]>http://polgarportal.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Tereb (145) Politika (1581) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Heti lámpás (276) Sport (729) Vetítő (30) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Történelem (16) Gazdaság (689) Jobbegyenes (2680) Életmód (1) Irodalmi kávéház (529) Flag gondolja (34) Mozaik (83) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7091) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>