Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Szószóló

Szószóló

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Jakab Péter váratlanul előkerült a szemlőhegyi villa kanapéja alól.

 

Gyufát mertem volna rá inni, hogy az ellenoldal fulmináns „parizeu­sa” nem hagy bennünket szilveszteri móka nélkül. Jakab Péter váratlanul előkerült a szemlőhegyi villa kanapéja alól. A szélsőjobbról indult, aztán a Spinoza-házban rükvercbe nácult nyesedékpárt vezetője, a moslékkoalíció kilúgozott Fekete Pákója a legutóbbi interjújában sikeresen alulmúlta önmagát. A majdnem ötvenperces mélyinterjú nem okozott csalódást a közéleti blődségekre fogékony ínyenceknek. Az éjjel-nappal harcosan aktív, de leginkább mégis csak valahol Budán, éjjel a haza szolgálatában munkálkodó Jobbik-vezető ezúttal is mondott pár furcsaságot. (Úgy tűnik, a hódmezővásárhelyi főnök hajmeresztő szószátyársága ragadós a baloldalon.)

A határon túli magyarok szavazatát firtató kérdésre ugyanis a bőrszerkós interjúalany zavaros magyarázkodásba kezdett, aminek a lényege mégiscsak az, hogy az elcsatolt országrészeken élő magyarok jogairól a balliberális koalíción belül nincs semmiféle kialakult egységes nézet. Mindez magyarra fordítva: Jakab pártján kívül az összes érintett ellenzi a jelenlegi szabályozást, vagyis amint hatalomra kerülnének, alighanem megvonnák a szavazati jogokat az elcsatolt részeken élő magyaroktól. Érthetően zsenánt ez a vitathatatlanul nemzetellenes álláspont a Jobbiknak. Nehéz lenyomni a fogyatkozó hí­veik torkán, hogy most kutyakomédiához kéne asszisztálni, miközben a nemzeti-konzervatív térfélről a Jobbik politikai parabolaíve a szélsőbaloldali-liberális peremhez görbül.

Jakab Péterben is megzizzenhetett a nyárfalevél, mert óvatosan retirált: szerinte arra lenne esély, hogy „megreformálják” a már megszerzett jogokat. És itt az úthengeres melósok vitapartnere egy kis humorbonbont tömött a romániai magyarság elképedéstől nagyra tátott szájába. Ugyanis a valaha szebb napokat látott párt első embere olyan verziót vázolt fel, amelyben a székelyek az anyaországi pártokra történő szavazás helyett – amolyan vigaszdíjként – „szószólót” küldhetnének az Országgyűlésbe. Borítékolhatóan szavazati jog nélkül, naná. Elképzelem, ahogy állna a harisnyás, kucsmás lófő a parlamenti brokátfüggöny takarásában, majd Gyurcsány kegyes intésére előlépne, és veretesen, ízesen előadná, mit tart méltánytalannak a székely közösséggel szemben a tekintetes elvtárs hölgyek-urak részéről. Ők meg joviálisan mosolyognának. Tán lenne köztük olyan is, aki mindez idő alatt nem megy ki a büfébe. Ki is lenne pipálva a székelyek érdekképviselete. A többiek meg? Azoknak coki.

Tekintsünk el attól a ténytől, mennyi racionalitást, józanságot és nemzetpolitikai ismeretet feltételez ez a szerény fantáziára épülő ötlet. Nézzük el azt is, hogy mindezt egy olyan párt elnöke mondta, aki a magánéleti zűrzavarain túl naponta szembesül az általa vezetett közösség elsorvadásával, lévén a Jobbikra lassan csontot kell kötni, hogy legalább a kutya foglalkozzon vele. Mindazonáltal ostobának lenni állampolgári jog, de Jakab ezzel a joggal is súlyosan visszaél, amikor monomániásan mindenről van véleménye, ám úgy tűnik, semmihez sem ért, főleg a határon túli nemzetrészek mibenlétéhez nem. A székelység még véletlenül sem azonos a romániai magyarság egészével: jó, ha annak a felét adja. Aztán akad még határon túl itt-ott néhány milliónyi magyar, a Felvidéken, Kárpátalján, a Délvidéken, sőt a Kárpát-medencén kívül is.

De hát Gyurcsány mikrofonállványának kár ezt magyarázni. Bezzeg megmagyaráznák neki a székelyek és úgy általában a határon túli magyarok, mit értenek nemzetpolitikai érdeksérelmen! Csak tessenek szívesek közéjük látogatni!

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Pósa Károly - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7429) Nézőpont (1) Gazdaság (699) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Heti lámpás (306) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (535) Mozaik (83) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2764) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Sport (729) Politika (1582) Történelem (17) Vetítő (30) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>