Ma 2021 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Szili Katalin felmosta apadlót a brüsszelitákkal

Szili Katalin felmosta apadlót a brüsszelitákkal

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Köszönjük Katalin! Ez nagyon szép volt!

Az afrikai bevándorlók jogai már előbbre valók az őshonos kisebbségekénél.

„Próbálom magamban megfejteni, vajon a szabályozást kezdeményezőket a múltbeli gyarmattartói lelkiismeret vagy a migráció burkolt és ismételt megerősítése vezérelte-e? Valószínű, hogy egyszerre mindkettő. De az sem hagy nyugodni, miért volt szükségük az utolsó napjaikat töltő képviselőknek, hogy a parlament ezt a határozatot még a finis előtt megalkossa? Kézenfekvőnek tűnik a válasz: kampánycélokat szolgált. Érdekes lenne azt is megnézni, hogyan szerepeltek a határozat benyújtói az EP-választáson.

A határozat rögzíti, hogy Európában mintegy tizenötmillió – másfél magyarországnyi – afrikai származású ember él. Megjegyzi továbbá, hogy az adatgyűjtés gyakran figyelmen kívül hagyja a migránsleszármazottakat.

Beszédes ez a dokumentum, mert egy fontos összehasonlítás révén mérhetetlen különbség tűnik ki belőle. Nem az a baj, hogy az afrikaiakról ily módon is gondoskodnak az uniós intézményrendszerek. Az a baj, hogy ezzel ellentétben az őshonos nemzeti kisebbségben élő európaiak iránt viszont kevesebb érdeklődést tanúsítanak. Figyelemre se méltatják ennek a több mint ötvenmilliós, kisebbségben élő közösségnek a problémáit, pedig e kisebbség csupán létszámát tekintve is csaknem négyszerese a kedvezményezett afrikaiaknak. Arra azonban sosem vették a fáradságot, hogy rájuk vonatkozó hasonló szabályegyüttest alkossanak. Pedig – noha a mi térségünkben nincsenek nagy számban kedvezményezett afrikaiak – jó lenne, ha az Európai Parlament képviselői a kelet- és a kelet-közép-európai kisebbségi problémákkal kapcsolatban is hasonló érzékenységet tanúsítanának!”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Gazdaság (657) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2010) Történelem (14) Mondom a magamét (5236) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Sport (729) Flag gondolja (33) Heti lámpás (254) Irodalmi kávéház (505) Vetítő (37) Tereb (140) Gasztronómia (539) Politika (1578) Mozaik (83) Kultúra (6) Belföld (6) Nagyvilág (1454) Autómánia (61) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>