Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Semmi karácsony! Tolerancia-ünnep lesz!

Semmi karácsony! Tolerancia-ünnep lesz!

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Azután meg úgyse lesz már se templom, se kereszténység, se Karácsony.

Az alsó-szászországi Cuxhavenben a hétvégén egy szír bevándorló teherautóval begázolt az emberek közé – az elkövető érzékenységére való tekintettel a terrorizmus gyanúja fel sem merült. Európa gondosan figyel már a muszlim migránsok lelkivilágára is: az adventi vásárok többsége már csak Fény-, Lampion- vagy Télfesztivál. Ezek is kőtömbökkel védve, mert mi van, ha mégis arra járnak, és kifejezik természetes felháborodásukat: még mindig nincs betiltva a kirekesztő Karácsony?!  

Cuxhaven városkája másfél évszázados története során még nem került fel a világlapok címlapjaira, és ez minden bizonnyal így lesz a jövőben is.Gyaníthatóan a helyieknek sincs rá komolyabb igénye, nyugodtan szeretnének élni, és gyönyörködni a város jelképében, egy meglehetősen rusztikus víztoronyban.

A hétvégén azonban kiderült, hogy a világ nagy változásai a jó cuxhavenieket sem kerülik el, nekik is lett például egy ismert szíriai migránsuk. Az úriember ugyanis embereket gázolt, „szerencsére” „csak” hatan sérültek meg. A rendőrség szerint ez valószínűleg csak szimpla „közúti baleset” volt, az illető részeg és morcos volt, ezért hajtott kisteherautójával az egyik diszkó előtt álló fiatalokba. A terrorizmus kérdése eddig sem merült fel, és a gázoló származása is csak egy elszólás után derült ki.

Meglehet, ez helyes is: fölösleges ijesztgetni az embereket. A bűnöző-import sokkal jobb, mint a terrorista behozatal. Meg homokba is jó dugni a fejünket. Ez a megjegyzés a német szövetségi belügyminisztériumra vonatkozik, amely előírja, hogy a „bevándorlók érzékenységére való tekintettel” kerülni kell a terrorista és migráns szavak használatát bármely bűncselekménynél.

A píszí-korrektségre főleg így Karácsony táján kell odafigyelni, hiszen a keresztény ünnep „joggal sértheti” a menekültek és itt élő muszlimok vallási meggyőződését. Sőt, provokálhatja is őket, amire jó példa a tavalyi kölni rémálom…

Így Németország és Nyugat-Európa szerte a többségi keresztény társadalom elkezdett „alkalmazkodni”. Az Advent, a Karácsony szó szinte tiltólistára került. Párizsban a karácsonyi vásárt is betiltották.

A németek pragmatikusabb emberek, ők inkább átkeresztelték őket. Immár„Lampionos fesztivált” vagy a  „Nap, Hold és csillagok vásárát” hirdetik meg. Brémában például a város „Csodálatos fényeit” ünneplik karácsony helyett. Pár száz kilométerrel arrébb „Stockholm színes városképe” és „Koppenhága mesevilága” csábítja a helyieket és turistákat.

Az Európai Unió központjában meglepően hanyagok voltak, egyelőre még„Brüsszel Téli Csodavilágát” reklámozzák Advent helyett. Meggyőződésem, hogy csak órák kérdése, és a belga és uniós hatóságok rájönnek arra, hogy a rasszizmus útjára léptek. Mert télen ugye szokott hó lenni, és Juncker úr minden meggyőződése ellenére az nem piros, hanem fehér! Leírni is félek még egyszer: fehér…

A derék európai hatóságoknak érteniük kell a félszóból is, a társadalomnak meg tessék toleránsnak lenni! Ne Karácsonyról vagy Jézusról beszéljünk, legyen ez a politikai korrektség páneurópai ünnepe!

Meg a türelemé: tessék tűrni és alkalmazkodni ahhoz, hogy a migránsoknak még kell pár évtized, amíg megtanulják a mi nagyszerű toleranciánkat. Azután meg úgyse lesz már se templom, se kereszténység, se Karácsony.

Fotó: sputnik.deutschland.de

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Gasztronómia (539) Tereb (146) Politika (1582) Gazdaság (709) Mondom a magamét (7603) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Egészség (50) Vetítő (30) Belföld (11) Autómánia (61) Heti lámpás (313) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2804) Sport (729) Életmód (1) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>