Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
9025-schiffer-andras.png

Schiffer András politikai nekrológja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Schiffer Andrásnak vannak politikai nézetei. Miután a parlamenti képviselőket és a „politikusokat” manapság nem ezen az alapon válogatják, ezzel a tulajdonságával majdnem egyedül volt a mamelukok között.

Ragaszkodott is a politikai nézeteihez, ami minimum felveti a gyíkemberség gyanúját, annyira egyedi jelenség a magyar parlamentben. Azzal pedig, hogy nagyjából képes volt egy épkézláb beszédet rögtönözni bármilyen témában, nemcsak az adott szakterületen jártas beszédírók munkáját tette feleslegessé, hanem teljesen félre is értette a modern parlamentarizmus lényegét. Valószínűleg túl sokat olvasott kiegyezés kori parlamenti jegyzőkönyveket. Akkor ugyanis még tényleg előfordult olyasmi, hogy érveléssel eredményeket lehetett elérni egy országgyűlési vitában.

Kétségtelen érdeme, hogy fontos szerepet játszott az LMP megalapításában és egyik legtehetségesebb vezetőjeként tulajdonképpen ő adott neki arcot is.

Nem lehet eléggé tisztelni azért, hogy nem kevés személyes kockázatot vállalva és jelentős részben a vidéki LMP tagságra támaszkodva megvívta azt a csatát, amellyel megvédte az LMP integritását és nem engedte a poszt szdszes csoportok kezére jutni azt, pusztán elvi alapon. Ebben a harcban ugyanis nem a Karigeriék elleni személyes gyűlölet vezette, hanem az az elvi meggyőződés, hogy az mszpszdszes konglomerátum túlélőit soha többé nem szabad a hatalom közelébe engedni.

Nagyon komoly mennyiségű munkát tett bele az LMP-be, nélküle az nem lenne ott ahol most van. A baj az, hogy valószínűleg jóval feljebb lenne, ha a balhé után nem válik az LMP annyira az ő egyszemélyes pártjává.

Schiffer ugyanis budapesti, körúton belüli értelmiségi. Ez önmagában, a szmog agyromboló hatásán kívül, nem lenne baj, de teljesen fals világlátást is eredményez. Schiffer semmit nem értett meg a vidéki Magyarországból és abból, hogy az LMP mekkora lehetőséget hagy ki azzal, hogy nem képes megszólítani a nem budapesti, nem baloldali és nem liberális, viszont normális szavazók közül azokat, akik a libbantaktól soha nem vártak semmit, de némileg morcosak a Fidesz némelykor érzéketlen hatalomgyakorlásától.

A környezetvédelemből és az ökofeelingből sem hozták ki a maximumot, különösen annak fényében, hogy a Fidesznél (és az összes többi pártnál is) simán leöntenek egy vödör szenteltvízzel, ha azt komolyan szóba mered hozni. Viszont a Paks II.-be teljes mellszélességgel beleálltak, egy olyan elvi álláspontba, aminek semmi értelme nem volt és sikeresen összemosódott a liberálisok kivételeket teljesen nélkülöző állandó ellenkezésével és nemet mondásával. A menekültválság LMP-és kezelését meg ne hánytorgassuk fel egy távozónak.

schiffer

(Orbán Viktor Schiffer András a parlamentben beszél)

Az LMP túlélte 2014-et, de azóta egy helyben topogott. Nem volt igazi szervezeti fejlődés és új szavazók sem bukkantak fel. Schiffer most joggal panaszkodik arra, hogy pártja nem rendelkezik szellemi holdudvarral. Itt azonban politikusi énjének gondolkozása megbicsaklik. Schiffer olyan holdudvart akart mindig is, amely teljesen az ő elképzelésinek megfelelően gondolkozik. Ez azonban csak Orbán Viktornak megy és neki is van baja belőle elég. Az egészséges az, ha a holdudvarnak van pártja. Dunát lehetne rekeszteni azokkal a nem ideológiai zombi értelmiségiekkel, akik lepattantak az LMP-ről, mert túl másnak (haha), vagy túl függetlennek találtattak a szervezet erősen belterjes világában.

És hát persze hallgatni is kellene arra a holdudvarra néha.

Schiffer András abban az értelemben is egyedi jelenség, hogy neki volt ügyvédi praxisa korábban és lesz később is, mert ért hozzá. Mondhatjuk, na persze így könnyű elvi döntést hozni.

Az LMP még tehát létezik és kiderülhet, hogy az LMBTQ világon túl is van élet és a zöld gondolatban is van még szufla.

Egy politikusnak ritkán adatik meg, hogy politikai hagyatéka utóéletét hosszan megtekinthesse.

Jó szórakozást Schiffer András!

Legyen neked könnyű az ügyvédi praxis.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7429) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Életmód (1) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Jobbegyenes (2764) Egészség (50) Tv fotel (65) Autómánia (61) Mozi világ (440) Belföld (10) Sport (729) Heti lámpás (306) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Gazdaság (699) Tereb (146) Irodalmi kávéház (535) Történelem (17) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>