Ma 2021 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Sajtóterror

Sajtóterror

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Az is teljesen egyértelmű, hogy kizárólag a bunkó, vidéki, fasiszták fordulhatnak ilyen nemtelen eszközökhöz

„A terrorsajtó az elnyomó állam része, vele együtt kell megdönteni – ha esetleg valakinek kedve szottyan megdönteni az elnyomást és a szolgaságot.”

TGM: Terrorsajtó

Tulajdonképpen az amerikai elnökválasztás haladó szempontból nehezen megmagyarázható eredménye kapcsán jött divatba a sajtó, a propaganda szerepének túlhangsúlyozása a társadalmak „demokratikus” döntéseinek befolyásolásában. Közhellyé vált például, hogy Putyin hekkerei és az orosz propaganda juttatta Trumpot a Fehér Házba. Attól, hogy sokan mondják, ez továbbra is nyilvánvaló hülyeség, de hát mikor zavart ez bárkit is, mikor a bizonyítvány magyarázatára került sor.

Az is teljesen egyértelmű, hogy kizárólag a bunkó, vidéki, fasiszták fordulhatnak ilyen nemtelen eszközökhöz, egészen egyszerűen azért, mert ők – von Hause aus – gonoszak és szabálytagadók. Nem úgy a haladás és a demokrácia hívei, akik még véletlenül sem vetemednének ilyesmire, hiszen ez az erkölcstelen tett gonosz sebet ejtene lelkük vadvirágos rétjén, ahol az oroszlán a gödölyével kézen fogva szedi a pipacsot.

A helyzet tehát az, hogy van a haladó sajtó, mely kizárólag a tények pártatlan közlésére szorítkozik, tág teret biztosítva az ellenvélemények számára is, és hát van a lakájmédia, a „terrorsajtó” – ahogyan TGM volt szíves elnevezni –, akik anyagi előnyökért megjelenítik, megerősítik, sőt mostanában már meg is valósítják az elnyomó rezsim szándékait.

Persze erre, mifelénk nem egészen így zajlottak eddig sem a dolgok.

Errefelé a sajtóban megjelenő hírek egy része eleve rendelkezik valami gyanús aurával, ami arra készteti az olvasót, hogy a hitelességgel kapcsolatban megvizsgálja, vajon melyik sajtótermékből származik. Hisz oly sok dolgot láttunk már. Teller Ede közvetlenül halála után írott megható levelétől kezdve, a bajai oktatóvideóig, ahol megtekinthettük, hogyan vásárolnák meg a cigányok szavazatait, ha lenne valaki, aki meg akarná azokat vásárolni.

Így azután engem nem lepett meg különösebben, mikor előkerült egy videó, amelyen azt láthatjuk, hogy hogyan szervezi meg a méltán nagy hírű, elfogulatlan CNN az igazi, integrálódott mohamedánok spontán tüntetését.

Az efféle tüntetést amúgy bizonyára szervezni kell, mert magától semmiképpen sem kerülne rá sor, mivel felmérések bizonyítják, hogy a jól integrált, tökéletesen beilleszkedett, az európainál is európaibb mohamedánokat egyáltalán nem zavarja, ha a keresztényeket felrobbantják egy kicsit.

Így aztán nem is tüntetnek ellene.

Ugyanakkor megfigyelhető, hogy különböző terrorcselekmények után más-más „érvek” kerülnek elő, melyek állítólag bizonyítják, hogy tulajdonképpen nincs semmi nagyobb baj, időnként van egy kis robbantás, gázolás, késelés, ez-az, de hát lássuk be: halálra unnánk magunkat nélkülük. Ezeket az „érveket” valakik kieszelik, megírják és azután fénysebességgel bejárják a haladó sajtót, és amit tegnap a New York Times vezércikke volt, másnap a felsőröcsögei Hírlapban köszön vissza szó szerint.

Most éppenséggel az ún. „mennyiségi érv” van divatban.

Ennek lényege, hogy tulajdonképpen az emberiség létszámához, vagy a világegyetem kiterjedéséhez képest – százalékban kifejezve – roppant  kevesen halnak meg terrorcselekményekben. Csak Kínában naponta tízszer ennyien hullanak el, mert reggel belenéznek a tükörbe és ijedtükben lenyelik a fogkefét.

Így aztán a haladó sajtó nem is érti, hogy mi ez a hisztéria a halálos áldozatok száma körül.

A másik összetevő pedig az ún. „csendes többség” feltételezése.

Ezek azok a mohamedánok, akik nem robbantanak, nem késelnek, hanem békésen és roppant integráltan élnek közöttünk a szociális segélyekből. Ők – állítólag – sokkal többen vannak, mint a „radikálisok”, és ez bizonyíték arra, hogy a mohamedánok tulajdonképpen békés, barátságos népek és fontosak számunkra, mert ha nem lennének, kikre költenénk azt a rengeteg pénzt.

Az nem nagyon zavar senkit, hogy minden felmérés azt mutatja, hogy a „csendes” többség is fontosabbnak tekinti a saríát, mint a befogadó ország jogrendjét és nagy részük a merényleteket sem ítélik el. A lényeg, hogy ezt csendesen teszik.

A csendes többség létét, pontosan csendes voltuk miatt, igen nehéz igazolni.

Ezért kell valószínűleg efféle áltüntetéseket rendezni a haladó sajtó erőforrásainak felhasználásával. Mindenesetre nekem az egész valahogyan roppant fantáziátlannak, igénytelennek tűnik. Ha már rendelkezésre áll a megfelelő apparátus, miért ne tűznénk sokkal messzebbre vezető, nagyobb víziókat magunk elé, olyanokat, melyek a legszkeptikusabbakat is meggyőzik a mohamedánok hasznosságáról és jelenlétük áldásos voltáról.

Mivel a kis és a nagy hazugságot csak egy jelző különbözteti meg egymástól, olyan dokumentarista alkotásokra gondolok, melyek igazolják a haladás régi álláspontját: sehol sem lennénk a sok szorgos migráns nélkül és bizonyítanák, hogy értékeink alapvetően közösek, együttélésünknek nincsenek elháríthatatlan akadályai.

Íme néhány lehetséges téma-vázlat.

  1. Alit felövezik és felpattan hófehér tevéjére, hogy elinduljon megkeresni a szent Grált (erről később esetleg kiderülne, hogy egy darab paprikás tokaszalonna Mohamed korából, de erről talán majd egy következő filmben) és megvédje a veszélyeztetett női ártatlanságot. A kaland végén azután kiszabadítja a szépséges Zulejka hercegnőt a tűzokádó, hétfejű iszlamofóbia fogságából.
  2. Szelim megtanul olvasni. Szelim honosíttatni szeretné kvantumfizikusi oklevelét Németországban, ezért meg kell tanulnia olvasni. A film bemutatná az ehhez szükséges hihetetlen szellemi erőfeszítést. A film végén friss tudása felhasználásával felolvas egy részletet a zöldségmixer használati utasításából.
  3. Mahmud, Szultán és Ali együtt mennek meccsre, de mégsem robbantják fel magukat. (Ezt mondjuk a hiszékenyebb célközönségnek kéne levetíteni)

Talán ezekből a kiragadott példákból is látszik, hatalmas lehetőségek állnak a migránsokkal foglalkozó áldokumentarista filmek előtt. Bizonyos vagyok benne: sok ilyet fogunk még látni, ama utolsó napig, mikortól már feleslegessé válnak.

]]>http://aristo.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (505) Jobbegyenes (2008) Egészség (50) Gazdaság (657) Történelem (14) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83) Nagyvilág (1454) Vetítő (37) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Heti lámpás (254) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Flag gondolja (33) Tereb (140) Politika (1578) Mondom a magamét (5232)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>