Ma 2022 december 01. Elza napja van. Holnap Melinda, Vivien napja lesz.
Ritkán látott erkölcsi mélységben Márki-Zay, még a baloldalhoz képest is

Ritkán látott erkölcsi mélységben Márki-Zay, még a baloldalhoz képest is

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének válasza a baloldal kormányfő-jelöltjének rezsiügyben.

 

A Gyurcsány Ferenc-féle baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az elmúlt évtized legsúlyosabb energiaválságában nap mint nap támadja a magyar családoknak megfizethető árú energiát biztosító rezsicsökkentést. Legújabb kirohanásaiban a baloldali politikus a rezsicsökkentést „népbutításnak”, a kedvezménnyel élő több millió magyar embert pedig „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak” minősítette. 

A teljes érzéketlenségről tanúskodó, méltatlan és hazug gondolatokkal szemben a valós helyzet három tételben írható le: a magyar társadalom túlnyomó többsége azért támogatja a rezsicsökkentést, mert olcsó és biztonságos energiához jut általa; a magyar rezsicsökkentéssel részben vagy egészben megegyező intézkedéseket alkalmaz jelenleg az európai uniós országok csaknem háromnegyede; Márki-Zay és a baloldal kijelentéseikkel a brüsszeli bürokraták és az energiaipari lobbi megrendeléseit teljesítik.

A rezsicsökkentés eredményei megkérdőjelezhetetlenek. Míg 2007 és 2010 között, a GyurcsányBajnai-kormányok idején vásárlóerő-paritáson Magyarországon voltak a legmagasabbak a lakossági energiaárak az Európai Unióban, jelenleg, a rezsicsökkentésnek köszönhetően, a magyar emberek számolhatnak a legalacsonyabb földgáz- és villamosenergia-árakkal az EU-ban. A hatóságilag rögzített rezsiárak a mindennapok során is éreztetik hatásukat. A piaci energiaárak mellett 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak évente, tehát átlagosan havi 32 ezer forintot takarít meg egy magyar család. A magyar választók 70-80 százaléka tehát nem valamilyen fortély okán, hanem azért támogatja a rezsicsökkentést, mert olcsón és biztonságosan jut energiához általa.

Ráadásul a magyar kormány politikájának helyességét egyre többen ismerik fel Európa-szerte. A Bruegel Intézet összesítése szerint 2021 őszén 19 ország, azaz az Európai Unió tagállamainak csaknem háromnegyede javasolt vagy léptetett életbe a lakossági energiaárak letörését célzó intézkedéseket. A magyar rezsicsökkentéshez hasonlító hatósági árszabást hét országban többek között Franciaországban és Spanyolországban vezettek be. Márki-Zay szerint tehát ezen országok lakói és Európa háromnegyede is „sötétben tartott, trágyával etetett gombák”, ami jól mutatja a magyar baloldal teljes érzéketlenségét és abszurditását.

Végül felmerül a kérdés, hogy miért tesz szinte minden baloldali politikus ilyen és hasonló kijelentéseket. Egy logikus magyarázat adható: Gyurcsány, Márki-Zay és társaik a brüsszeli bürokraták, illetve az energiaipari lobbi megrendeléseit teljesítik. A magyar baloldal mindig kiszolgálta és kiszolgálja Brüsszel és az energiavállalatok rezsiáremelési törekvéseit. 2004 és 2008 között a Gyurcsány-vezette kormányok többszörösére emelték a lakossági földgáz- és áramárakat. A momentumos Donáth Anna pedig egy hónapja az olcsó lakossági energia végét és az energiaszegénység korának beköszöntét helyezte kilátásba.

Márki-Zay Péter kijelentései a magyar baloldal jól ismert receptjét követik. A miniszterelnökjelölt sértegeti a magyar választókat, kiszolgálja a brüsszeli bürokratákat, és az első adandó alkalommal rezsit emelne. Mi, a nemzeti oldalon, eddig is sikerrel csökkentettük az állampolgárok rezsiköltségeit, és a jövőben is megvédjük a rezsicsökkentést, mert számunkra a magyar emberek olcsó és biztonságos energiaellátása az első!

Gyürk András

A szerző a Fidesz EP-képviselője

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

]]>www.magyarnemezet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Belföld (8) Sport (729) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2484) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Gazdaság (669) Mondom a magamét (6465) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (516) Mozaik (83) Heti lámpás (260) Tereb (142) Gasztronómia (539) Egészség (50) Életmód (1) Vetítő (30) Nagyvilág (1304) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>