Ma 2021 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
Rasszista támadások a német statisztikákban

Rasszista támadások a német statisztikákban

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Furcsa? Ugyan, a legkevésbé sem. Papírforma.

Bejárta a haladó sajtót a hír, hogy Németországban a zsidók elleni támadások mögött az esetek kilencven százalékában a szélsőjobb áll. A beszámolók diadalmasan kidobolják, örömittasan eldalolják, győzedelmesen a világba, helyesebben a fideszes olvasók arcába ordítják az igazságot: lám-lám, ilyen ez a csúnya nemzetieskedés, látjátok mucsaiak, idevezet a jobboldali eszmékkel való túlzott kacérkodás, ez lesz, amikor az emberek agyát elborítja az idegengyűlölet: zsidókat támadnak meg szélsőjobboldaliak.

Ez ugye már eleve nevetésre ingereli a jobboldali sajtómunkásokat, mert ez idáig a lakájpropagandistáknak gúnyolt újságírók úgy értesültek, hogy a Soros Györgyöt ábrázoló plakátok miatt tombol Magyarországon a legsötétebb vészkorszakot idéző antiszemitizmus, mindazonáltal a legutóbbi információink szerint a fent nevezett spekuláns arcát megjelenítő fényképekből egyetlenegy sem található Angela Merkel országában, úgyhogy valami másnak kell lennie a háttérben. Arról nem is beszélve, hogy Soros Györgyön és az általa fizetett politikusokon és újságírókon kívül senki sem állította, hogy az úgynevezett Soros-plakátok akár egyetlen betűvel is a galamblelkű spekuláns származására utaltak volna. Legkevésbé a magyar kormány.

Talán még emlékeznek arra olvasóink, mikor 2015 nyarán egyre-másra érkeztek a hírek a menekültszállásokon kitört tömegverekedésekről. Szírek az afgánokkal, pakisztániak a bangladesiekkel, az irakiak meg gyakorlatilag mindenkivel összeugrottak, ha úgy érezték, sandán pislantott valaki valakire az ebédlőben. Ilyenkor aztán előkerültek az asztallábak, repültek a székek, villantak a kések, és addig tartott a bunyó, amíg meg nem jelentek a rohamrendőrök rendet tenni.

A migránsokért rajongó liberális újságírók a tömegverekedésekről szóló beszámolókat hallva azonnal elkezdték bizonygatni, hogy a szíriai polgárháború miatt olyan ingerültek, meg traumatizáltak a szegény aleppói bangladesiek, a damaszkuszi afgánokról nem is beszélve, a műszaki határzár pedig már csak hab volt a tortán, az utolsó előtti csepp a pohárban, az utolsó meg hogy a Keletinél a buta magyarok nem halal módon elkészített sertésmentes ételekkel kínálták őket. Így teljesen érthető, hogy labilis idegállapotba kerültek a Földet megkerülő menekülő menekültek.

De mindezek az ellentétek egy csapásra megszűntek, ha Izrael állam került szóba. Olyankor a muzulmán hangadók zavartalanul, a békétlenség legkisebb jele nélkül, szinte egy emberként fejezték ki abbeli véleményüket, hogy egyrészt Allah hatalmas, másrészt a zsidók keressenek másik országot maguknak, de igazából akkor valósulna meg a világbéke, ha az összes izraelita szépen eltűnne a föld színéről.

És itt érünk el a zsidókról és a szélsőjobboldaliakról szóló hírhez. Az átlagolvasónak a híradás hallatán most a bakancsban és bomberdzsekiben masírozó szkinhedek képe jelenik meg a fejé­ben. Ami, a haladó újságírók legnagyobb bánatára, olyan messze van a valóságtól, mint az a bizonyos magyar kisváros Jeruzsálemtől. Ugyanis az a helyzet, hogy Németországban a muszlimok által elkövetett antiszemita indíttatású támadásokat egész egyszerűen nem tartják nyilván. A német hatóságok gyakran szélsőjobboldali támadásként könyvelik el a muszlimok vagy arabok által elkövetett antiszemita támadásokat – írta a csalóka statisztika kapcsán a hét elején a Neokohn.hu című hírportál.

A cikk szerint e módszer miatt lehetséges, hogy a német belügyminisztérium adatai szerint az országban 2018-ban regisztrált 1800 antiszemita atrocitás kilencven százalékát a szélsőjobboldal követi el. Daniel Poensgen német kutató szerint az a probléma, hogy az antiszemitizmusról szóló hivatalos német statisztika elavult módszereket alkalmaz, amelyek hagyományosan a szélsőjobboldali antiszemitizmussal szembeni fellépésre lettek kialakítva.

Veszprémy László Bernát, a Neokohn főszerkesztő-helyettesének meglátása szerint az a gond a német kormány antiszemita támadások elkövetőit leíró rendszerével, hogy az iszlámot sehol nem említik meg, tehát egy iszlamista vagy „palesztinpárti” nézeteket valló muszlim vagy arab elkövető legalább három kategóriába kerülhet: jobboldali (nacionalista), idegen (szekuláris) vagy vallásos. Úgy látja, ennek eredménye, hogy jelenleg lényegé­ben bármilyen antiszemita támadást automatikusan a szélsőjobboldalhoz sorolnak Németországban, elsősorban a meghatározási rendszer miatt.

Ugye, hogy így már egészen más fényben látszik az alaphírünk? Annyira, hogy a független-objektív sajtó be sem számolt róla. Furcsa? Ugyan, a legkevésbé sem. Papírforma.

Apáti Bence - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (509) Kultúra (6) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Gazdaság (663) Flag gondolja (33) Tereb (138) Történelem (14) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2166) Heti lámpás (255) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1463) Életmód (1) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Mondom a magamét (5739) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozaik (83) Politika (1578) Egészség (50) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>