Ma 2022 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
Píszí zsarolás

Píszí zsarolás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Önök is ugyanazt olvassák, amit én?

„Pánszexuális vagyok, most már nem félek felvállalni” – a National Coming Out Day, azaz az Előbújás napja késztetett egy Domi nevű embert az idézett szavakra. Hogy ebből miért lett hír, jó kérdés, viszont a következő interpretáláson óhatatlanul megakad az ember szeme: „Domi ezzel a vallomással közelebb hozta egy lépéssel a jobb és szabadabb társadalom eszméjét”. Önök is ugyanazt olvassák, amit én?

Józsi csepeli boltos éppen enni adott Micu nevű nevelhetetlen macskájának. A cica szemrehányóan nézett rá: macska-univerzumban minden táplálék később érkezik a kelleténél. Józsi ezért rátett még egy marékkal, hátha barátok lesznek valamikor.

Micu elégedetten táplálkozott, Józsi hideg sörrel élesztette magát, aztán híreket kezdett nézegetni telefonján. Itt futott bele pillantása a fent idézett „hírbe”. Józsi csepeli boltos ránézett a sörre, a palack tekintete tiszta volt: ő ekkora marhaságot nem kommentál.

Józsi csepeli boltos tökéletesen tisztában volt vele, hogy amikor ő némi kérdőjellel és óvatos kritikával tudja csak kezelni a pánszexuális kifejezést – nos, akkor ő azonnal fasiszta és homofób lesz. Ebbe Józsi nagyvonalúan belenyugodott már.

Tudta, ezeket a dolgokat toleránsan kell kezelni. Ezt azután közölték vele, hogy kivágott két „politikai védelmi pénzt” kérő momentumos aktivistát a boltjából. Ők azt mondták a pultra tehénkedve, hogy ők demokraták, és nekik most jár Józsi szolidaritása. Józsi mondta, hogy itt füvet nem szívtok! Ők mondták, hogy de, és Józsi ne korlátozza az ő jogaikat. Józsi akkor fogta, és grabancaiknál fogva kitessékelte a fiatalurakat. Józsi csepeli boltos innentől lett „fasiszta és homofób”.

Ennek fényében kellett szembenéznie a pánszexualitás fogalmával. Utánanézett. „A pánszexualitás vagy omniszexualitás a szexuális irányultság egyik fajtája, amelyben egy személy szexuális és érzelmi vonzódása bármilyen nemű emberek felé irányulhat”. Mi van?!

De Józsi tudta, hogy ha nem akar a végletekig kirekesztő lenni, akkor nyitottnak kell lennie. Olvasni próbált: „Domi teljesen normális, okos és művelt ember, aki történetesen pánszexuális. Egy másik ismerősöm gyönyörű és sikeres nő, aki éppenséggel leszbikus. A harmadik pedig női testbe született, de belül férfinek érzi magát. Egyiküket sincs jogunk megítélni, ahogy ők sem ítélkeznek fölöttünk, inkább emberként kellene kezelni egymást, egyik a másikat, anélkül, hogy folyton meg akarnánk szerelni mindenkit magunk körül”.

Józsi csepeli boltos itt érezte azt, hogy eljött a pálinka-idő. Úgy döntött, egy jóféle barackot érdemel. Mert ő nagyon nem azt látja, hogy ő bárkit „ne kezelne emberileg”, ítélkezni sem óhajtott. Ő azt látja, hogy rajta kérnek számon öt percenként valamit, ami kicsit sem érdekli, semmilyen vonatkozásban.

Józsi csepeli boltos idegesen nézett magába. Miért muszáj neki imádnia és ismernie az összes szexuális irányultságot? Miért fenyegetik azzal, hogy ha azt nem teszi, akkor leprás lesz? Kiátkozott. Senki.

Érti persze, hogy ez már messze nem a nemi hovatartozásról szól: Józsival nem az a gond, hogy a lányokat szereti, az a baj, hogy nem idomul!

Az a baj, hogy Józsi boltos már felismerte: „altesti poénokkal” akarják manipulálni. Szex, ezzel vagy azzal – kit érdekel? De mondd ki, hogy „elfogadó vagy”, és attól a pillanattól téged is elfogadunk, az sem kell, hogy érdekeljen, ami a világban történik!

Ha meleg vagy, akkor liberálisokra szavazol? Ha loptál már, akkor Gyurcsány?

Komoly?

Józsi csepeli boltos komoran kiköpött. Nem volt elegáns, de ez az egész sem az! Merre tovább? Mit tegyen? Beálljon a sorba?

Esetleg felrúgja ezt az egészet? Mert elfogyott a türelem? Mert nem hagyja azt, hogy hülyére vegyék?

Józsi körbenézett. Csepel válaszát kereste. Amiért Micu is vele tartana, mert Micu rendes cica! Még ha kicsit nonkonformista is.

Fotó: heraldsun.com.au

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Kultúra (6) Gazdaság (669) Szépségápolás (15) Tereb (142) Nagyvilág (1304) Jobbegyenes (2487) Gasztronómia (539) Egészség (50) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Politika (1581) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (516) Heti lámpás (260) Tv fotel (65) Belföld (8) Autómánia (61) Mondom a magamét (6472) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>