Ma 2021 augusztus 02. Lehel napja van. Holnap Hermina napja lesz.
Pető Iván durván üzent Orbán Viktornak

Pető Iván durván üzent Orbán Viktornak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Na, ezért került az SZDSZ a szemétdombra!

Pető Iván, a magyarok legnagyobb ellenségét jelentő pártnak, az SZDSZ-nek hosszú ideig elnöke a Népszavának adott interjújában pontosan igazolta, hogy a választók teljes joggal hajították a Szabaddemokraták Szövetségét 2010-ben a politika szemétdombjára.

A szöveget olvasva egyetlen szívet melengető momentumra lehet figyelmes az olvasó. Arra, hogy ezek már személyesen tényleg nincsenek a politika színpadán, közvetlenül nem mérgezik a közéletet, s megalakulásuk 30. évfordulóján már legfeljebb egy, a legmagyarellenesebb párt képzeletbeli emléktáblájánál állhatunk meg egy pillanatra, virág nélkül, hálát adva a Jóistennek, hogy meghallgatta a nemzet akaratát.

A mindig is mérhetetlenül pofátlan, ennek ellenére még erkölcsről is hadoválni képes párt napjainkra ezen a téren sem változott egy jottányit sem. Azt mondja ugyanis Pető, hogy „Az értelmiségi, morális alapon politizálni kezdő emberek eleve másfajta attitűddel érkeztek a hivatásos politikusságba, mint azok, akik szerint a hatalmat szeretni és mindenáron akarni kell.” Az a Pető merészel morálról beszélni, aki az újkori magyar történelem legfontosabb pillanatában teli torokbók ordibálta hazugságait a magyaroknak, magukat beállítva a legantikommunistább politikai erőnek, akikért a szabadságra áhítozó választók szíve 1990-ben leginkább dobogott. Gátlástalanul beadták ezt a mérget a rendszerváltoztatásra szomjazó magyaroknak, majd a következő húsz évben a kommunistákkal szövetségben három cikluson át állhattak a kormányrúd mellé. Aljas hazugságuk 20 évig adott lehetőséget a nemzet vérét szívni a Petőknek is a politika élvonalában. Addig engedték magukat tévedésben tartani a legbigottabb szadipárti magyarok is, s jöttek rá, hogy ezek nem antikommunisták, hanem gazemberek. Micsoda pusztítás érte regnálásuk idején az országot! És éppen az vádolja Orbánt hatalomszeretettel s a hatalom mindenáron való akarásával, aki egy nemzetet vágott át azért, hogy kormányra kerülhessen a legfőbb „ellenségüknek” mondott szocikkal.

Akiket még most is nagyon szeretnek. Pető még mindig elérzékenyülten gondol a kádári diktatúrára, amely „Megélhetőbb világ volt, mint egy kiépülő autokratikus rendszer, amely cseppet sem úgy néz ki, mintha gyöngülne.” Pető össze meri hasonlítani a diktatúrát a mai demokráciával. Az az ember tesz ilyet, aki mint az úgymond „demokratikus ellenzék” dicstelen képviselőjeként a rendszerváltás előtt is azon dolgozott, hogy a Kádár-rendszer diktatúrája minél tovább tartson. A „demokratikus ellenzék” tagjai ugyanis ekkor élvezték a legnagyobb kiváltságokat. A Nyugat azért tűrte a diktatúra fennmaradását, mert működési lehetőséget biztosított a „demokratikus ellenzék” számára. Hiába hazudja azt most Pető Iván, hogy a kádári politikai berendezkedéshez nem volt semmi köze, merthogy a rendszer ellenzékéhez tartozott. Ezt szerencsére senki nem hiszi el neki, mert ma már mindenki kívülről tudja az igazságot, ami állításának épp az ellenkezője.

S a nemzettudat ilyen önvédelemre alkalmas változása attól is megvédi az országot, hogy a Petők szellemi örökösei ne tehessenek nagyobb kárt a nemzet fejlődésében. Mert nagyon nehéz türelemmel viselni, hogy Gulyás Márton, Tordai Bence az egykori SZDSZ-esek hevületével és jóval méretesebb arroganciájukkal szidják a kormányt, nem szólva Fekete-Győr Andrásról, aki egyenesen takonygerincűnek merte nevezni a minap Orbán Viktort.

Ám az ürömbe öröm is joggal vegyülhet. Látható ugyanis az összefüggés, minél elvetemültebben szidja ez a csürhe Orbán Viktort, annál jobban gravitál ismertségük, „népszerűségük” a béka feneke alá. A Fideszé viszont – éppen a Petőék aljassága által felokosított magyarok önérdekű akaratának megfelelően – tovább nő. Addig jó nekünk, amíg Pető Iván drámainak látja a jövőt. Ez a nemzet – ha tetszik – Orbán Viktor aranya.

Horváth K. József -]]> ]]>]]>https://leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (255) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Vetítő (30) Nagyvilág (1456) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Sport (729) Gazdaság (659) Jobbegyenes (2084) Mozaik (83) Egészség (50) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1578) Tereb (138) Flag gondolja (33) Belföld (6) Történelem (14) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Mondom a magamét (5468) Irodalmi kávéház (505) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>