Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Ördögűzés

Ördögűzés

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ne tévesszen meg bennünket...

Néhány héttel ezelőtt, az úgynevezett őszirózsás forradalom századik évfordulóján lapunk nagy terjedelemben adózott az egykori magyar tragédiának. Hiszen tragédia volt az a javából: kisiklott modernizációs kísérlet, szervezett aláaknázás, amelyet a magyarság elemi érdekeitől elhatárolódó szűk elit vezényelt le. Akkor és ott azt írtuk, hogy 1918 őszétől olyan emberek kerültek a kormányrúdhoz, akiknek tapasztalatuk, tehetségük, elhivatottságuk nem lévén, saját passziójukként űzték az ezeréves Magyarország lerombolását.

Hozzájuk képest a kereken száz esztendeje, 1919. március 21-én hatalomra jutott bolsevikok még silányabb emberi és politikai minőséget bocsátottak hazánkra. Először is: közönséges orosz zsoldosok voltak, Lenin fizetett ügynökei, akiket hazaárulásért, a társadalmi rend felforgatásáért börtönbe kellett volna zárni. Sajnos, a végzetes napokban Magyarország annyira legyengült, hogy a kommunista vírust nem tudta kivetni magából. Másodszor: Kun Béláék még annyira sem álltak a magyar talajon, mint Károlyi, Linder és a többiek. Németh László – eredetileg Karl Marxra vonatkozó – szavaival élve: bukott polgárok voltak. Olyan szerencselovagok és fantaszták, akik magánéletükben, munkájukban sikertelenek lévén a felforgató nemzetközi eszmék szolgálatába szegődtek. Az emberiséget választották az emberek, az ideológiát a valóság helyett. A kommunista forradalmárok szűk kasztja foglyul ejtette, majd százharminchárom napon át kizsigerelte, kifosztotta, tönkretette az országot.

Ne tévesszen meg bennünket, hogy ilyen rövid ideig tartott a szélsőséges társadalmi kísérlet. Az 1919-es Tanácsköztársaság csak előjátéka a XX. század egyik legnagyobb magyar tragédiájának, az öt évtizedes kommunista hódoltságnak. A vörös uralom stáció között egyenes az átmenet. Az 1919-ben színre lépő Rákosi Mátyás hosszú magyarországi börtönévek és moszkvai tartózkodás után 1945-ben visszatér, hogy immáron a szovjet fegyverek árnyékában megtörje Magyarországot. Az ötvenes években Kádár János egy a hóhérok közül, és ezen még az a tény sem változtat, hogy az 1956 után konszolidációra kényszerülő rendszernek is ő a névadója. És mindannyiunk szégyenére a jogfolytonosság itt maradt velünk az elmúlt három évtizedben is. Az egykori gyilkosok a rendszerváltozásig és jóval utána is velünk, köztünk éltek. Vígan teniszeztek, dúskáltak a másoktól elrabolt javakban és az állami nyugdíjban, és – Biszku Béla kivételével – nem kellett törvény előtt számot adniuk rémtetteikért.

A Tanácsköztársaság a későbbi trianoni döntésnek is megágyazott. A bolsevizálódó Magyarország képviselőit ugyanis nem hívták meg a béketárgyalásokra, Benes, a románok és a többiek hosszú hónapokat nyertek, és hazugságaikkal telehintették az ítészeket és a nyugati közvéleményt. Amikor a Horthy-Magyarország képviselői politikai, gazdaságtörténeti, geográfiai érveiket végre az antant elé bocsáthatták, már elkéstek. Tény, hogy a történeti Magyarországot mindenképpen szétszedték volna, de ha nincs a budapesti bolsevizmus, ha a döntő pillanatban nem vagyunk szalonképtelenek, és megvédhetjük magunkat a béketárgyalásokon, színmagyar területeket tarthattunk volna meg. Akkor 1920. június 4-e más, számunkra kedvezőbb tartalommal vonul be a magyar történelembe.

1919. március 21. tehát elsősorban a szégyen napja. Az ezeréves magyar történelem legsötétebb fejezete. Szerencsére a XXI. századi magyarságot immáron leköti a jelenidejűség, oly sok elvesztegetett évtized után ismét zajlik a nemzeti önépítés. Túléltük a huszadik század totalitárius rendszereit, túléltük a kommunistákat, Kun Bélát is. Túléltük, de elfelejteni nem szabad őket. Hogy még egyszer ne ismétlődhessen meg a nemzeti tragédia, vigyáznunk kell a rendre, a törvényekre, vigyáznunk kell a normális emberek Magyarországára, mindannyiunk közös otthonára. És akkor, ha ismét megleljük a magyart a magyarban, tombolhat a világ valamennyi ördöge, mi irányítjuk majd a sorsunkat.

Szentesi Zöldi László -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Tereb (146) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (535) Egészség (50) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Politika (1582) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Sport (729) Gazdaság (699) Jobbegyenes (2764) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Heti lámpás (306) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Belföld (10) Mondom a magamét (7429) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>