Ma 2021 január 21. Ágnes napja van. Holnap Vince, Artúr napja lesz.
Orbán Viktor mattot adott Demeter Mártának

Orbán Viktor mattot adott Demeter Mártának

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
A miniszterelnök helyre tette végre az arrogáns hisztérikát!

Milyen érzés sakkfigurának lenni? – tette fel a kérdést Demeter Márta Orbán Viktor kormányfőnek.

Demeter Márta (LMP) azt mondta, hogy a kormányfő „nyakig belekeveredett” az Európai Néppárt belső küzdelmeibe és az uniós intézmények körül zajló pozícióharcokba. Azokról az uniós eseményekről, ahol a magyarokat kellene képviselnie azonban rendszeresen távol marad, „csak kívülről zsűrizik és kiabál” - fogalmazott a képviselő. A politikai színpadon viszont új szereplők jelentek meg, akik most a magyar miniszterelnököt használják fel saját uniós és belpolitikai játékaikhoz - jelentette ki.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a kormány uniós szinten sem tesz mást, csak a multik érdekeit szolgálja. Új politikára van szükség az EU-ban, hogy a közép-európai érdekek legalább olyan súllyal jelenjenek meg, mint az alapító tagállamoké - szögezte le.

Milyen érzés sakkfigurának lenni mások játszmáiban? - kérdezte Demeter Márta.

Orbán Viktor válaszként azt mondta, hogy például a király is egy sakkfigura, bár látja, hogy a képviselő nem erre gondol. „Mondhattam volna azt is, ha jó kérdést kapok, hogy királyi érzés, de így nem tudok így válaszolni” - közölte.

A kormányfő megjegyezte, ha a képviselő egy kis figyelmet szentelt volna neki, akkor észrevehette volna, hogy magától utazott el az éppen uniós elnökséget adó bolgárokhoz Szófiába, és vitt egy javaslatot arról, hogy hogyan kell a határokat megvédeni. A javaslat arról szól, hogy hogyan kell egyszerre elkerülni a kvótát és önkéntes alapon segíteni azoknak, akik nem képesek megvédeni a határaikat - tette hozzá.

Mit kellene még tennem, hogy ön méltányolja a munkámat? - kérdezte.

Demeter Márta azt felelte, a miniszterelnök semmilyen érdemi lépést és semmilyen érdemi kezdeményezést nem tett. A kormányfő több csúcstalálkozón, többek között az úgynevezett mini csúcson sem vett részt - hangsúlyozta.

Orbán Viktor viszontválaszában hangsúlyozta, hogy a mini csúcsra a bevándorláspárti miniszterelnököket hívták meg. Hozzátette, Strasbourgban egy hasonló kérdést kapott, amikor megkérdezték tőle, miért nem volt ott a Pride-on. „Ugyanazt kellett volna válaszolnom ott, mint itt Önöknek. Mit kerestem volna én ott?” - fogalmazott. Mit keresett volna a magyar miniszterelnök a bevándorláspárti kormányfők mini csúcsán? - tette hozzá.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Flag gondolja (33) Gazdaság (656) Egészség (50) Kultúra (6) Tv fotel (65) Belföld (5) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1453) Gasztronómia (539) Politika (1571) Mondom a magamét (5048) Történelem (14) Vetítő (37) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (1948) Autómánia (61) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Tereb (140) Heti lámpás (249) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (502)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>