Ma 2020 június 01. Tünde napja van. Holnap Kármen, Anita napja lesz.
Orbán "rémisztő beszéde"

Orbán "rémisztő beszéde"

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
A Kedves Olvasó 4 éves ciklusokban gondol az életére?

Nem 4, hanem 12 évben gondolkodik Magyarország jövőjéről Orbán Viktor. A tegnap esküt tett miniszterelnök szavai sokkolták a „demokratikus médiát”, diktatúráról, rémisztő beszédről kezdtek el cikkezni. Pedig Orbán csak annyit mondott, hogy a kormányzás nem csak parlamenti fotelek elosztásáról, hanem a jövő tervezéséről is szól. Ha a választásokon a többség változtatni, akar, legyen úgy – de a világ nem ért véget április 8-án, és nem fejeződik be 4 év múlva sem. Magyarország ügye közös, akkor is, ha ezt az ellenzék csak „privátiban” tudja elképzelni.

A Kedves Olvasó 4 éves ciklusokban gondol az életére? Ha nem hivatásos politikus, valljuk meg, ez elég furcsa elfoglaltság. Talán tetszenek emlékezni, a Nap ugyanúgy felkelt április 9-én, sőt azóta is rendszeresen ezt teszi. Az, hogy az ellenzék, meg néhány száz utcai hőbörgő ebbe nem tud beletörődni – magánjellegű szociális probléma.

Orbán tegnapi eskütételekor azt mondta: „az előttünk álló lehetőségekhez méltó kormánya legyen az országnak, ez ad bátorságot ahhoz, hogy terveinkkel ne 4, hanem 10, sőt 12 évben gondolkodjunk”.

Ez sokkolta a „demokratákat”, azonnal az Orbán-rendszer bebetonozásáról, önkényuralomról, a szabad választások eltörléséről kezdek el cikkezni. Mondott ilyet Orbán? Nem. Azt közölte: „a demokrácia, és a szabad választások nem állnak ellentétben a távlatos gondolkodással, nem zárja ki a hosszú távú tervezést. Aki már épített házat, tudja, nem érdemes úgy alapokat kiásni, hogy nincs meg a ház tervrajza”.

Ésszerű és logikus? Az. Főleg, hogy a következő uniós költségvetés is 2030-ig szól majd.

Orbán beszélt arról is, amire felhatalmazást kapott a választóktól. Magyarország legyen független ország, lavírozzon a nagyok között. Nem akarunk migránsokat. És nem akarunk Európai Egyesült Államokat sem, paragrafusokba foglalt német-francia diktatúrát.

Ezt a hazai ellenzék lehet, hogy eltérő módon gondolja, lelke rajta – mondjuk egyik sem “részletkérdés”, nagyon nem.

Viszont vannak közös ügyek, amelyekben kétlem, hogy normális ember másképpen gondolkodna. Például az egészségügy rendbetétele. Orbán az orvosi világból választott minisztert, államtitkárt – ha úgy tetszik, ez szakértői kormányzás, a szó jó értelmében. De a „demokraták” inkább vicsorognak, hátba szúrnak, okádnak.

Ilyen az oktatás is. Nevetséges, hogy a rendszerváltás után a liberálisok már vagy tucatnyi ilyen-olyan koncepciót kitaláltak – és az egész egyre rosszabb lett.

Normális világban az elsős diáknak, illetve szüleinek legalább 8-12 évig előre kell látnia, mi lesz az általánosban, középiskolában. Nem változtatunk ciklusonként. Most van egy értelmezhető haladás. De az ellenzék erre is csak pofákat vág…

Pedig végre nyugalomnak kellene lenni. Erre szavaztunk, erre adtunk felhatalmazást. Nem kell mindenben egyetérteni, de az alapvető dolgokban lehetne együtt gondolkodni, és nem csak gyűlölködni.

fotó: MTI

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Jobbegyenes (1769) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1571) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Tereb (140) Mondom a magamét (4559) Belföld (5) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Életmód (1) Gazdaság (651) Heti lámpás (240) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Irodalmi kávéház (486) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Vetítő (37) Tv fotel (65) Nagyvilág (1450) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>