Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
Orbán barátja olajat öntött a tűzre

Orbán barátja olajat öntött a tűzre

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Salvini: elegem van a sz@rakodásból

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Az olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter Salvininek elege van abból, hogy Európa többi része úgy bánik Olaszországgal, mintha egy nagy menekülttábor lenne. A politikusnál akkor telt be a pohár, amikor kiderült, hogy szombaton a máltai hatóságok egy iránytűt és üzemanyagot adtak egy migránshajónak, hogy eljuthassanak Lampedusa partjaihoz. Tették ezt ahelyett, hogy a szerződésekben rögzített kötelezettségeiket teljesítették volna, vagyis a migránsoknak elbírálták volna a menedékkérelmét.

Salvini pártja, a Liga az esettel kapcsolatban vizsgálatot ígért, és ha bebizonyosodik, hogy a máltai hatóságok ilyen módon küldtek tovább egy migránshajót, akkor annak kellemetlen következményei lesznek – adta hírül a párt. Az olaszok ebben az esetben EU-s testületekhez fordulnak – írja a brit ]]>Express]]>.

Salvini a franciáknak is üzent, ugyanis nemrég olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint francia rendőrök autóval hoztak át migránsokat Olaszországba Franciaországból.

Eddig úgy tekintettek Olaszországra, mintha egy nagy menekülttábor lenne. Ez most a kormányommal véget ér. A franciák éjszakánként migránsokat hoznak az erdőn keresztül és Málta üzemanyagot, mentőmellényt és iránytűt ad a migránsoknak, és azt mondják "erre van Olaszország". Elég volt"

– mondta Salvini.

Ahelyett, hogy arra várunk, hogy Brüsszel leveleket küldözgessen, ahelyett mi magunk fogunk levelet küldeni Brüsszelbe, mert elég volt a szarakodásból!"

– mondta dühödten a politikus.

A máltai belügyminiszter válaszolt is az olasz politikusnak. Michael Farrugia szerint be kellene fejeznie Málta kritizálását, és megvédte országa erőfeszítéseit, amelyekkel megpróbálják "jóvá tenni" az olaszok azon hibáját, hogy "nem tudnak segítséget nyújtani a bajba jutottaknak".

Vélhetően a miniszter ezen mondata csak olaj lesz a tűzre.
 
Bácskai Balázs - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (6147) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Mozi világ (440) Tereb (141) Kultúra (6) Történelem (15) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (513) Mozaik (83) Nagyvilág (1465) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Egészség (50) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Heti lámpás (259) Tv fotel (65) Gazdaság (665) Jobbegyenes (2341) Belföld (7) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>