Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
5abab619177e0893ef9497422f52bd08.jpg

Nógrádi György: végveszélybe manőverezte magát Európa

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A szakértő úgy véli, az európai biztonságpolitika alapvető feladata, hogy egységesüljön, végre lezárják Európát, és egy meghatározott ponton gyűjtsék össze a migránsokat, akadályozzák meg, hogy az jön be, aki akar.

A párizsi események megmutatják, hogy Európa végveszélybe manőverezte magát, részint a téves migrációs politikával – mondta Nógrádi György az M1-en. A biztonságpolitikai szakértő úgy látja, hogy Európa ma rendkívül komoly veszélyben van. „Lehetetlen megmondani, hogy a migránsok között mennyi terrorista van vagy mennyien válnak azzá az események hatására” – mondta.

„A hadseregnek készen kell állnia bármilyen eshetőségre”

Európának védekeznie kell, egy egységes európai, EU 28-as megoldásra van szükség, amíg ez nem jön létre, a nemzeti megoldások élnek. A napokban tartott ausztriai biztonságpolitikai konferencia résztvevői is arra a következtetésre jutottak, hogy közös európai megoldásra van szükség. Az osztrák álláspont az volt, hogy a hadseregnek készen kell állnia bármilyen eshetőségre – számolt be róla Nógrádi György.

A konferencián elhangzott, hogy Ausztriában 250 nyilvántartott szélsőséges van, közülük 70 megjárta Szíriát. A német képviseletben részt vevő tudós pedig azt mondta, hogy ami jelenleg Európában van, az sem nem háború, sem nem béke. Ami azt jelenti, hogy a békéből már kiléptünk, de a háborút klasszikus értelmében véve még nem értük el.

Franciaország már jobbra fordult

Nógrádi György szerint megfigyelhető, hogy a francia társadalom az események hatására jobboldalra fordult, és már a baloldali pártok is jobboldali retorikát használnak. „A társadalom elindult jobbra, és a politika ezt elkezdte követni, hasonló a helyzet Németországban is” – tette hozzá a szakértő.

Európa egésze az elmúlt órákban növelte a biztonsági fokozatokat – hívta fel a figyelmet Nógrádi György. Kiemelte, az európai biztonságpolitika alapvető feladata, hogy egységesüljön, végre lezárják Európát, és egy meghatározott ponton gyűjtsék össze a migránsokat, akadályozzák meg, hogy az jön be, aki akar.

]]>www.magyaridok.hu]]> - MTI

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Életmód (1) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Sport (729) Szépségápolás (15) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Autómánia (61) Heti lámpás (322) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Jobbegyenes (2825) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (713) Vetítő (30) Egészség (50) Mondom a magamét (7725) Flag gondolja (36) Kultúra (9)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>