Ma 2022 szeptember 25. Eufrozina, Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
Német agymosás orbánozással

Német agymosás orbánozással

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)


Bajban az agymosó fokozatba kapcsolt német média!

Lépten-nyomon azt bizonygatja a német média, hogy Oroszország sokkal súlyosabb árat fizet a szankciók miatt, mint Németország (vagy az EU), és már csak idő kérdése, Putyin gazdasága mikor omlik össze. Ezért kell szerintük a szankció, és mindenki hazudik, aki mást állít. Miután a Bild am Sonntag megjelentette cikkét az ezzel kapcsolatos – vélhetően nem manipulált – közvélemény-kutatásól, agymosó cikkek lepték el az online teret. Többek között az anyalap Bild is megírta, csak Putyin érdeke, hogy azt higgyék, nem hatékonyak az Oroszország elleni szankciók, és ugyanezen érdek mentén mondja Orbán Viktor is, hogy tüdőn lőtte magát az EU. Nézzük a kutatás számait, amelyek ilyen orbánozással fűszerezett pánikszerű reakciót váltottak ki.

Az eredménye azt mutatja, hogy a lakosság 47 százaléka szerint a Németország a nagyobb vesztes a szankciók miatt. Ezzel szemben, 12 hisz abban, hogy Oroszországnak okoznak nagyobb kárt a szankciók. Akárhogy is nézzük, ez közel 4:1-es arány! (A többiek vagy nem válaszoltak, vagy úgy gondolják, hogy körülbelül azonos mértékben károsak mindkét gazdaságra a szankciók.)

A németek kezdenének észhez térni? Annak ellenére is, hogy minden fősodratú médium és politikus, na meg a nem fősodratúak és az ellenzéki politikusok többsége is a szankciók kizárólagosságáról és eredményességéről zeng ódákat hónapok óta, és újabbakon töri buksi fejét reggel, éjjel meg este? Érdekes fordulat. Az meg még érdekesebb lenne, ha ráébrednének, hogy nem ez az egyetlen téma, amelyben megvezeti őket a fősodratú, a neomarxista beütésű balliberális sajtó és politika.

Ha így folytatódik, a józan jóslatok szerint valahol február környékén – ha nem szánja meg Németországot Oroszország – a jelenlegi 4:1-es aránynál még magasabb számokat is mutathat majd a felmérés. (Ha meg nem hamisítják.) Megint kiderül, hogy Orbánnak lesz igaza...?

Arra viszont nem ártana gondolni, hogy majd az utca emberével szemben Németországban az orbánozás édes kevés lehet!

Üdvözlet, KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Egészség (50) Nagyvilág (1464) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Jobbegyenes (2424) Tv fotel (65) Mozaik (83) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Heti lámpás (260) Szépségápolás (15) Sport (729) Életmód (1) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (8) Irodalmi kávéház (513) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Mondom a magamét (6330) Gazdaság (667) Vetítő (30) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>