Ma 2021 július 28. Szabolcs napja van. Holnap Márta, Flóra napja lesz.
Mutatjuk Ujhelyi és Niedermüller legújabb felháborító lépését

Mutatjuk Ujhelyi és Niedermüller legújabb felháborító lépését

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Meg kell őket állítani!

A mostaninál is nagyobb integrációra és egy olyan szociális Európára van szükség, ahol csökkennek a társadalmi különbségek és mindenki ugyanolyan ellátásokhoz juthat hozzá - érveltek baloldali politikusok egy pénteki budapesti rendezvényen.

Az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) Europe Together in Budapest című eseményét megnyitó beszédében Ujhelyi István azt mondta, aki szereti a hazáját, az ma Európában akarja tartani Magyarországot. Magyarországnak döntenie kell, hogy Európában vagy „Orbánisztánban” akar élni – jelentette ki az MSZP-s EP-képviselő.

A politikus közölte, ők azért küzdenek, hogy Magyarország az EU tagja maradjon és az unió boldog legyen. Szociális Európát követelnek, mert a kontinens akkor lesz boldog, ha minden tagja ugyanazokhoz a szociális vívmányokhoz, ugyanahhoz a biztonsághoz és jóléthez jut hozzá – szögezte le.

A DK-s Molnár Csaba felszólalásában emlékeztetett arra, hogy 2003-ban ezen a napon szavazott Magyarország az uniós csatlakozásról. Az EP-képviselő azt mondta, hogy az ő korosztálya számára az volt természetes, hogy vannak határok, de lehet utazni, a mai fiatalok számára pedig az a természetes, hogy nincsenek határok. Ott dolgozhatnak, ott élhetnek, ahol szeretnének, a baj csak az, ha nem jönnek haza, ha azt gondolják, hogy valahol máshol érdemes boldogulniuk – fogalmazott. Az európai baloldalnak az a feladata, hogy mindenkivel megértessék, van lehetőség Magyarországon boldogulni – érvelt.

Magyarországon az egyik oldalon Európa építői, a másikon Európa rombolói állnak – mondta a politikus.

Udo Bulmann, az S&D frakcióvezetője azt mondta, hogy az ő programjuk nem posztokról vagy intézményekről, hanem az emberekről szól. A politikus Bibó Istvánt idézve arra kérte hallgatóit, hogy ne féljenek. Hozzátette, büszke arra, hogy Európa közepén van, annak a Horn Gyulának az országában, aki átvágta a vasfüggönyt. Harminc évvel a vasfüggöny lebontása és tizenöt évvel az uniós csatlakozás után azonban Magyarországon négymillióan élnek szegénységben, orvosok és a nővérek hagyják el az országot – fogalmazott. A magyar gazdasági növekedést néhány cég tartja fenn, ez azonban nem fenntartható fejlődés – tette hozzá.

Oda kell figyelni, hogy az uniós források a megfelelő helyre kerüljenek – jelentette ki. Az OLAF utánajárt több ügynek is, de a nemzeti hatóságok nem tettek eleget azért, hogy ezeket az eseteket kinyomozzák – jelentette ki. Leszögezte, elvárják, hogy a magyar hatóságok működjenek majd együtt az európai ügyészséggel.

A szocialista EP-listát vezető Tóth Bertalan pártelnök úgy fogalmazott: a Magyarországon zajló folyamatok alapján ki kell jelenteni, hogy a kormány a népakarattal szemben politizál. A magyarok hisznek az európai közösségben és az Európai Unió tagjai akarnak maradni – közölte. A többség nem a nemzetállamok szuverenitásának erősítését, hanem a mélyebb integrációt támogatja – mondta.

Saját programjukról azt mondta, hogy egy szociális Európát szeretnének, ahol nem a közös piac vagy a tagállami gazdaságok működése a legfontosabb, hanem a kontinensen élő emberek. Mindenkinek legyen egyenlő joga hozzáférni az ellátásokhoz, erről szól az egységes európai minimálbér, az európai nyugdíj és családi ellátás bevezetésének elve – közölte. A bérunió létrehozása vélhetően utópia, de azt el lehet érni, hogy minden európai munkásnak ugyanolyan jogai legyenek – tette hozzá.

A következő öt év sorsfordító lesz Európa életében, a baloldaliaknak küzdeniük kell Orbán Viktor és „populista, szélsőjobboldali barátai” ellen, akik csak a saját érdekeiket tartják szem előtt – jelentette ki.

A DK EP-listáját vezető Dobrev Klára azt mondta, hogy olyan Európáról álmodik, ahol mindenki jólétben él, ahol nincsenek első és másodrendű állampolgárok. Olyan Európáról, amely felveszi a gazdasági versenyt Kínával és az Egyesült Államokkal, meg tudja védeni polgárait a külső ellenségeitől és a „saját diktátor, gonosz és zsarnok” kormányaitól is – fogalmazott. Ennek megvalósítására létezik egy terv, amelyet Európai Egyesült Államoknak hívnak – jelentette ki.

A közösen gyakorolt jog nem tesz minket gyengébbé – szögezte le. A klímaváltozás, a multinacionális cégek, a terrorizmus, a társadalmi különbségek vagy a nemzetközi politika okozta kihívásokkal szemben csak közösen lehet fellépni – tette hozzá.

A pénteki rendezvényt egy budapesti szórakozóhelyen tartották, száz-százötven ember előtt.

]]>Magyarország ]]> /

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Irodalmi kávéház (505) Mozi világ (440) Életmód (1) Kultúra (6) Belföld (6) Mondom a magamét (5454) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1456) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Heti lámpás (255) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1578) Egészség (50) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Gazdaság (659) Sport (729) Jobbegyenes (2082) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Tereb (138)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>