Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
Momentum, ti egyszerűen siralmasak vagytok!

Momentum, ti egyszerűen siralmasak vagytok!

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

Vae victis. Ez egy nagyon régi szállóige. Még az ókori Rómából. Az a lényege, hogy diktálni a győztes szokott.

 

Az esküt leteszi, de utána az ünnepélyes alakuló ülésen már nem vesz részt a Momentum. Azért nem, mert a választások eredményét nem ismerik el törvényesnek és tisztességesnek. Ez most elnökségük véglegesnek tűnő döntése. Hetek óta megy már ez a pitiáner huzavona, és sajnos ez az egész több már, mint egy rossz vicc. Ezzel a magatartással a Momentum pontosan azokat az előítéleteket igazolja vissza, erősíti meg, hogy ezzel az ellenzékkel az együttműködés egyszerűen lehetetlen. Soha semmiből nem tanulnak, akárhányszor szenvednek nagyarányú vereséget, náluk 2010 óta beakadt a lemezjátszó tűje. Mindig mindenről a külső körülmények és a kormány tehet, ők, az ellenzék, a Momentum soha semmiről. 

Gyűlöletpolitika – tizenkét éve ebben merül ki minden tudományuk. Mint hétfőn is, a parlamentben, amikor majd kivonulnak. És még ők fogják erkölcsi fölényben érezni magukat azokkal szemben, akik bent maradnak az ülésteremben. A Momentum még csak nem is bohócok gyülekezete; rajtuk legalább lehet nevetni. De ők egyenesen siralmasak.

Szinte hihetetlen, hogy egy állítólagos XXI. századi posztmodern szervezet olyan gyermeteg indokkal jöjjön elő, hogy a választások eredményét nem ismerik el, ezért nem hajlandók bejárni a munkahelyükre. Nagyon kikapott az ellenzéki összefogás. Ez a bajuk. Ezt a pszichés károsodást vetítik ki most az alakuló ülésre, a parlamentre, és csinálnak magukból mártírt. Holott valójában a választópolgárok összességével van bajuk, akik nem méltóztattak tömegesen rájuk szavazni. Milyen párt az olyan, amelyik nem tiszteli a választópolgárok akaratát? Egyáltalán, méltó az ilyen parlamenti képviseletre? Rommá verte az ellenzéki összefogást a Fidesz–KDNP, így a Momentum szerint nem érvényes a választás. Ha azonban győztek volna, egyből megérkezett volna az igazi tavasz, gyönyörűen csicseregnének a madarak és minden a legnagyobb rendben volna az alakuló üléssel. 

Igen, Momentum, siralmasak vagytok.

És még egy dolog.

Vae victis. Ez egy nagyon régi szállóige. Még az ókori Rómából. Az a lényege, hogy diktálni a győztes szokott. A vesztesnek. Akit legyőzött.

A politika nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy amely párt a választáson győz, azé a kormányrúd. És azé a kezdeményezés. Nem a vesztes ellenzék diktál a győztes kormányoldalnak, ugye. Utóbbi természetesen tehet gesztusokat, ha akar. De itt most ez is fordítva van: a Momentum tett egy gesztust a kormánytöbbségnek. Elég nagyívűt: magasról tesz parlamenti kötelességeire, az alkotmányos hagyományokra és a politikai kultúrára. 

Kötve hiszem, hogy van-e még egy ilyen csapnivaló ellenzéke bármelyik uniós tagországnak, mint nekünk.

Borítókép: Cseh Katalin és Fekete-Gyõr András (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Berszán György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1581) Gasztronómia (539) Belföld (7) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Autómánia (61) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6147) Kultúra (6) Sport (729) Egészség (50) Gazdaság (665) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2341) Vetítő (30) Tereb (141) Irodalmi kávéház (513) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mozaik (83) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (259) Nagyvilág (1465) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>