Ma 2021 október 22. Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
Márki-Zay, a "nagykutya"

Márki-Zay, a "nagykutya"

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Már vártuk...

Egy jó Hadházy Ákost vagy Jeszenszky Gézát is kaphat az újbor és az új kenyér mellé, aki lelátogat Hódmezővásárhelyre az augusztus 20-i hosszú hétvégén. Márki-Zay Péter ugyanis „ellenzéki politikai dzsemborit” tart Szent István ünnepén. A „független” polgármester jó idő esetén még új rendszerváltó mozgalmat is hirdethet. Helyi, városi ügyekben kéretik nem zavarni – ő már országos, sőt határokon átnyúló „európai demokrata”.

Bécsben járt a minap Márki-Zay Péter. Ez lehetne magánügy, ha a hódmezővásárhelyi polgármester nem készít a köz számára egy videóblogot. A helyszín a Favoritenstrasse, a választások előtt Lázár János itt készített egy felvételt az osztrák fővárost elözönlő migránsokról. Márki-Zay most ezt próbálta leutánozni, természetesen ellentétes előjellel.

A felvételt bárki megnézheti hősünk facebook oldalán, ha nincs ennél legalább ezer fontosabb dolga – a videót még az index.hu is úgy értékelte, hogy hosszú, unalmas, hosszú, unalmas, hosszú…

Az érdekes a bécsi történetben: miért érzi halaszthatatlannak Hódmezővásárhely polgármestere, hogy a migrációról értekezzen Bécsben? Hogy egy „országos, európai politikus” szerepében tetszelegjen? Ezért választották volna meg a hódmezővásárhelyiek?

Vagy azért, hogy az augusztus 20-i hosszú hétvégére szervezett Bor- és Gasztrofesztiválra a nemzeti egység jegyében ellenzéki dzsemborit szervezzen? Egy nappal Szent István ünnepe előtt ugyanis a csúcsprogram a „Hol van Magyarország helye Európában”? című politikai varietéműsor lesz.

Csupa, Márki-Zay-hoz hasonlóan „független” résztvevővel. Ott lesz az ex-LMP-s Hadházy Ákos, Róna Péter demokrata látvány-közgazdász, vagy éppen Jeszenszky Géza ex-külügyminiszter. Utóbbi már annyira „nemzeti konzervatív” lett, hogy Heller Ágnessel, Vásárhelyi Máriával és Majtényi Lászlóval együtt buzdít a Jobbiktól Gyurcsányig tartó összefogásra. Mondandójuk szegényes: Orbán dögöljön…

Félreértés ne essék, nem hiszem, hogy egy nemzeti ünnepen ne lehetne politizálni. De ha vitát hirdetünk, talán olyat is hívjanak, aki más véleményt is képvisel. S esetleg a város problémáiról, vagy akár Márki-Zay „áldásos tevékenységéről” is szó eshetne…

Értjük, hogy a cél persze nem ez. Márki-Zayt és mentorait nem érdekli Hódmezővásárhely sorsa. Ez csak egy ugródeszka az új Orbán-ellenes figura felépítéséhez. Ilyesmit igyekeztek néhány éve eljátszani az esztergomi Tétényi Évával is.

Hova szánják Márki-Zayt? Kap új mozgalmat, és hozzá egy Hadházyt néhány „szakértő értelmiségivel”? Vagy előrehozzák a „nagy összefogást”, amelynek ő lesz az arca? Kiderül, hiszen egy év múlva önkormányzati választás, ahol neki már aligha terem babér. Jövő őszig kell felturbózni a karaktert, demokrata nagykutyát csinálni Márki-Zay Péterből.

Apropó, kutya. Engedje meg a Kedves Olvasó, hogy megosszak egy érdekes felfedezést, amelynek természetesen semmilyen politikai üzenete sincs.

Bizonyos Betty McGuire, a tekintélyes amerikai Cornell Egyetem biológusa a különböző méretű kutyák vizelési szokásait elemezte. Hosszas kutatás után megerősítette azt, hogy az ebek vizelésükkel szagmintákat hagynak társaiknak. Ezt ugye eddig is tudtuk. Ám kiderült az is, hogy a kisebb méretű kutyák minél magasabbra igyekeznek vizelni. Ugyanis ezzel próbálják mutatni, hogy nagyobbak és tekintélyesebbek, mint amilyenek valójában.

Érdekes és hasznos kutatás. És – mint mondtam – semmi, de semmi magyarországi, pláne közéleti áthallása sincs. Azt hiszem…

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2133) Gazdaság (662) Mozaik (83) Kultúra (6) Belföld (6) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Sport (729) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Tereb (138) Irodalmi kávéház (506) Politika (1578) Heti lámpás (255) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5649) Vetítő (30) Nagyvilág (1463) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>