Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Libbal naivák

Libbal naivák

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kunhalmi Ágnes trendin pityergett...

Akinek vagyona van, kötelessége is van” – ezt a mondatot sikerült kiejtenie száján Dobrev Klárának, a diákokat és nyugdíjasokat meglopó MSZP-DK ügyvéd, Czeglédy Csaba ügyében. S ez nagyon igaz, hiszen mi másért pénzelné még mindig a csalót a Dobrev-Gyurcsány család? Libbal naivából persze jutott több is a napokban: Lendvai Ildikó elmagyarázta, hogy az MSZP-re van „társadalmi igény”, Kunhalmi Ágnes meg trendin pityergett egyet azon, hogy saját tagjaikat is elárulják.

Kedves Olvasó, vannak anyagi problémái? Tartozásai, még mindig kattogó deviza-hitelei? Nos, most nyugodjon meg! Semmi ok az aggodalomra! Dobrev Klára ugyanis közölte tegnap, hogy a „törvényesség keretein belül” ő és férjeura, továbbá az Altus cég mindenkinek „segítséget nyújt, aki hozzájuk fordul. Mert akinek vagyona van, kötelessége is van”.

Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát ismerve én száz százalékig biztos vagyok abban, hogy a Kedves Olvasónak is mentőövet dobnak. Hiszen Czeglédy Csaba szocialista önkormányzati képviselőt és MSZP-DK ügyvédet már hivatalosan is háromszor kisegítették. Összesen rongyos 160 millió forinttal. Semmiség ez, jobb ember ennyire nem ad.

Mert mi ez a Czeglédy által – az ügyészség szerint – elcsalt hárommilliárdhoz képest?! Amiből jutnia kellett volna fizetésre a cége által alkalmazott több száz diák- és nyugdíjas dolgozónak is, de hát lecsukták közben. Így Gyurcsányéknak is lóg 25 millával még, de ők ezt elnézik, mert Czeglédy az Orbán-diktatúra áldozata. Meg hallgat.

Ez nagy erény. Idézet Dobrev asszonytól: „A bizalmam töretlen Csabában, sosem kellett benne csalódni”. Ha valakit Zuschlag Jánosnak hívnak, köze van bármilyen sukorói projekthez, és igazolni tudja, hogy rajtaütésszerűen süketnéma lett, valamint elveszítette írástudását – a klán ezt is nyilván bőven honorálja. Lehet felvenni hitelt karácsonyian vibráló giga-tévére.

De nem szeretném bántani Klára asszonyt. Feszült volt, bíróságról jött, hiszen Ferenc az ő nevére szignózza most is az Altus-bizniszt.

Lendvai Ildikó viszont jeles szocialista veteránként ]]>nyilatkozott]]>, békésen, belvárosi körülmények között. Meg amúgy is tudja, hogy mi a szó ereje. Hiszen mostani interjújában is kiemelte: anno az MSZMP KB illetékes osztályán is mennyire jó volt, hogy a beküldött könyvek szerkesztői maguktól öncenzúrát gyakoroltak. Istenkém, már „pongyola diktatúra” volt akkor, a francnak sem volt kedve melózni. Ezt ma demokratikus eszméléseként éli meg.

Na, de a lényeg, Lendvai nagyasszony legerősebb mondata a következő: „Azt hiszem, hogy az MSZP megmaradása nem csak pártérdek. Nem vezet jóra, ha nincs valamennyi legitim és demokratikus társadalmi célnak, politikai irányzatnak megfelelő pártja”. 

Hogy ennek a nagyszerű asszonynak mennyire igaza van!

Ezek igazán nagyszerű szempontok. Engem csak az érdekelne, hogy milyen legitim igény volt a lopásra, korrupcióra, az ország kiárusítására, a nemzeti függetlenség feladására? A baloldali eszme lábbal tiprására? A „demokratikus társadalmi célt” persze értjük: ide a lóvét!

Abban viszont tökéletesen egyetértek, hogy ez nem szimpla pártérdek. Ott van egy raklapnyi hitelező és baráti vállalkozó, akiknek fizetni legfeljebb állami támogatásból lehet. Ahhoz meg parlamenti bejutás kell. Szinte elszomorodok Molnár Gyula kihívásaira gondolva.

Így lehetett vele az új-szocialista lady, Kunhalmi Ágnes is. Ő az ATV stúdiójában talált rá könnyeire, amikor azzal szembesítették, hogy „Imre bácsi”, azaz Horváth Imre újpesti képviselő kilépett az MSZP-ből. Mert hiába nyert a legutóbbi időközin, a körzet kell Gyurcsánynak. Az elvet meg übereli a bolt.

Kunhalmi mélyen a kamerába nézett, és szemeit dörzsölve a következőket mondta: „Imre bácsival különösen jó volt a viszonyom és nem tudom, miért döntött így…” Hát, drágica, nem tetszett volna elárulni az idős barátot!

Horváth Imre 1944-es születésű nyugalmazott határőr ezredesért egyébként MSZP-ből való kilépése után azonnal bejelentkezett a friss és üde, a múlt rendszerhez semmiben sem kötődő kádereket kereső LMP.

Látni fogjuk: Szél Bernadett is elirigyli a fenti dívák teljesítményét…

Fotó: ps-montázs

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Gazdaság (693) Mozaik (83) Jobbegyenes (2722) Tv fotel (65) Heti lámpás (281) Belföld (10) Történelem (16) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Egészség (50) Politika (1581) Sport (729) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7244) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (531) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Flag gondolja (34)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>