Ma 2023 június 02. Kármen, Anita napja van. Holnap Klotild napja lesz.
Lelakatolt zongora

Lelakatolt zongora

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Balázs Fecó útja Bartóktól a heavy metalon át a sitkei kápolnát is feltámasztó lírai rockig.

Volt pohárszedő Fradi-mezben, játszott Bachot rockereknek, aztán a beat nevű tiltott gyümölcs lett a végzete. Fél évszázada van színpadon, és bár volt egy időszak, amelyet bárzenészként kellett kibekkelnie, mindvégig a hazai beatnemzedék meghatározó alakja maradt. Balázs Fecó útja Bartóktól a heavy metalon át a sitkei kápolnát is feltámasztó lírai rockig.

Amikor felhívtam, nem egy finoman hárító sajtós vette fel a telefont, hanem ön, és egy perc alatt megbeszéltük a találkozót. Soha nem volt menedzsere?

Amióta az eszemet tudom, magam intézem az ügyeimet, az első gázsimat egészen kisgyerekként kaptam, akkor sem volt mellettem menedzser.

Hogyan történt?

Apai nagyanyáméknak hentesüzletük volt a Fradi-pályához közel, az Ernő utcában. Hátul volt a lakás, elöl az üzlet. Emlékszem, hétvégenként rendszeresen bejöttek a gangos udvarba a mutatványosok, utcazenészek, Jó ebédhez szól a nóta címen. Ha tetszett a produkciójuk az emeleten lakóknak, akkor repült az apró. Egészen kicsi voltam még, amikor karácsonyra kértem egy tangóharmonikát. Egyik szombaton aztán a földszinten, a falhoz simulva elkezdtem tangóharmonikázni. Fentről nem láthatták, hogy egy kisgyerek játszik, és a siker nem is maradt el, repültek az aprók. Az volt életem első gázsija.

Sal Endre

A teljes cikk a Mandiner hetilapban olvasható el]]> IDE ]]>kattintva.
]]>www.mandiner.hu ]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Életmód (1) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Egészség (50) Vetítő (30) Jobbegyenes (2621) Sport (729) Nagyvilág (1306) Irodalmi kávéház (521) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Tereb (142) Gazdaság (681) Mozaik (83) Belföld (9) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6844) Heti lámpás (264) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>