Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Kő kemény lépés hazánk ellen

Kő kemény lépés hazánk ellen

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kezdhetünk komolyan aggódni...

Brüsszelben be akarják tiltani a magyar kormány által indított kampányt - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy, a kormány Facebook oldalára feltöltött videóban.

Ismertetése szerint a kormány megbízásából egy plakátos kisteherautó járta Brüsszel utcáit, amellyel a bevándorlási politika következményeire akarták felhívni figyelmet. Ezek között arra is, hogy bár Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége európai parlamenti frakciójának vezetője szerint nincs bevándorlási válság, már több százan haltak meg terrortámadásokban Európában.

Az államtitkár azt mondta, szerdán rendőrök állították meg a kisteherautót, és arra "kényszerítették" a sofőrt, hogy szerelje le a feliratot, erről pedig nem lehetett felvételt készíteni.

"Brüsszelben tehát cenzúra van, a kormány kampányát be akarják tiltani" - szögezte le Dömötör Csaba hozzátéve, hogy ez elfogadhatatlan, mivel a plakátos autó a véleménynyilvánítás jogszerű és fontos eszköze.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy Guy Verhofstadt elmondhatta a véleményét, de "nekü0nk magyaroknak, meg akarják tiltani". Ragaszkodunk ahhoz, hogy a magyarok véleménye is megjelenjen a vitában - jelentette ki az államtitkár. 

November elején az európai liberálisok indítottak teherutós kampányt Brüsszelben. A hirdetőtáblán Orbán Viktor fényképe volt látható, valamint a következő angol nyelvű felirat: "Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát". A mobil óriásplakát másik oldalán magyar nyelvű volt az üzenet: "Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!"

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Tereb (146) Mozaik (83) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Belföld (11) Autómánia (61) Jobbegyenes (2823) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Gazdaság (713) Egészség (50) Mondom a magamét (7708) Politika (1582) Flag gondolja (36) Heti lámpás (322) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Történelem (18) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>