Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Kizárnák a Jobbikból a mamuszos Molnár Enikőt

Kizárnák a Jobbikból a mamuszos Molnár Enikőt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Árulkodó belső levél került elő...

A Molnár Enikő által pár hete írt belső levél a volt kabinetfőnök vesztét jelentheti, a pártvezetés ugyanis kizárná a Jobbikból Jakab Péter bizalmasát, írja a Magyar Nemzet. Információik szerint ezzel két legyet ütnének egy csapásra, ­reményeik szerint ugyanis Jakab önként követné a kizárt Molnár Enikőt.

Molnár Enikő kizárásával érné el a Jobbik vezetése, hogy Jakab Péter önként távozzon a pártból – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a frakció éléről nemrég leváltott Jakab ellen a tagság megosztottsága miatt nem kezdeményeznének semmilyen kizárással járó eljárást, ám a pártnak egyre nagyobb terhet jelentő, a bukott elnök bizalmasának számító Molnár Enikőt reményeik szerint Jakab önként követné.

Mint ismeretes, Gyöngyösi Márton jelenlegi pártelnök a kortesbeszédében azt ígérte, megválasztása esetén békét teremt a Jobbikon belül, mindenki munkájára számít, szeretne mindenkivel együtt dolgozni. Gyöngyösi azonban pártelnökké választását követően szinte azonnal felszólította Jakabot, mondjon le a frakcióvezetésről. Indoklásként azt mondta, nyár van, a fű se nő ilyenkor, pihenjen. Majd két év múlva számít rá a kampányban, addig stratégiai csendet kér tőle.

Árulkodó belső levél

Minderről Molnár Enikő írt abban a levélben, melyet a Jakab leváltása előtti nap küldött el a jobbikosoknak.

Molnár szavai szerint miután Jakab nem volt hajlandó önként távozni, leváltására több próbálkozás is történt a héten Lukács László György kezdeményezésére. Lukács László pedig elkezdte maga mellé állítani a frakciótagokat, hogy Jakab Pétert leváltva ő legyen a frakció vezetője, ha kell, akkor már a frakció működési szabályzatát is figyelmen kívül hagyva.

Hamar maga mellé állította Brenner Kolomant, Z. Kárpát Dánielt, Bencze Jánost, Balassa Pétert, Sas Zoltánt, Varga Ferencet, Végh Noémit és Szabó Hajnalkát. Utóbbiaknak át kell majd adniuk mandátumukat két elnökségi tagnak. Az egyiket hamarosan Ander Balázsnak, cserébe azért, hogy visszalépett Gyöngyösi javára a tisztújításon. Molnár hozzátette, ezután Jakab Péter csak frakcióvezetői engedéllyel szólalhatna fel a parlamentben. Ami a történtek után nehezen elképzelhető. Leváltása óta egyébként Jakab nem is szólalt fel a parlamentben.

Elhagyott pártlogó

Azzal a lendülettel, ahogy lemondott a Jobbik elnöki posztjáról, Jakab tudatosan kerülni kezdte a jobbikos pártlogó használatát a közösségi médiában. „Maradok a nép pártján” szlogennel a bukott elnök új útra lépett, és feltehetően új párt alapítását helyezte kilátásba. Pedig Jakab ekkor még a frakcióvezetője volt a Jobbiknak, több mint egy hónapig. Viszont azzal, hogy elnöktársai Potocskáné Kőrösi Anitával az élen fellázadtak ellene, Jakab pedig kényszerből lemondott a párt vezetéséről, a bizalomvesztés visszafordíthatatlanná vált. Ráadásul addigra a vezetés elérte azt is, hogy Molnár Enikő, aki Jakab legfőbb bizalmasa volt – sőt egyesek szerint valójában ő volt a főnök, aki megmondta Jakab Péternek, mit és hogyan csináljon –, lemondjon minden pozíciójáról, így a kabinetfőnöki posztról is.

]]>A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.]]>

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Sport (729) Gazdaság (667) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6241) Mozaik (83) Mozi világ (440) Kultúra (6) Tv fotel (65) Tereb (141) Szépségápolás (15) Egészség (50) Autómánia (61) Politika (1581) Életmód (1) Jobbegyenes (2383) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Irodalmi kávéház (513) Belföld (8) Heti lámpás (260)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>