Ma 2024 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
Kis híján befellegzett a németeknek Vlagyimir Putyin miatt

Kis híján befellegzett a németeknek Vlagyimir Putyin miatt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Veszélyben van az életük, mert lebuktatták Vlagyimir Putyint.

Nem túlzás azt állítani, hogy Németországban kis híján napokra megállt az élet röviddel az ukrajnai háború kirobbanása után. A Handelsblatt német gazdasági lap emlékeztetett arra, hogy amilyen csapást mérni szeretett volna Németország Oroszországra, úgy kishíján legalább akkora energetikai káoszt sikerült okoznia Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, amelynek levét természetesen a német adófizetők itták volna meg − írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 

Amikor az orosz–ukrán háború már több hete tartott Ukrajnában, az oroszok nagy offenzívája azonban megrekedt, mert nagy veszteségeket szenvedtek a fronton, akkor úgy döntött Putyin, hogy valami olyat csinálnak, amit még a hidegháború alatt sem tettek.

Olaf Scholz német kancellár és kormánya nagyon hangosan kampányolt azért, hogy tiltsák be az orosz energiahordozókat az Európai Unióban. Ekkor döntöttek úgy az oroszok, hogy az orosz gázóriás a Gazprom német leányvállalatát aduászként használja, mivel megkerülhetetlen a német infrastruktúrában.

Többmillió ember maradt volna hideg lakásokban, az irodákban semi lett volna fűtés. Csaknem 250 önkormányzati közműszolgáltatóról van szó, amelyek németek és vállalatok millióit látták el fűtéssel és melegvízzel, valamint mintegy hétszáz gáztüzelésű erőműről, amelyek orosz gázzal működtek, továbbá 250 nagyvállalatról és ipari cégről, amelyek működéséhez elengedhetetlen volt az orosz földgáz.

A német gazdaság teljesen csődbe ment volna akkor is, ha a gáz ára az egekbe szökött volna.

 Azzal kapcsolatban, hogy miért nem következett be végül a nagy összeomlás, a Handelsblatt úgy véli, két orosz hivatalnok fedte fel Vlagyimir Putyin rettegett tervét, akik időben figyelmeztették Robert Habeck gazdasági miniszter tárcáját és Olaf Scholz kancellárt. 

Ezután egy poloskabiztos ebédlőben vitatták meg az illetékesek, hogy miként védjék ki az oroszok támadását. Végül azonnali hatállyal állami ellenőrzés alá helyezték a Gazprom német leányvállalatát. A német sajtó azóta hősként tekint a két hivatalnokra, a lapok szerint pedig azóta is veszélyben van az életük, mert lebuktatták Vlagyimir Putyint.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök. (Fotó: MTI/AP/Szputynik/Kreml/Pavel Bednyakov)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Vetítő (30) Tv fotel (65) Kultúra (6) Mondom a magamét (7420) Heti lámpás (305) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (535) Életmód (1) Mozi világ (440) Gazdaság (698) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Jobbegyenes (2761) Politika (1582) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>