Ma 2023 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Ki felel ezért a szerencsétlenkedésért?

Ki felel ezért a szerencsétlenkedésért?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Elég volt!
Az elmúlt 10 hónap nem volt elegendő a főváros vezetése számára a Lánchíddal kapcsolatos legfontosabb döntések meghozatalára.

„Értetlenül figyeljük a Lánchíd felújításával kapcsolatos tegnapi történéseket és Tüttő főpolgármester-helyettes asszony sajtótájékoztatóján elhangzottakat. Tüttő Kata az EREDETI, Tarlós István idejében elkészített közbeszerzés megismétlését jelentette be, a Váralagút nélkül. Ismét bebizonyosodott tehát, hogy az elmúlt 10 hónap nem volt elegendő a főváros vezetése számára a Lánchíddal kapcsolatos legfontosabb döntések meghozatalára. Kérdés persze lesznek-e valaha abban az állapotban, hogy egy közbeszerzést legalább ki tudjanak szabályosan írni, miközben a késlekedés minden nappal további állagromlást és árdrágulást jelent a felújításban.

De tisztázzunk két fontos kérdést:

1. A BKK Igazgatóságának elnöke, Draskovics Tibor ismét nem mondott igazat, amikor július 9-én a Klub rádióban a következőket állította:
• nagyon alaposan át kell gondolni, hogy mi legyen a kiírás műszaki tartalma, azért, hogy minden, ami fontos a Lánchíd tartós, jó színvonalú megőrzéséhez, megvalósuljon, de semmi olyan ne, amire viszont nincs fedezet.
• nagyon sok olyan részlet van, amely a műszaki állapotot nem befolyásolja, a költségeket viszont igen. A műemléki elemeknél pedig nem egyértelmű, hogy melyik olcsóbb, ezeket gyakorlatilag egyesével át kell tekinteni, ami aprólékos munka.
• annyira az utolsó simításoknál tartanak, hogy a BKK igazgatósága a jövő héten tárgyalja, és jóvá is hagyja a közbeszerzési kiírás tervezetét?

2. Ha pedig Tüttő Kata mond igazat, akkor közel 10 hónapig mit csináltak? Ki felel ezért a szerencsétlenkedésért? Hol van az átlátható, elvégzett munka Budapestért?”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2619) Nagyvilág (1306) Kultúra (6) Belföld (9) Autómánia (61) Vetítő (30) Mozaik (83) Sport (729) Heti lámpás (263) Politika (1581) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Tereb (142) Mondom a magamét (6833) Gazdaság (681) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (521) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>