Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
Keresztények keresztre feszítése

Keresztények keresztre feszítése

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A vallásszabadság európai érték.

De talán mégis Nietzschének volna igaza, hogy a kereszténység toleranciája visszájára fordult, s Európa elpuhult.

Hányszor írtak már a Nyugat hanyatlásáról, alkonyáról? S írta Kölcsey, hogy:  „Hányszor zengett ajkain Ozmán vad népének  Vert hadunk csonthalmain győzedelmi ének!”  

Ébresztő Magyarország, ébresztő Európa! Ne legyenek már illúzióink: ami nálunk egyéni szabadság, vallásszabadság, szólásszabadság, s mint ilyen, alapvető érték, az együttélés záloga és szavatolása, addig mindez a másik oldalon a gyengeség jele, s kapu, alkalom a benyomuló „másság”, az igaz hit, az egyedüli igazság terjesztésére, ami a tanítás szerint szent kötelesség is. Vallásszabadság, az Iszlám elismerése? És a másik oldalon mi van? Mit mondotok Ti, magyarországi muszlimok, muszlimák? Van nekünk helyünk és módunk a saját országunkban, a saját vallásunkkal élni?   
Mit mondanak a Ti vallási vezetőitek Allah nevében?

Az arab Mohamed alapította az Iszlám vallást, az elnevezés odaadást jelent. A mindenható Istenben – Allah – való hit ezen vallás dogmája, mely szerint más Istent nem szabad tisztelni, tehát az „egyistenség” hite. Ez az Isten Allah, Mohamed próféta pedig a követe.

Mint „Isten küldötte” az Iszlám vallást az egész világra ki akarta terjeszteni. Az Iszlám szent könyve a Korán, melyet Mohamedtől eredeztetnek. A korábbi időkben (az arab hódítók által) az Iszlám elterjedt Afrikában, Indiában, részben Európában is. A mór és a török hatalom hanyatlásával időlegesen visszaszorult.

Ma azonban főleg az afrikai négerek között ismét terjed, de pl.  Irak, Ázsia – India jelentékeny részében, Egyiptom, sőt,  Európában is akadnak követőik, pl. Törökországban, Spanyolországban.  2005-ös felmérés szerint az Iszlám vallást kb. 1,5 milliárdan mondják magukénak, a keresztények száma kb. 2 milliárd. [1]

Talán kijelenthetjük, hogy ez a vallás mára – földrajzilag tekintve – a világ jelentős részét „bekebelezte”.  Épülnek mindenfelé a mecsetek, melyeket nem tekintenek Isten házának mint mi keresztények, hanem csupán gyülekező helynek a közös imádság elmondására. A Korán – az Iszlám szentírása – részletesen leír mindent, amit a hívőknek be kell tartani, közben fenyegeti a hitetleneket. Mindenkit hitetlennek tekintenek, aki nem az Iszlám vallás híve.

Láthatjuk a jelen történésein keresztül, hogy ez mit takar. Pl.: megkorbácsolással, karjaiknál fellógatással, fémketrecbe zárással és keresztre feszítéssel büntették meg azokat, akik megsértették a böjti hónap előírásait, pl. isznak egy korty vizet napközben. A líbiai Szirt városban 12 embert fejeztek le, az egyik meggyilkolt holttestét megtorlásként és figyelmeztetésként az utcán keresztre feszítették – így jár az, aki fellázad az Iszlám Állam uralma ellen.

Kivégzés vár arra is, aki „hitehagyottakkal üzletel”. Elrabolt gyerekek egy részét eladják szexrabszolgának, másokat brutálisan meggyilkolnak vagy élve temetnek el. [2] „Szellemi fogyatékkal élő gyermekeket öngyilkos robbantásokra vettek rá, anélkül, hogy azok tudták volna, mit tesznek.” [3]
A keresztények üldözöttek voltak mindig, ez az utóbbi években felerősödött.

Megfélemlítések, tiltások, a hívek megkínzása és halálra ítélése is évszázadokon keresztül tartott. A kereszténység kb. 2 milliárd hívővel számolhat. [4] A keresztény vallás a felebarátaink tiszteletét és szeretetét hirdeti, a másképp gondolkodókat, a más vallás híveit sem ítéli el, nem fenyegeti öldökléssel.  

A két adat összevetése ijesztő: iszlám vallású 1.5 milliárd, keresztény 2 milliárd. A Föld népességének növekedését tekintve a  kereszténység évente 1,12 %-kal, míg az iszlám 1,76 %-kal növekszik. Vagyis a keresztények száma csökken.  

A mohamedán vallást Magyarország is beiktatta törvényesen a felekezetek sorába, és jelenleg is fenntartja. A Magyarországi Iszlám Tanácson belül létezik a Magyar Iszlám Közösség, és a Magyarországi Muszlimok Egyháza – az adó 1 %-ára is jogosultak.

Az Iszlám szent könyve, a Korán egyszerre ír a béke, a könyörületesség, a szeretet parancsáról és a haragvó, bosszúálló parancsról. Aki a képletes, példabeszédekkel és rejtélyes szövegekkel gazdag Szent Könyvet olvassa, nehezen tudja elképzelni, hogy ezzel az indítékkal egészen a terrorizmusig is el lehet jutni. Én most nem a lefejezőket kérdezem. De ugyan mi indíthatta a tunéziai idegenvezető fiút (18 éves  középosztálybelit), aki a múzeumban egyszercsak előrántotta fegyverét és válogatás nélkül halomra lőtte a látogatókat.

Itt, Magyarországon (Magyaresztán) a Facebookon is van levelezés a muszlimok között: a levelezés egyik kiemelt problémája, hogy egy zárt csoport belügyeibe minek, s milyen jogon avatkozott be a „beszóló”. Bizonyos szakértők szerint a nyugati dzsihadisták toborzása a Facebook segítségével, azon keresztül is zajlik! „Magyaresztáni” Muszlimok és Muszlimák! Szerintetek „Magyaresztán” és a magyar kereszténység problematikus?

No, meg az európai … Ti honnan jöttetek, s ha itt születtetek, s áttértetek az iszlám hitre, miért tettétek? Miért nem egy arab országba mentek, s miért nem ott gazdagítjátok  Allah virágoskertjeit? Vagy így teljesítitek a parancsot, miszerint terjeszteni kell a hitet, ez a fő feladat? Azt a „hitet”, amelynek alapján százakat, ártatlan embereket mészároltak, mészárolnak le iszlamista terroristák?!    

Mi fog történni velünk keresztényekkel, ha az Iszlám megveti a lábát Európában? Vagy már megvetette?!      
  
Forrás: [1],  [4]  Wikipédia;  [2] ENSZ Gyermekjogi Bizottsága;  [3] Renáta Winter (ENSZ Gyermekjogi Bizottsága, alapító tag)

Patakfalvy Katalin
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Heti lámpás (259) Mondom a magamét (6147) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gazdaság (665) Jobbegyenes (2341) Nagyvilág (1465) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Történelem (15) Tereb (141) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Sport (729) Szépségápolás (15) Politika (1581) Belföld (7) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (513)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>