Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Kedves férfiak, itt az új Gillette

Kedves férfiak, itt az új Gillette

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Vajon történt-e tragédia?

A Gillette a továbbiakban férfiatlanul kíván tökéletes lenni, hogy megfeleljenek a píszí férfiellenes hisztériájának.

A kortárs baloldal nagy találmánya az, hogy fantáziavilágot épít magának, telis-tele fehér felsőbbrendűségért harcoló neonácikkal, erőszakos fehér férfiakkal, a patriarchátussal és a „nemek közti bérszakadék" mítoszaival, hogy aztán ebből a mesevilágból vonjon le következtetéseket a létező világra nézve. Miért is csodálkozunk azon, ha ennek a műveletnek az eredménye minden egyes esetben kiszámíthatóan abszurd lesz?

Talán nem véletlen, hogy feleséknél Szily Laci is „férfihisztiről“ és a „szélsőjobboldaliak" meg az „alt-right" felháborodásáról ]]>írt roppant elégedetten]]> annak kapcsán, hogy a Gillette mostanság az arcszőrzet eltávolítása helyett kasztrálás céljából kínálja a borotváit.

Lássuk, milyen, a nyugati civilizációt alapjaiban megrengető, járványszerű jelenségekkel szállt szembe a borotvagyártó:

  • lekezelő, cicamicázós beszólogatás nőknek,
  • utcai koslatás (!!!) dögös nők után (ahelyett, hogy az Eurovíziló legújabb hímnős egyedén legeltetnék a patriarchátus húszabáló megszállottjai a tekintetüket),
  • egy kipécézett iskolás csoportos inzultálása,
  • kisfiúk közti verekedés (!!!).

Gyorsan jusson eszünkbe a legfontosabb kérdés, amit minden ilyen esetben érdemes habozás nélkül föltenni:

Vajon történt-e tragédia?

A kipécézett kölykök csoportos inzultálása például valóban csúnya dolog, de nagyjából mindenki átesik rajta és túléli. Valahogy felnő, feldolgozza. Nem szükséges minden basztatás mellé egy zsebfreudot állítani.

A dögös nők utáni koslatás és a „cicamicázós beszólogatás" miatti aggodalom pedig ténylegesen a jólétbe belehülyült nyugati, fehér felső középosztály agybaja (a többi #metoo-ban és hasonlókban érlelt balos hülyeséggel együtt). Lehet tuskón művelni bármelyiket, de a feleséknél ujjongó szójafiúk egyszer kérdezzenek meg egy nőt – tehát nem egy kalóriaszámlálásban kudarcot vallott, 45 évesen a macskájával boldog házasságban élő feministát, hanem egy nőt – arról, hogy zavarja-e őket, ha a férfiak rájuk néznek, pardon, koslatnak utánuk.

Ha pedig a nőkkel szemben elkövetett erőszakra gondolt a kedves szerző (aki egy feminista nő, hiszen ki lenne alkalmasabb arra, hogy borotvát reklámozzon férfiaknak?), abban sajnos magasan vezetnek a United Colors of Benetton sötétebb színeit képviselő egyedei (remélem, szépen körül van írva), úgyhogy a haladók a folyton vigyázó szemeiket dobálják Köln felé. De valamiért arra tippelünk, hogy a szerző mégsem rájuk gondolt, mert a reklám erőszakoskodó fehér férfiakkal van tele.

De a legjobb mégis a kisfiúk közti verekedés. A libsik nemcsak attól mentenék meg már idejekorán a fiúkat, hogy nőkkel merészeljenek incselkedni, de akkor is azonnal a legközelebbi kuruzsló természetgyógyászhoz szaladnának, ha a fiúk meghorzsolják picit a térdüket a játszótéri foci vagy kakaskodás közben. Mert ugye nem arról van szó, hogy az iskola elmebetegje kalapáccsal rohangál és mindenkit szájon vág, aki az útjába kerül, még csak nem is profi MMA-mérkőzésről, hanem ovis birkózásról. A végén lehet néhány sebecske a gyermek oldalán. Az anyámasszony katonája enyhe kifejezés arra, amilyen hímneműeket a haladók látni szeretnének a jövőben, ha egyáltalán szeretnének olyanokat látni. A Buzzfeed törzsgárdája nyilván a saját utánpótlását szeretné kinevelni.

Az a tanulság, hogy borotva nem való feminista nő kezébe – számára haszontalan eszköz, másoknak meg csak ártani tud vele.

Megadja Gábor - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Jobbegyenes (2823) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Történelem (18) Mozaik (83) Mondom a magamét (7708) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (322) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Tereb (146) Politika (1582) Tv fotel (65) Gazdaság (713) Egészség (50) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>