Ma 2020 július 08. Ellák napja van. Holnap Lukrécia napja lesz.
Kapjuk el Orbánt!

Kapjuk el Orbánt!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az unió „nagyjai” az Orbán-kérdést vitatták meg.

Európa jövőjéről tanácskozott Angela Merkel, Jean-Claude Juncker és Emmanuel Macron. Az unió „nagyjai” az Orbán-kérdést vitatták meg. Valamit tenni kell! Nem elég, hogy a magyarnak igaza lett a migráns-kérdésben, ezt az emberek is egyre jobban látják. El kell kapni Orbánt!

Jean-Claude Juncker elővett egy üveg Courvoisiert és töltött magának egy derekas adag konyakot. Kérdően nézett Angela Merkelre, de a német kancellár határozott nemet intett, a hatalmon kívül nem voltak káros szenvedélyei, talán csak az omlós linzerhez vonzódott az átlagnál jobban. Emmanuel Macron tétován nézett a felkínált italra, aztán gyorsan felhívta feleségét, hogy szabad-e neki ilyet. Nem volt szabad. Juncker vállat vont, felhajtotta a napi gyorsítót, majd egyet köhintve beszélni kezdett.

Jean-Claude Juncker: Na, drágaságaim, vágjunk bele. A bírósági ítélet ugye rendben van kvótaügyben, elintéztük, elmarasztalták Orbánékat.
Emmanuel Macron: Könnyen ment? Mégiscsak független bíróság volt, vagy mi?!
Jean-Claude Juncker: Új vagy még nálunk itt Brüsszelben, Emmanuel! Az Európai Bíróság természetesen független. A tényektől. De nem független az Unió eszmeiségétől, azaz tőlem.
Angela Merkel: Ezt nagyon szépen fogalmaztad meg, kedves Jean-Claude! De azért talán ne terjeszd, a nép még nincs teljesen felkészülve az igazi demokrácia befogadására.
Emmanuel Macron: Ja, ostoba nép! Most gondoljatok bele, én vagyok minden idők legnépszerűtlenebb francia elnöke, pedig csak pár hónapja kormányzok. Semmi bizalom, semmi megértés a választókban.
Jean-Claude Juncker: Érthetetlen ez, kedves Emmanuelem! Pedig egy kutyát is vettél, hát mi kell még a népszerűségi indexhez?
Emmanuel Macron: Na, igen, a kutya. Eddig csak az asszonytól féltem, most ez a rohadt nagy fekete labrador is ott van mindenütt… Hát hogy elnökösködjek így?!
Angela Merkel: Nehéz ügy ez, Emmanuel! De jól kell ellenfelet választani. Nekem ott van a félhülye Schulz – köszönöm Jean-Claude, hogy Berlinbe passzoltátok Brüsszelből! -, az impotens zöldek és liberálisok, meg az agyilag herélt újbaloldal.
Emmanuel Macron: Az Alternatíva Németországért-tól nem félsz?
Angela Merkel: Mit féljek? A médiám lefasisztázta őket, ezek meg erre választottak egy leszbikus társelnököt. Adolf szelleme órákig röhögne rajtuk.

Juncker újra töltött, most ellenkezése ellenére egy sóhajtásnyit Merkelnek is. Látta, hogy a kancellár belefáradt a kampányba, különben még véletlenül sem vette volna szájára a Führer nevét, a leszbikus szót meg végképp nem használná. Hiszen egyszer minden kiszivárog, ő csak tudja, a beszélgetés előtt vagy félóráig bajlódott a rejtett diktafonnal. De itt még nem tartunk, él a bizalom, így inkább térjünk vissza Orbánhoz.

Jean-Claude Juncker: Az ítélet megvan, csak az a baj, hogy nem megyünk sokra vele. Orbán nem hátrált meg, sőt.
Emmanuel Macron: De Fico mintha alkudozna, nem?
Angela Merkel: Mert szlovák, meg nyomjuk is, meg valószínűleg csak úgy tesz, mintha alkudozna. Azonban nem is ő az érdekes: az igazi baj, hogy mivel Orbán semmibe veszi az ítéletünket, ezzel nem lehet példát statuálni a többi tagállam felé!
Jean-Claude Juncker: Pontosan! Itt a gáz! Már itt, Brüsszelben is felemelték egyesek a fejüket! Az uniós ]]>Politico portálunk már azt meri írni]]>, hogy Orbánnak lett igaza a migráns-kérdésben!
Angela Merkel: Akartam is kérdezni, hogyan mehetett át ez az anyag?
Emmanuel Macron: Hát igen, a független sajtó…
Jean-Claude Juncker: Ne most, kicsi Emmanuelem! Erre most nem érünk rá! Majd igyekszem rendet tenni, de mondom, kezdenek kicsúszni a dolgok a kezünkből.
Angela Merkel: Igen, az emberek sajnos látják, hogy a magyarok meg tudták állítani a migránsokat. Azt meg egyre kevésbé hiszik el, hogy minden bevándorló szerencsétlen, gyámolítani való.
Emmanuel Macron: Meg túl sokan vannak! Azt mondtátok tavaly: azért kellenek, hogy leverjük a fizetéseket és szakszervezeteket! El tudjátok képzelni, mennyi pénzt szereztem ezzel a kampányra? De most már visszájára fordult, túl sok a robbantás, késelés. Meg ott vannak a zsidók is!
Jean-Claude Juncker: Csak finoman, Emmanuel!
Emmanuel Macron: Mit finoman?! Merde! Maga Moshe Kantor hívogat naponta, hogy a migránsokkal behoztuk az antiszemitizmust! Mondtam neki, hogy mindent megteszünk ez ellen! Legutóbb, mielőtt lecsapta a kagylót, azt kiabálta, csak a levegőbe beszélek…

Kényes téma volt, ]]>Moshe Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke valóban „kiverte a balhét”]]> a sokadik, franciaországi zsidókat ért támadás miatt. A média hiába igyekezett most is csak elkövetőkről írni, gyorsan kiszivárgott, hogy megint muszlim „menedékkérőkről” van szó. Juncker hasonló panaszok garmadáját kapta Hollandiából és Belgiumból is. Valamit csinálni kellett.

Jean-Claude Juncker: Kijátszhatnánk Orbánnal kapcsolatban újra az antiszemita kártyát. A tranzitzónát mutassa be a sajtó, mint a koncentrációs táborok mását. Írjanak borzalmas körülményekről, szenvedő gyerekekről, brutális rendőrökről.
Angela Merkel: A mieink már csinálják, csakhogy nehezen hihető, meg nem is érdekel senkit. Emmanuel jól mondja, túl sok a migráns-botrány, nálunk szinte naponta derülnek ki nemi erőszakok, gyilkosságok.
Emmanuel Macron: Erről beszélek…
Angela Merkel: Igen, ezek tények, ezt látják testközelből az utcán. De azért mindig próbálunk valami szívszorító, terhes nős, kisgyerekes romantikus történetet kreálni, amivel lejáratjuk Orbánékat. Kár, hogy a Jobbikot átállítottuk, most kapóra jönne egy fasiszta párt.
Jean-Claude Juncker: Igen, ezt talán elkapkodtuk. de most csak nyugodtan. Nyerd meg jövő héten a választást, alakuljon meg a koalíció, aztán könnyebb lesz. Egyeztettem már George-zsal is, ő összerázza Orbán ellenzékét. Mi meg nyomjuk innen! Demokrácia-kritika, kötelezettségszegési eljárás, meg ami eszünkbe jut.
Angela Merkel: Gut, így talán jó lesz!
Emmanuel Macron: S mit csinálunk a migránsokkal?
Angela Merkel: Mindent a maga idejében! Ők csak jöjjenek, majd elosztjuk őket, vagy lesz valami. Először le kell verni a belső lázadást!
Emmanuel Macron: De mit mondanak az emberek? Mi lesz így Európával?
Jean-Claude Juncker: Csillapodj, kicsi Emmanuelem! Európa mi vagyunk! Mi meg rendben vagyunk, nem?

Fotó: handelsblatt.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Irodalmi kávéház (489) Történelem (14) Jobbegyenes (1793) Nagyvilág (1450) Politika (1571) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Kultúra (6) Sport (729) Heti lámpás (241) Vetítő (37) Mondom a magamét (4640) Életmód (1) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Belföld (5) Mozi világ (440) Gazdaság (652)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>