Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Jó reggelt, Amerika!

Jó reggelt, Amerika!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A nemzetközi baloldali sajtó a Trumppal folytatott elnökjelölti vitája után nekirongyolt Bidennek, katasztrofális leszereplést emlegetve.

Az elmúlt évek legélesebb Joe Bidenje volt látható a ma hajnali elnökjelölti vitában. Noha az USA újrázni szándékozó demokrata párti elnöke motyogva, elhaló hangon beszélt, rendszeresen megbotlott a nyelve a hosszabb szavakon, mondatrészeket harapott el, sőt esetenként nem a kérdésre válaszolt, mégis a mostani önmagát meghaladó teljesítményt nyújtott.

A beiktatása óta eltelt három év és fél évben egyre gyakrabban – az utóbbi időben heti rendszerességgel – történt olyan incidens, ami azt mutatta, hogy Joe Biden amerikai elnök erősen demens és gyakorlatilag semmilyen önálló döntést nem képes meghozni, nemhogy a világ első számú szuperhatalmát irányítani. 

Így például arra is volt példa, hogy azt delirálta: több évtizede elhunyt politikusokkal egyeztetett a minap, vagy fogalma sem volt arról, hogy az USA éppen mely háborúkba avatkozik be.

Az már csak hab a tortán, hogy Biden akár a színpadon belül is képes eltévedni, fantomokkal beszélgetni, és még ahhoz is a biztonságiak sorfala kell, hogy egy rendezvényen egyáltalán eltaláljon a pódiumig. A Donald Trumppal folytatott vitán azonban – úgy tűnt legalábbis – tudta, hogy hol van, a mondatai többségének volt eleje, valamint vége, és még úgy sem fagyott le teljesen, hogy a szünetben nem beszélhetett a tanácsadóival.

A nemzetközi baloldali sajtó – élükön a CNN-nel – mégis nekirongyolt Bidennek, katasztrofális leszereplést emlegetve. Vajon az elmúlt közel négy évben hová tették a szemüket? Vagy netán csak nem az a helyzet, hogy a demokrata párti színfalak mögött már érik a jelöltcsere, amit az álfelháborodás és szörnyülködés hivatott előkészíteni? 

A fősodratú média ugyanis Biden 2021. januári beiktatása óta bármikor kiborulhatott volna azon, hogy miként viselheti az elnöki tisztséget egy idősotthoni ápolásra szoruló öregúr. Sőt, Donald Trump sem véletlenül nevezte el Sleepy Joe-nak (Álmos Joe) Bident már a 2020-as kampányban, hiszen a demokraták jelöltje már akkor is árnyéka volt korábbi önmagának.

Ráadásul a fénykorát élő Biden sem volt éppen a legélesebb kés, amit mit sem bizonyít jobban, hogy Barack Obama még az elnöksége idején jellemezte úgy az alelnöki posztot betöltő Bident, hogy 

ne becsüljük alá Joe azon képességét, hogy bármit képes elb…szni.

Kárpáti András - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Egészség (50) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Életmód (1) Mondom a magamét (7719) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Tv fotel (65) Tereb (146) Jobbegyenes (2825) Mozi világ (440) Történelem (18) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Gazdaság (713) Kultúra (9)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>