Ma 2021 október 16. Gál napja van. Holnap Hedvig napja lesz.
Jeszenszky Zsolt: Mészáros Lőrinc Batman?

Jeszenszky Zsolt: Mészáros Lőrinc Batman?

Flag

Szöveg méret

Átlag: 2 (1 szavazat)

Éjszakánként könyörtelenül és véget nem érően üldözi a bűnt, harcol az igazságért.

„Valószínűleg mindenki ismeri a háttérsztorit, de ha valakinek esetleg teljesen kiesett volna a DC-képregények és a szuperhősfilmek világa: Batmannek van egy titkos személyazonossága, amit napközben visel. Ő Bruce Wayne, a milliárdos üzletember, Gotham városának illusztris, köztiszteletben álló mintapolgára.

Éjszakánként könyörtelenül és véget nem érően üldözi a bűnt, harcol az igazságért, osztja a pofonokat a gengsztereknek és pszichopatáknak; s teszi mindezt a denevérember gúnyáját magára öltve. Az öltözék persze nem puszta farsangi maskara, testhez feszülő latexszel és kívül hordott alsónadrággal. Annál sokkal több: a saját fejlesztésű, Michael Phelps úszódresszét a fasorban hagyó szerkó emberfeletti képességeket kölcsönöz a tulajdonosának, még ha nem is természetfelettieket, amilyenekkel például Superman gyárilag rendelkezik. Fizikai képességeit, eszét, furfangját mind-mind latba vetve őrzi a békét és a rendet a városban.

Nappal pedig éli a milliomosok szürke hétköznapjait. Cégeket igazgat, befektet, tárgyal, fejleszt. Üzleti érdekeltségeinek részleteit viszonylag keveset tárgyalják akár a filmek, akár a képregények. Gyárak, bányák, szállodák, médiafelületek mind-mind tartozhatnak hozzá. Azt egyértelműen tudjuk, hogy ő a város messze legnagyobb munkaadója. És hogy üzleti tevékenységei mellett rengeteget jótékonykodik; vagyonának jelentős részét – már amiből nem a bűnüldözést szolgáló különleges autókat, rakétákat épít – nemes és karitatív célokra, a szükséget szenvedők megsegítésére fordítja.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (138) Kultúra (6) Nagyvilág (1463) Irodalmi kávéház (506) Jobbegyenes (2128) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Sport (729) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Tv fotel (65) Egészség (50) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Történelem (14) Autómánia (61) Gazdaság (662) Politika (1578) Mondom a magamét (5636) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>