Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
Jakab már meg sem cáfolja, hogy baloldali párttá tette a Jobbikot

Jakab már meg sem cáfolja, hogy baloldali párttá tette a Jobbikot

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Kibújt a szög a zsákból.

Jakab Pétertől, a Jobbik elnökétől és miniszterelnökjelölt-jelöltjétől már megszokhattuk, hogy egy-egy demagóg szövegért nem kell a szomszédba mennie. Minden egyes utcafórumán úgy ad elő kisszámú, de annál lelkesebben tapsoló közönségének, ahogy azt betanulta a tükör előtt.

Szövegei extra dolgokat nem tartalmaznak: lényegében úgy írja le az ország helyzetét, mintha csak egy dél-amerikai kis faluban élnénk. Elhatalmasodott mélyszegénység, hatalmas a korrupció, ezekbe a mondatokba pedig beleszövi Orbán Viktort vagy Mészáros Lőrincet, akik mindezeknek az előidézői.

Pár napja töltött fel a közösségi oldalára egy videót, amelyben egy cigány származású fiatalemberrel beszélget a romák felzárkóztatásáról. Tőle megszokott módon nem mondta el a teljes igazságot, helyette a kormány elleni hergelésbe fogott.

A statisztikák azt mutatják, hogy

nő a foglalkoztatottság, ami nem másból eredhet, mint hogy a romák jelentős részét sikerült visszavezetni a munka világába, így több pénzt is tudnak hazavinni.

Emlékszünk arra, hogy milyen volt a 2010 előtti korszak felzárkóztatási politikája. És ezt a világot akarja visszahozni Jakab Péter a szocialistákkal való szövetségkötéssel.

Megkérdezték Gyurcsány bohócától, hogy a baloldalnak mi a programja a romák felzárkóztatására. Ezen a ponton el kellett volna mondania, hogy a szocialisták mit kínálnak, és miben különbözik tőlük a Jobbik – amely valamiért még jobboldali pártnak nevezi magát.

De nem ez történt.

Jakab Péternek a szeme sem rebbent, nem javította ki a kérdezőt, hanem elmondta, hogy a baloldal hogyan képzeli el a cigányság megsegítését.

Ámde pártját már nem különítette el a komplett baloldali ellenzéktől.

Valamikor a Jobbik egy nemzetben gondolkodó, jobboldali pártnak számított. 2018 óta azonban ez radikálisan megváltozott, és retorikájukban, megnyilvánulásaikban már többségbe kerültek a balos elemek, nosztalgikus antiszemitizmussal és rasszizmussal keveredve.

És ezt Jakab Péter már nem is kívánja eltitkolni. Nyíltan vállalja kamerák előtt is, hogy a Jobbikból baloldali párt lett. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott korábban:

A Jobbik már nem is Jobbik, hanem »Ballik«.”

Így jár az, aki szövetkezik Gyurcsány Ferenccel. Hogy ezt a korábbi szavazói elnézik-e neki, az majd jövő tavasszal a választáson kiderül.

A párt támogatottságát elnézve sok jót nem jósolunk a Balliknak.

]]>www.888.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1465) Életmód (1) Autómánia (61) Politika (1581) Jobbegyenes (2345) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Történelem (15) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Belföld (7) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513) Heti lámpás (259) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6154) Gazdaság (665) Tereb (141) Mozaik (83) Sport (729) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>