Ma 2021 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
Itt a kordon - hol a kordon?

Itt a kordon - hol a kordon?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Csóri tüntizők: hát hogy adják el magukat ezentúl Nyugaton?

Hetek óta vágyakoznak egy rendes rendőrpofonra a tüntető „demokraták”, de még csak rájuk sem morrannak. Tegnap élőlánccal vették volna körbe a Parlamentet, ezt sem tiltotta senki, de néhány tucatnyian ehhez is kevésnek bizonyultak. Aztán kordont bontottak volna, de olyat nem találtak a Kossuth téren. Végül este újra meg akarták mutatni, hogy „Mi vagyunk a többség” – hát négy-ötezer emberre azért ezt kínos mondani. Csóri tüntizők: hát hogy adják el magukat ezentúl Nyugaton?

Egész napos tünti-programmal készültek az Országgyűlés alakuló ülésére az ellenzékiek és a „demokrata civilek”. A gyönyörű és kreatív terv első pontja a Parlamentet körülvevő élőlánc lett volna. Ezért néhányan már hétfőn este tízkor kimentek, nehogy a rendőrség elzárja a területet. Lezárásnak nyoma sem akadt, sötét is volt, unalmas is volt – a demokrata hév elszállt.

Tegnap reggelre alig párt tucatnyian jöttek össze megint. A szervezők nem is értették: hát miképpen lehet ez?! A magyar nép nem akar diktatúrát dönteni? Otthon lustul reggel tíz körül? Aztán valamelyik „nagyon okos” – már az internetes csevegő oldalukon – rájött arra, hogy a kedd, az munkanap. Ezen a többség elcsodálkozott. Nézd már, olyan is van?

Persze néhány száz embert azért munkanapon is össze lehetett volna hozni, megfelelő indokkal egy kétmilliós városban azért ez nem bántóan nagy meló. Azonban már saját „aktivistáikat” sem képesek nyilvánvaló ostobaságokra rászervezni.

Aztán talpig zászlóban megérkezett a Jobbik frakció kordont bontani – az egész úgy nézett ki, mintha Alföldi Róbert rendezett és koreografált volna egy falunapi felvonulást. Csakhogy sehol a téren nem volt egy darab kordon sem, amelyet le lehetett volna dönteni. Hozni meg elfelejtettek magukkal…

Rendőrsorfal volt, de ők kedvesen átengedték a képviselő hölgyeket és urakat, még tisztelegtek is. Mellesleg a tüntikézőknek is szabad volt a jövés-menés a téren. Sípolhattak, kiabálhattak – csak hát az sem egy nagy program, ha a lőtéri eb sem kíváncsi rád.

Befutott az LMP-frakció, ők a női egyenjogúság jegyében előreküldték a képviselőcsoport hölgytagjait egy uniós zászlóval. Szabó, Gémesi és Ungár urak kollégáikkal – elegánsan zsebre vágott kézzel – követték őket. Hiába, meg kell tisztelni az ország házát…

A szocik és Gyurcsányék nem performanszoztak, utóbbi a képviselői eskü letétele után le is lépett a munkahelyéről. A francnak van kedve ilyen melegben bent lógni.

Aztán este hat után jött volna az újabb „százezres gyűlés”. Hát nem jött: összesen jó, ha négy-ötezren gyűltek össze. Igaz, válogatottan jó társaság volt: Gyurcsány ötven DK-drukkerrel és vagy háromszáz kék lufival, néhány ligetvédő, akik lelkesen vették észre a téren lévő füvet. Szoci veteránok és a „magyar ifjúság színe-virága”. Utóbbiak annyira elégedetlenek már az Orbán-rezsimmel, hogy transzparensükön is már csak rövid ü-vel hajlandók többet nem tűrni. De legalább a „végsökig” tüntetnek, vagy legalábbis a magyar érettségin való bukásig.

Ott volt a magyar értelmiség elit is, mint a fenti képen láthatják.

A felszólalókra engedelmükkel nem sok időt pazarolnék, ezúttal még Márki-Zayt sem tudták idecsábítani. Néhány professzionális civil rikoltozott. Ja, és felszólítottak mindenkit, hogy csináljanak valamit. De, hogy mit? Azzal nem fárasztották a nagyérdeműt – hacsak az újabb adománygyűjtés meghirdetését nem tekintjük cselekvésnek.

Az egyre szánalmasabb „demokrata tüntik” szemmel láthatóan már csak egy rendőrpofont akarnak kiprovokálni, hogy aztán azt „eladhassák” a nyugati médiában. És hátha akkor Soros, vagy norvég alap, vagy bárki megszánja őket párszáz euróval.

A rendőrök azonban tegnap is példásan viselkedtek, évek óta csak tisztelni tudom a nyugalmukat. Most se volt még egy hangos szó sem az arcukba fröcsögő tüntetőkkel szemben.

Persze, minek is ide akár csak egy szigorúbb őrmesteri nézés? Elég volt, hogy megeredt az eső. A színpadról üvöltöttek, hogy tartsanak ki, ha felvilágosodást akarnak a feudalizmussal szemben!

A fránya demokratikus nép viszont úgy döntött, hogy ők inkább nem áznának meg az ilyesmi miatt.

Mert azért a víz az úr!

fotó: index.hu

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Tereb (140) Heti lámpás (255) Mondom a magamét (5290) Politika (1578) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (505) Történelem (14) Tv fotel (65) Sport (729) Vetítő (37) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Mozi világ (440) Nagyvilág (1454) Gazdaság (657) Belföld (6) Jobbegyenes (2024) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>