Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Íme a bíboros, aki legyalulta a pápát

Íme a bíboros, aki legyalulta a pápát

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Bergoglio az olasz migránskampány élére állt.

A katolikus pápa (sajnos) ismét nem bölcs vezetői, hanem emberi arcát mutatta, amikor az EU-s választások rajtján a bevándorlópártiak mellett kampányolt. Ami, mint az egyre gyakrabban kiderül, nem csoda, hisz velünk együtt ő is gyarló ember.

Viszont 6-án, az EU kampány indulásánál – botcsinálta politikusként – olyan (méltatlan) kijelentéseket tett a milánói San Carlo Intézet professzoraival és diákjaival találkozva, amely Isten földi helytartóját járathatja le az egyház sok-sok migrációt megszenvedett hívével szemében. Vagy nem...
De döntse el ezt a kedves olvasó.

(Az eredeti írás itt található: ]]>http://w2.vatican.va/content/francesco/it/speeches/2019/april/documents/papa-francesco_20190406_istitutosancarlo-milano.html]]>)

Néhány gondolat az intézet által szervezett beszélgetésből:

- "...ne félj a bevándorlóktól. A migránsok azok, akik mindig gazdagságot hoznak."
- "Ma kísértésben élünk, a falak kultúrájának kísértését, a falak, a szív falainak, a föld falainak felemelésével megakadályozzuk a találkozót más kultúrákkal, más emberekkel. Aki pedig felemel egy falat, aki építi a falat, az az épített falakon belül rabszolga lesz, horizont nélkül, mert ott hiányzik a másság."
- "...be kell fogadni, be kell vonni a migránsokat; hogy értékeiket ismerjük és megvalósítjuk az értékcserét."
- "Amire szükségünk van: nyitott kultúra amely lehetővé teszi számunkra, hogy a külföldieket, a migránsokat, a másik kultúrához tartozókat figyelembe vegyük és értékeljük."

Mondta Soros György.

Ja, bocs, persze ő is, de most nem! Mert mondta Bergoglio. Vagy Ferenc? Vagy a Pápa?

Ne elégedjünk meg ennyivel, idézzünk egy olyan katolikus méltóságot, aki a kultúrák kereszttüzében él, aki testközelből látja, érzi, milyenek az iszlám és a kereszténység találkozásának, együttélésének "örömei".
Robert Sarah guineai (néger) bíboros a következőket nyilatkozta a francia Valeurs Actuelles-ben.

"Isten szavával elősegíteni a migrációt annyit jelent, mint félremagyarázni azt. Istennek nem szándéka viszályt kelteni."
Mondott ennél cifrábbat is.
"Az egyház nem támogathatja ennek az újfajta rabságnak a létrejöttét, amit a migráció jelent." (Arról beszélt, hogy olcsó, kiszipolyozható munkaerőnek tekinti a nemzetközi tőke a bevándorlókat.)
És...
"Ha a Nyugat folytatja ezen a végzetes úton való haladását, nagy a kockázata annak, hogy alacsony natalitása miatt eltűnik az idegen invázió miatt..."
Vagy...
"Az én hazám főként muzulmán (85% - a szerk., 4-8% keresztény), úgy gondolom, én tudom, miről beszélek."
Sőt, az elmúlt héten Marokkóban a következőket mondta Sarah kardinális:
"Ha Európa és felbecsülhetetlen értékei eltűnnek, az iszlám az egész világot megtámadja majd."
Mindenki saját meggyőződése (vallása?) szerint döntse el, melyik katolikus vallási vezető szavai állnak közelebb a józan eszét használó emberéhez.
Mert Sarah és Bergoglio migrációról alkotott véleményének bizony nincs közös nevezője!

Üdvözlet,
 KJ
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Gazdaság (667) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Egészség (50) Heti lámpás (260) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2382) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Történelem (15) Titkok és talányok (12) Sport (729) Mondom a magamét (6240) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Belföld (8) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1464) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>