Ma 2023 október 01. Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
Így vezeti félre Gyurcsány az életüket féltő embereket

Így vezeti félre Gyurcsány az életüket féltő embereket

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
hüpp-hüpp-hüpp Barba trükk

Gyurcsányék törvényjavaslatukkal újabb támadást indítottak az emberek félrevezetése, életük, egészségük kockáztatása érdekében.

Természetesen a vakcináról van szó. A magát elhivatott oltáspártinak kikiáltó Demokratikus Koalíció most arról akarja meggyőzni a magyarokat, hogy a DK az önkéntesség bajnoka. Azt mondják, ha az emberek rájuk hallgatnak, akkor jól járnak, megóvhatják az életüket, mígnem ha a kormányra, amely – sejtetésük szerint – nem fogadja el majd el törvényjavaslatukat, akkor bizony nem lesz szabad és önkénes vakcinaválasztás, minek következtében az oltási kedv is csökkenni fog. És – tehetjük hozzá logikájuk mentén – a halálozások száma pedig emelkedni fog. Ergo: ők állnak az élet pártján, nem a kormány.

Egy lószart, mama!

Tudjuk jól, hogy a Demokratikus Koalíció a valóságban egy pillanatig sem volt oltáspárti, legfeljebb szavakban. A kettős mérce alkalmazása mellett azonban a DK-nál a kettős beszéd is mesterfokon üzemel. Ragyogó megtévesztő teljesítmény abban a tekintetben, hogy a párt az egyik szavát a másikba öltve olyan kommunikációt folytat, hogy a hallgatóság egy-egy gondolat kifejtése során kellően belebonyolódjon az üzenet megfejtésébe. Nehogy kiderüljön a számára, mit is akar valójában Gyurcsány pártja mondani.

A friss törvényjavaslatuk is a kettős beszédnek az iskolapéldája. Az Arató Gergely által megtartott sajtótájékoztatón a jeles szónok is érdekesen fűzte a szavakat. Az az Arató, aki egyébként a Hír Tv kamerái előtt anno együtt viccelődött a holokauszt áldozatain Zuschlag Jánossal, mégsem görbült meg a haja szála sem, míg Zuschlag elvesztette teljes politikai egzisztenciáját. Igaz, ő nem is állt olyan közel Gyurcsányhoz. De a lényeg, hogy a törvényjavaslat kapcsán Arató Gergely azt ecsetelte, hogy Demokratikus Koalíció jogszabálytervezetet nyújt be a szabad vakcinaválasztás érdekében. Azt akarják, hogy törvény mondja ki, mindenki maga dönthesse el, melyik vakcinával olthatja be magát. Aztán itt jön a megfogalmazás hüpp-hüpp-hüpp Barba trükkre. Azt mondta: „Senkit se lehessen arra kényszeríteni, hogy például olyan vakcinával oltsák be, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.” Ez szerintük nyilván azt jelenti, hogy „ha mindenki azt a vakcinát adathatja be magának, amelyben megbízik, akkor nincs oka annak, hogy ne éljen az oltás lehetőségével.”

Látják az őszödi böszme trükkjét? Egyik fordulatukban azt mondják, hogy azzal oltassa be magát az ember, amiben megbízik, amit szabadon választ. A gondolat másik fordulatában azonban azt jelentik ki, hogy csak olyan vakcinát lehessen magunkba szúratni, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezett.
Tehát a DK valójában nem amellett áll ki, hogy mindenki szabadon döntse el az általa használandó vakcinát, hanem amellett, hogy köteles legyen az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett védőoltást használni.

Esetünkben ez azért érdekes, mert így például nem lehetne választani az orosz oltóanyagot, amelyre a magyar hatóság megadta már az engedélyt, s ha már itt lenne a vakcina, azonnal lehetne is választani. Reméljük, minél előbb itt lesz, mert szerződött mennyiség egymillió magyar ember életének védelmét szavatolná. Gyurcsányék pedig a törvényjavaslatukkal arra akarják rávenni a kormányt, hogy ezt tiltsa meg. Csak olyan vakcinát engedélyezzen, amelyet az EU hatósága jóváhagyott. Ismerve az Európai Bizottság több tagország vezető politikusai szerint is botrányosan lassú vakcinabeszerzézési és -kezelési gyakorlatát, a záros határidőn belüli engedélyezésre kicsi az esély.
A törvény elfogadása viszont garantálná, hogy amíg nincs engedély az orosz ellenszerre, addig a magyar hatósági engedély alapján sem nem lehetne vele oltani. Amely természetesen pontosan ugyanolyan értékű, mint az EU-é, hiszen ugyanazon jogrend alapján működi Magyarország is, mint az EU. Itt állna a vakcina a raktárakban, az emberek pedig sorozatban halnának. Szép lenne, ugye?

Tudjuk, ma még sajnos napi száz körüli halálozással számolhatunk átlagosan, amely értéket – a DK-s törvényjavaslat elfogadása esetén – annyival kellene megszorozni, ahány nappal később kap engedélyt az orosz vakcina, mint amikortól az ellenszer rendelkezésre áll.

A gyurcsányisták ezt a helyzetet természetesen azonnal a kormány ellen fordítanák, mondván az általuk lenézően „pánikkormánynak” titulált kabinet nem gondoskodott a felhasználható oltóanyagról, amely miatt emberek ezrei vesztik el életüket.

Nagy összegben mernék fogadni, hogy a DK törvényjavaslatából nem lesz semmi, amivel valószínűleg Gyurcsány is teljesen tisztában van. Mindez csak arra volt jó, hogy a szavaikra fogékony embereket tovább győzködjék arról, hogy a Demokratikus Koalíció nagyon is oltás-, azaz életpárti, míg a kormány bezzeg nem az. Kommunikációs manipuláció az egész, a párt – Gyurcsány miatt – csökkenő népszerűségének megállítására.

A kormány következetes vakcinakezelésének legpregnánsabb bizonyítéka ugyanis éppen az, hogy az oltási kedv nagyon dinamikusan növekszik. Már a tavalyi év végihez képest is másfél millióval többen, négymilliót is meghaladóan hajlanak arra az emberek, hogy beoltassák magukat. Tehát a lakosság közel ötven százaléka vállalná az oltást.

S ehhez nem volt szükség Gyurcsányék jogi ügyeskedésére sem. Csak szakszerű járványkezelésere és egyenes, trükkmentes kommunikációra.
Bármily szomorú ez a böszme számára, a magyarok nagyon is különbséget tudnak tenni az ő és Orbán Viktor szavai között.
Hiába adja a szövegét ezúttal éppen Arató szájába.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Tereb (145) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7105) Mozi világ (440) Történelem (16) Heti lámpás (276) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Nézőpont (1) Belföld (10) Életmód (1) Jobbegyenes (2684) Szépségápolás (15) Gazdaság (689) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Sport (729) Tv fotel (65) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (529) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (34) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>