Ma 2022 július 01. Tihamér, Annamária napja van. Holnap Ottó napja lesz.
Húsvét - talpig géppisztolyban

Húsvét - talpig géppisztolyban

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hallgassák a müezzin hívó szavát.

Tízezernyi rendőr, fémdetektorok, óriási betontömbökkel körbekerített templomok, terrorveszély – ezt jelenti a húsvét ma Rómában. Harminc éve minden csendes, méltóságteljes és nyugodt volt. Harminc év múlva pedig meglehet, már titkokban kell szent ünnepüket megülniük a keresztényeknek. Hogy meg ne sértésék a többségi vallást gyakorlók érzékenységét… Meg egyébként is hallgassák a müezzin hívó szavát.

Somaya Arianfar muszlim bevándorló húsvét előtt érezte azt, hogy meg kell osztania véleményét a finn tévével. A hölgy jól érzi magát az északi országban, a hidegre sem panaszkodott. Egy baja van: mindenhol csak finneket látni!

Ám szerinte ez a „probléma” a jövőben megoldódhat, ha még több bevándorló jön, ami a „sokszínűség szempontjából” nagyon ]]>jót fog tenni]]> a finn társadalomnak.

Ezt alighanem így gondolták a minap Pompei városában is, ahol egy algériai migráns teherautóval akart a bazilika előtti tömegbe hajtani. Az egyik kőtömb szerencsére megakadályozta a terrorakciót. De hát van még Itáliában 700 ezer illegális (!) atommérnök és számítástechnikai zseni, ők még bőven tehetnek a „sokszínűségért”.

Nagy, ronda, elkeserítő szürke kőtömb. Ez az új Európa szimbóluma. Óriás betontéglák a sétálóutcák és terek elé, ezekkel barikádozzák körbe a templomokat is most. A vatikáni Szent Péter-bazilika elé csak fémdetektorokon keresztül lehet bejutni ma és holnap.

Róma történelmi negyedének már nem belváros, hanem „biztonsági zöld zóna” a neve. Mint valami háborús filmben. A Vatikán környékén tízezer rendőr, biztonsági ember járőrözik huszonnégy órában.

De ott kell lenniük a külvárosokban is. Ott, ahol az illegális migránsok által elfoglalt üres épületek vannak. Majdnem közbevetettem az előbb, hogy „most tessék megkapaszkodni”. Azonban már nincs miért, Nyugat-Európában ez már természetes, a mindennapi élet velejárója. Miért nem megy oda, és tisztítja meg a megszállt házakat az olasz rendőr? 

Könyörgöm, hogy tehetné? Amikor saját kormánya hívta be őket, és tűri meg, sőt támogatja élősködésüket?!

Húsvét előtt a Frontex nevű uniós ügynökség terrorizmusveszélyre hívta fel a figyelmet az Algériából és Tunéziából felerősödött „láthatatlan” érkezések, vagyis a dél-olaszországi partokon éjszaka kikötő hajók miatt, amelyek ellenőrizetlen személyeket hoznak át Európába. 

Mint említettem, belőlük csak Olaszországban van már 700 ezer. De ebben a hírben nem is ez a botrányos. A Frontex a következő Brüsszelből irányított szervezetnek a rövidítése: Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség. Hát akkor ne figyelmeztetni tessék, hanem megvédeni azt a határt! Vagy más parancs jön Juncker úréktól?

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Véletlenül se legyünk rosszkedvűek, pesszimisták. Talán Nyugat-Európa urai is magukhoz térnek egyszer, vagy legalábbis elkergeti őket népük.

Addig is mi védjük meg saját értékeinket, ünnepeinket. Ma Magyarországon nem kell kőtömb-barikád és géppisztolyos rendőr sem a templom elé.

Maradjon is így.

fotó: ansa.it

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Életmód (1) Belföld (7) Politika (1581) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Történelem (15) Mozi világ (440) Kultúra (6) Egészség (50) Gazdaság (665) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1465) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (513) Jobbegyenes (2344) Mondom a magamét (6151) Tv fotel (65) Tereb (141) Heti lámpás (259) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>