Ma 2023 április 02. Áron napja van. Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Hollywoodi Cohen lenácizta Facebook Zuckerberget

Hollywoodi Cohen lenácizta Facebook Zuckerberget

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Holló a hollónak nem… Vagy Mégis?

Rögtön megmagyarázom a holló-effektust.

Történt, hogy a Golden Globe nevezetű filmes díjátadón Sacha Baron Cohen, Hollywood egyik legalpáribb és legaltestibb, a rasszista humort nyíltan képviselő színésze (lásd: Borat című film) beszólt Mark Zuckerbergnek, a Facebook alapító-tulajdonosának. Amerikaiasan szólva, gondolhatnánk, hogy „what a motherfucker”, azaz micsoda faszagyerek.

De nézzük csak, igazából mi történt!

Sacha Baron Cohen a Jojo Rabbit című film felkonferálásakor ezt mondta: „A következő film hőse egy naiv, megvezetett gyerek, aki náci propagandát terjeszt, és csak képzeletbeli barátai vannak (a filmben: Adolf Hitler – a szerk.). A neve Mark Zuckerberg.”

Eddig az első idézet, amiből azt gondolhatnánk, hogy Sacha tényleg egy kemény csávó, és Ő aztán be mer szólni (beszólhat) a Facebook „mindenható atyjának”. Jöhetne is a taps. De!

Sacha Baron Cohen így folytatta viccesen: „Bocsánat, ez egy régi felvezető szöveg a Közösségi háló című filmhez.” Az említett mozi pont Zuckerberg és a Facebook felemelkedéséről szól.

A leginkább csak fanszőrzet-filmes Cohen már nem először megy neki Zuckinak (látszólag), ugyanis tavaly novemberben a Rágalmazásellenes Liga estjén hosszasan ecsetelte, hogy miért tartja veszélyesnek a közösségi médiát, ugyanis AZ – szerinte – „minden” tartalomnak teret enged: a gyűlöletnek, az összeesküvés-elméleteknek, a hazugságoknak és az álhíreknek.

Tehát, Cohennek igazából nem az a baja a közösségi médiával, hogy van, hanem az, hogy nem eléggé cenzúrázott, általa túl sok nácinak (jobboldalinak?) tartott tartalom jelenik meg rajta – ezt kéri számon Zuckerbergen.

Tanulság: holló a hollónak nem vájja ki a szemét!

Csókol benneteket:
Eleméry T. Olivér

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Gazdaság (676) Mondom a magamét (6715) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Heti lámpás (261) Tv fotel (65) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1306) Életmód (1) Történelem (15) Sport (729) Egészség (50) Flag gondolja (33) Belföld (8) Politika (1581) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (520) Tereb (142) Jobbegyenes (2581) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>