Ma 2021 október 18. Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
Hány tojást ehetünk egy nap?

Hány tojást ehetünk egy nap?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Kedves Olvasó emlékszik a klasszikus mesére Mátyás királyról?

A címben szereplő kérdést egy művelt nyugati weboldal vetette fel. Mint kiderült, ez egy komplikált dolog, ugyanis a tojásnak van fehér, és sárga része is. Ezt sokan eddig nem tudták a jelek szerint. Percek kérdése, és az Európai Unió programot indít a felderítésére, és létrejön pár tucat civil szervezet is a probléma többirányú boncolgatására. Aztán meg majd állami függetlenséget döntenek…

A Kedves Olvasó emlékszik a klasszikus mesére Mátyás királyról? Ahol az uralkodó éppen „fogadóórát” tart, é s jönnek hozzá az emberek mindenféle gondjaikkal, vagy ötleteikkel. A nagy király mindenkit meghallgat, ha kell, díjaz, ha úgy alakul büntetést szab ki.

Ám van egy „versenyző”, aki „tudományát” jön bemutatni. Ami a következő volt: borsószemeket hajigált át egy kulcslyukon. Ez kétségkívül egy igen macerás elfoglaltság. És vitathatatlan az is, hogy különleges tehetség kell a megvalósításához. Neki sikerült, tucatnyi borsó repdesett. A dobáló tehetség ezt nagyon élvezte is. Ha szabad napi példával élni, ez olyan volt, mint, amikor ByeAlex magára néz, és ettől elérzékenyül.

Ha a Kedves Olvasók közül valaki nem ismeri az említett nevet, ne problémázzon rajta. A borshajigáló mester-művész neve sem maradt meg a történelemben.

Mátyás király végignézte a produkciót, és mivel Magyarország erős, gazdag és bőkezű volt, méltóan meg is jutalmazta. Adott neki egy zsák borsót. Dobálgassa, ha ez a heppje. Mert nézni a mutatványát három másodpercig érdekes, utána egyhangúvá válik, a társadalmi hasznossága meg finoman szólva is kétséges.

Mindezt azért írtam le, hogy helyén értelmezzük a „fölöslegesség tudományát”! Hány tojást ehetek meg egy nap? Nem tudom. Nem is érdekel. Gondolom, éhségemtől megkérdezem reggelente. Ha orvos tiltja valamiért, hát szól.

Ám van itt egy komplikáció: Mi van, ha egyáltalán nem akarok tojást enni? Mert mondjuk, parizeres-zsemlét majszolnák? Vagy ott van a májkrémes kenyér lehetősége is. De arra is látott már példát a világ, hogy valaki a maradék paprikás krumplit ette meg hidegen. Reggel, lábasból. A rezsóról.

Ezt az egész „eszmefuttatást” csak azért kényszerítettem a Kedves Olvasóra, hogy ha türelme van rá, végig gondolja, milyen ökörségekkel fárasztanak minket minden nap. Meg főleg arra, hogy honnan van pénz ennek a támogatására. És főleg, miért jönnek létre mostanában minden utcasarkon civilszervezetek, akiknek az aktivistáit valaki fizeti. Most erre. Majd másra.

Józsi barátommal – aki nem a boltos Józsi, hanem egy nagyon becsületes melós, aki a Joe becenevet használja – napok óta azért nem tudok találkozni, mert a „munkaadója” képtelen megmondani, mikor lesz szabadnapja. Na, ez probléma! Ha civilszervezetet akarnak, erre csinálják. De ezt Soros György nyilván nem pénzeli.

A tojás, a borsó, és egyebek társadalmi felhasználása meg maradjon a magánszférában.

Fotó: youtube.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Történelem (14) Gasztronómia (539) Belföld (6) Mondom a magamét (5642) Irodalmi kávéház (506) Életmód (1) Tereb (138) Jobbegyenes (2131) Politika (1578) Autómánia (61) Mozi világ (440) Nagyvilág (1463) Kultúra (6) Heti lámpás (255) Egészség (50) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Sport (729) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (662) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>