Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Gyurcsányék Orbánt terroristázzák

Gyurcsányék Orbánt terroristázzák

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ferenc elégedetten kortyolgatta rozé fröccsét kötcsei nyaralója kertjében.

Az UFO-k nyárelőn rendszeresen megszállják Gyurcsány Ferencet és pártját – más életszerű magyarázata nincs annak, hogy Vadai Ágnes most azzal gyanúsítja Orbán Viktort: „terroristákkal utazik”. Tavaly ilyenkor Gyurcsány a kormányfő „rejtélyes svájci számláiról” számolt be. Bizonyíték se arra, se erre nem volt és nincs. Ám mivel Orbán nem reagált – hülyeségekre minek? -, a demokraták szerint mindez igaz.

Gyurcsány Ferenc elégedetten kortyolgatta rozé fröccsét kötcsei nyaralója kertjében. Tulajdonképpen elégedett volt. A választásokat ugyan nem nyerte meg, de az nem is volt tervben. Viszont van saját frakciója, megbízható, tőle függő vagy érte rajongó emberekből. A szocik meg a többiek viszont egymást nyírják. Kívánhat többet ennél egy Gyurcsány? 

Igen! Ferenc többet akart. Nyugtalan volt ugyanis. Jó, az persze helyes, ha a sajtó tele van az ellenzéki balhékkal, de az nem tetszett neki, hogy nem vele kezdődnek és végződnek a híradások. „Gyurcsány elvtárs már le sincs sz..va?” – csattant fel magában.

Tavaly már volt hasonló nyughatatlan hangulatban. Akkor a feszültséget azzal vezette le, hogy körbenyilatkozta a világot Orbán „rejtélyes svájci számlájáról”, amellyel Putyin zsarolja a magyar kormányfőt.

Hónapokig vitte a sztorit, beszélt állítólagos bizonyítékokról, ]]>neki pénzért felkínált]]> rejtélyes iratokról. Aki akarta, hitte, bizonyos pillanatokban talán ő maga is úgy érezte, „látta az Orbán-buktató papírokat”. Az ember élje bele magát a szerepbe!

Aztán amikor a dolog végképp kezdett kínossá válni, bejelentette: talán maga Viktor kísértette meg a dokumentumokkal! És egyébként is, ő, mint mindig, most is igazat mond, a vádak cáfolata meg Orbán dolga! Ha hallgat, bűnös!

Ez már akkor pofátlanság volt, hogy a történet magától elhalt. Na, valami ilyesmi kellene erre a nyárra is! De mi legyen? És ki csinálja? Neki ebben a melegben nincs kedve kimozdulni.

Akkor vette észre a felé közeledő Vadai Ágnest. Igen, az Ági jó ötlet! Csak rá kell vezetni a történetre, hogy teljes valójával higgye mondandóját. Ezért persze áldozatot is kell hozni: kissé mélabúsan vette elő az asztal lába alól a személyes tisztánlátásra szánt diópálinkás üveget.

Vadai otthon volt Gyurcsány észjárásában, gyorsan felhajtotta a felest, majd lelkesen rákoncentrált főnökére.

 • Valami ütős dolog kellene, Ágikám, ami az elevenében talál, és az emberek is értik!
 • Foci?
 • Talán. Habár itt a vb, az ország nézi, senki nem szereti, ha a hobbiját kritizálják. De érkezik a nyár is, az emberek ilyenkor ugye nyaralnak!
 • Gyanúsítsuk meg, hogy Hawaiira, a Bermudákra vagy a Holdra utazik?
 • Az nem jó, mindenki tudja, hogy nem érdekli az ilyesmi. De az utazás jó ötlet. Követeljük, hogy számoljon be, hova és mikor utazott szabadidejében. Nem csak ő, lányai, unokái is.
 • Van nekünk ehhez közünk, vagy bárkinek? Magánügy, nem?
 • Ágika, hagyjál a kispolgári allűrjeiddel. Nagyban kell gondolkozni!

De a nagy, ütős sztori még hiányzott. Gyurcsány kortyolva ösztönözte gondolatait, amikor bevillant valami. Mekkorát szólt anno, amikor leterroristázta az arab focistákat! Már pedig a terrorizmus most hívó szó, Orbánt meg látták együtt arab politikusokkal és üzletemberekkel, de még labdarúgókkal is. Meg utazni is szokott – van itt ész, megvan a téma!

 • Ági, bemész az ATV-be és közlöd, Orbán nem beszél a magánutazásairól, szereti a focit és arabokkal barátkozik! Azaz terroristagyanús!
 • Ezt senki nem veszi be!
 • Ugyan-ugyan! Igyál még egyet, jó ez a zölddió íz, mi? Éld át a dolgot! Sejtesd azt, hogy Orbán azért migránsozik, mert a valóságban ő maga a fő utazásszervező, ő hozza be Európába a terroristákat!
 • Ezt még a mieink sem hiszik el!
 • A mieink azt is elhiszik, hogy nálam nincs tisztességesebb politikus…

Ezt nehéz lett volna cáfolni.

A mesterterv így megszületett. Megvolt a csapásirány! A projekthez már csak annyit tettek hozzá, hogy Vadai végül jelentse be: ha Orbán hallgat, akkor azzal beismerő vallomást tesz! Terrorista!

Gyurcsány és Vadai is belelovallták magukat a tervbe. Íme, megint a demokraták tematizálják a közéletet. A közben hozzájuk csatlakozott Klára asszonynak azonban voltak fenntartásai:

„Hol szereznek annyi diópálinkát, hogy az egész országnak jusson?!”

Ferenc leintette feleségét: Az embereket nem kell meggyőzni, az emberek nem gondolkodásra valók, jelenleg a modern baloldali politika az, hogy megkeverik a dolgokat, aztán majd lesz valami. Meg pálinka hamisításról nem hallott még?

Meg is kell élni valamiből… A józan politika kemény dolog!

fotó: oldhidlap.hu

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Flag gondolja (34) Életmód (1) Egészség (50) Irodalmi kávéház (531) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7244) Politika (1581) Történelem (16) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (281) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2722) Tereb (146) Gasztronómia (539) Belföld (10) Gazdaság (693) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Sport (729) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>