Ma 2023 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
Gyurcsány szeret minket

Gyurcsány szeret minket

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt ételosztáskor mondta a Blahán.

Tisztelt Olvasóim, egy kicsit most kérem, hallgassanak el az áhítattól: Gyurcsány Ferenc szeret minket! Ő szeretné mindenünket magával megosztani, mert „az öröm csak másokéval együtt lehet igazi”. Ezt ételosztáskor mondta a Blahán. Oda most divat demokrata körökből embert vásárolni járni.

Józsi csepeli boltos így év vége felé beballagott a belvárosba. Néha szeretett ilyet csinálni, művelődjön az ember gyereke. Érdekes és furcsa dolgokat is muszáj néha megismerni. Ilyenek a büdös francia sajtok és Gyurcsány Ferenc. Előbbiek amúgy állítólag fogyaszthatók.

Ez annak értelmében merült fel hősünkben, hogy Gyurcsány éppen a Blaha Lujza téren osztogatott ajándékszatyrokat. Ezekben részben étel volt, részben valami más. Józsi precíz ember lévén ennek utánanézett. Ebből megtudta, hogy ő meg van tisztelve. Olyat kapott, amire ember legmerészebb álmiban sem számíthat. Idézet Gyurcsánytól: „Hallgasd meg a karácsonyi személyes üzenetemet!”

Józsi ezen erőteljesen meglepődött. Ugyanis nem tudta felidézni, hogy mikor keveredett pertuba a Demokratikus Koalíció elnökével. Jó, amikor a volt szocialista miniszterelnök rohamlegényeket küldött a pesti utcákra, ő valóban személyes hangon szólította meg a tévé elől. De azt meg csak az asszony hallotta. Meg moderált is volt a maga viszonylatában. Hát úgy objektíve…

Józsi ezért kicsit el is szégyellte magát. Hiszen kormányfőket az ember a legritkább esetekben hasonlítgat sertésekhez vagy léha erkölcsű egyénekhez. Főleg akkor, amikor az említett szociális tudatú politikus hálát ad magának, mert „legalább a karácsony egy szusszanatnyi melegséget hoz”. Kínos mellékkörülmény, hogy most adni kell promóciós okokból azoknak, akik „nélkülöznek ilyenkor is”.

Gyurcsány szíve ettől fáj. Ezt nagyon sajnálja, hiszen ő milliárdos vagyona, kapcsolatai és szociális érzékenysége árán is ezzel az ajándékzacskóval „csak egy édes csepp a keserű víz áradatában”. 

Józsi csepeli boltos itt már tényleg könnyeivel küszködött. Volna. Ha naiv lett volna, és nem hallja Gyurcsány következő mondatát: „Segítenünk kell, hogy nekik is nyugalomban, megértésben teljenek a napjaik”.

Tessék? Hogyan tetszett ezt kiejteni? Józsi csepeli boltosban ezen pillanatban határozott meggyőződéssé vált korábbi gyanúja, hogy ő nagyon nem akar egy olyan világban élni, ahol a Gyurcsány-féléknek „megértésben telnek a napjai”.

Józsi hirtelen felcsattanása ellenére – toleráns ember lévén – megfontolta a gyurcsányi üzenet végét is. Ő is csak ezt tudta kívánni a korrupció lovagjának: „Kabát, élelmiszer, odafigyelés, megértés”. Erre számos, szigorúan őrzött intézményt tudott volna javasolni Magyarországon. Igen, az OPNI is felmerült benne, de azt a szocialisták bezáratták…

Pedig Gyurcsány mindkét szempontból a „tökéletes rászoruló”.

Fotó: facebook.com

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Politika (1581) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7237) Tereb (146) Vetítő (30) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (531) Mozi világ (440) Belföld (10) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2719) Mozaik (83) Autómánia (61) Történelem (16) Gazdaság (693) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (34) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (279) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>