Ma 2022 október 07. Amália napja van. Holnap Koppány napja lesz.
6baae673d26abd54b9c74dfee47679c5.jpg

Fricz Tamás: Miért vette a szájára Obama a magyar civil társadalmat?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

És legfőképpen: miért ilyen összefüggésben? Hiszen az amerikai elnök New Yorkban, a volt amerikai elnök, Bill Clinton által vezetett Clinton Globális Kezdeményezés nevű szervezet éves közgyűlésén arról beszélt, hogy Magyarországon {...}

{...} – és más országokban – véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat. Hogyan jelenthetett ki Obama a világsajtó és -média előtt ennyire torz és hamis állítást a magyar viszonyokról?

Ráadásul az a szövegösszefüggés, amelybe helyezte ]]>kijelentését]]> az amerikai elnök, különösen elképesztő: Oroszországgal, Kínával, Venezuelával és Azerbajdzsánnal (!) példálózott, mint olyan országokkal, amelyekben a hatalom tudatosan vegzálja, megleckézteti a kritikus hangot megütő civil szervezeteket.

E felvezető után így folytatta: „Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat. (…) És szerte a világon olyan bátor férfiakat és nőket támadnak meg, sőt ölnek meg, akik fel merik emelni a hangjukat.”

No comment. Hazánkat olyan helyként jelölte meg Obama, ahol elnyomó hatalom működik, amelyik lecsap az ellenzéki, kritikus civil szervezetekre, s ezzel a demokrácia gondolata ellen vét.

Nagy kár, hogy mindez elhangozhatott az amerikai elnök szájából, mert ezek a mondatok valódi károkat okozhatnak országunk nemzetközi megítélésének. Számomra és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) számára ez azért is lehangoló, mert két héttel ez előtt küldtük el nyílt levelünket Obamának, amelyben – többek között – felhívjuk a figyelmét arra a tényre, hogy a magyar nép, akárcsak az amerikai, szabadságszerető nép, a magyar civil társadalom többsége pedig éppen a mögött a kormány mögött áll, melyet Obama most a civilek elnyomásával és demokráciaellenességgel vádol.

Most várjuk az amerikai elnök válaszlevelét, ám kétségtelen, hogy amit a Clinton-féle rendezvényen elmondott, nem sok jóval kecsegtet.

Úgy látszik, Obama sem tud szabadulni – ha egyáltalán akar – annak a neoliberális véleményformáló hatalomnak a szorításából, amely a világ egészén jelen van, s bőszen eljut a Fehér Házig is.

Ennek következménye: valóság helyett egy teljesen egyoldalú, elfogult, irreális kép a magyarországi „elnyomásról”, a civilek sanyarú sorsáról, a demokrácia végéről. Hazugság és manipuláció.

Hiszen mi, itt élő magyarok és magyar civilek pontosan tudjuk: egyetlen konkrét ügy van, mégpedig a Norvég Civil Alap, illetve az általuk juttatott pénzeket elosztó Ökotárs Alapítvány ügye: a balliberális civil szervezet alapos gyanú okán vizsgálat alatt áll. De vajon tudja-e azt Obama elnök úr és holdudvara, hogy az Ökotárson túl a magyar civil társadalom – éppen az Orbán-kormány alatt elfogadott civiltörvény alapján – jogilag rendezett és demokratikusan szabályozott körülmények között tevékenykedik? Vajon tudja-e Obama elnök úr és köre, hogy a legfontosabb, civil szervezeteket támogató hazai forrás, a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) szervezetten, kifogástalanul és jogilag rendezetten végzi pályázatelbíráló, pénzosztó, ellenőrző munkáját? Vajon tudja-e Obama elnök és köre, hogy a törvények alapján immáron lehetőségük van a civil szakmai szervezeteknek arra, hogy a róluk szóló törvények alakításába beleszóljanak, minisztériumokkal együttműködjenek stb.?

Nem, ezt az amerikai elnök úr aligha tudja.

Mi viszont pontosan tudjuk, hogy az Ökotárs Alapítvány „ügye” hogyan vált ezerszeresen felnagyítottá, s ezáltal hogyan került a Clinton-alapítvány tanácskozása elé Magyarország, s hogyan „vált” országunk a civil társadalmat elnyomó országgá.

Úgy, hogy nemcsak Magyarországon, hanem a többi kelet- és közép-európai országban is az USA, illetve ]]>Soros György pénzelte]]> a Norvég Civil Alap szétosztását felügyelő civil szervezeteket. Így van ez Romániában, Lengyelországban, Észtországban, Litvániában, Bulgáriában. Soros többek között a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül finanszírozza és közvetve irányítja e pénzek szétosztását. Sorosnak és az amerikai neoliberális köröknek nyilván nagyon fontos, hogy ezek a pénzek az általuk kedves és őket kiszolgáló civilekhez kerüljenek, s ha ebbe a magyar kormány bele mer szólni, akkor…

A másik összefüggés, hogy Norvégia az ]]>egyik legfontosabb támogatója]]> a Clinton Globális Kezdeményezés nevű szervezetnek, Norvégia pedig éppen nagyon haragszik a magyar kormányra, amiért vizsgálni meri az egyre több felmerült gyanú alapján az Ökotárs Alapítványt. A norvég kormánynak tehát az az érdeke, hogy az amerikai elnök a világ nyilvánossága előtt sározza be és járassa le Magyarországot…

Globális neoliberális körök, Egyesült Államok, Soros György, Norvégia kormánya, Bill Clinton – s a sor végén Obama, aki a mikrofonhoz lép, és beszélni kezd…

Így működik hát a világ.

De ne törődjünk bele!

Fricz Tamás - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Belföld (8) Irodalmi kávéház (514) Történelem (15) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Mozi világ (440) Heti lámpás (260) Gazdaság (667) Tereb (142) Mondom a magamét (6356) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Vetítő (30) Nagyvilág (1465) Gasztronómia (539) Sport (729) Politika (1581) Autómánia (61) Életmód (1) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2436) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>