Ma 2022 január 25. Pál napja van. Holnap Vanda, Paula napja lesz.
aa87fe4cfd75984a7caca2ced9972cae.jpg

Frei Tamás: Vége a szabadságharcnak!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Valószínüleg véget ért a magyar szabadságharc! Megkockáztatnám ezt a kijelentést, vállalva, hogy az idő végül nem engem igazol.

Orbán Viktor sok szempontból rosszul idézett interjúja a német Die Welt-nek kremlinológiai szempontból stratégiai fordulatot jelez. A Nyugaton most már szinte mindenhol Putyin-csatlósnak minősített magyar kormányfő abban az értelemben tényleg Oroszországot csinált Magyarországból, hogy nálunk is a sorok között kell olvasni. Silabizálgatni, tippelgetni, mint amikor a titkolózó, és állandó cikkcakkokat leíró Kreml politikáját próbálják az Oroszország szakértők (kremlinológusok) értelmezni.


Mi sem tudjuk, hogy pontosan mi a helyzet. Annyi mondat hangzott már el arról, hogy ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit csinálok, hogy a külvilág (meg persze mi is) összezavarodott. Az orbáni Magyarország mostanra kiismerhetetlen, cikk-cakkozó, hol szabadságharcot hirdető, de ugyanakkor a Nyugatnak gazsuláló, EU pénzből gazdasági fejlődést produkáló, de mégis a pénzosztó kézbe harapó furcsa ország lett.

De a jelek szerint ennek most vége.

Vége lehet…

A magam részéről többször alaposan elolvastam az eredeti (nem az MTI által idézett) interjút, és ezt másoknak is ajánlanám. Főleg a kormányfő szándékait teafűből kiolvasni próbáló csinovnyikoknak, akiket még visz a szabadságharcos lendület.

Ők valószínüleg még azt hiszik, hogy a régi lemez szól.

Szeretném hinni, hogy ennek most vége. Ahogy a volt magyar külügyminiszter, Jeszenszky Géza pár nappal ezelőtt fogalmazott, nem kellene két szék között a pad alá esni. Mert szerinte ismét van két szék! Értsd, ismét a fejünk fölött dúl a hidegháború, vagy valami hasonló, bekeményedő Oroszországgal (egyik szék) és sorait záró Nyugattal, élén Amerikával (másik szék).

Orbán Viktor interjújából akár azt is ki lehet olvasni, hogy ő ezt megértette. Az Oroszországot a 80 dolláros olajárfolyammal pár hónap alatt megroppantó gazdasági szankciók erejéből felfogta, hogy egy ici-pici országnak nem lehet két kapura játszania. Eddig lehetett, de most már tilos! Minket, ha kell, falevélként sodor el Amerika, és az ő érdekeik (micsoda vicc, még mindig az Amerikából kitiltottak személyét, és a konkrét okokat kutatni… miközben ez csak egy üzenet).

Szép óvatosan, hogy ne tűnjön nagynak a fordulat, Orbán Viktor tekerni kezdte a kormánykereket. Sok jel mutat erre. A német „wir”, vagyis „mi” annyiszor hangzott el az interjúban, mint még soha. Mi európaiak. Mi demokraták. Mi felelősen gazdálkodó EU vezetők. Köszönjük Németországnak, hogy garantálja a demokráciát, egyet is értünk a külpolitikájával és lényegében mindennel. Mi is szurkolunk Ukrajnának, mert mi egyek vagyunk Európával, megteszünk mindent, hogy talpra álljon, mert Magyarországnak az a fontos, hogy mindig legyen „valami” Oroszország és köztünk.

Orbán Viktor komolyabb arcvesztés nélkül ennél visszavonhatatlanabbul nem mehetett volna szembe azzal, amit eddig mondott. Hogy hisznek-e még neki, az persze más kérdés. Figyelni fogják, amit tesz, az biztos!

Aligha véletlen, hogy az interjú után (bár ez nagyon nem fog tetszeni az oroszoknak) a magyar kormány be is jelentette, hogy decembertől ismét szállítunk gázt Ukrajnának…ma pedig épp az Oroszországot elkerülő, Azerbajdzsánból Európába tartó gázvezeték utját egyengettük...

Update:
a kormánykerék-tekerésről... Szijjártó Péter külügyminiszter interjúja a Magyar Nemzetben: "Azzal vádolni minket, hogy nem illeszkedünk az európai jogrendszerbe, s ne lennénk Európa-pártiak, orbitális hazugság. Magyarország transzatlanti és európai elkötelezettségét a tények alapján nem lehet kétségbe vonni, percepciókkal, fantazmagóriákkal pedig nem lehet mit kezdeni."
 
forrás: Frei Tamás - facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Életmód (1) Sport (729) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Kultúra (6) Gazdaság (663) Flag gondolja (33) Politika (1579) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2204) Belföld (6) Heti lámpás (256) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Tereb (139) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (509) Vetítő (30) Mondom a magamét (5838)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>